reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

kamu niech mały poznaje piękne dzwięki:-)

my zaraz zmykamy na sklepy - mam nadzieje podjąc decyzje wózkowo - mebelkowe:-):-):-)
czekalam na ta chwile strasznie dlugo, ale cierpliwość poplaca i się doczekalam
miłego weekendowania brzuchatki
dbajcie o siebie;-)

reklama
Izabelka a no szkoda mi tego macierzynskiego,ale tu maja troszke inne zasady.:baffled:Ogolnie na macierzynski mozna isc juz 11 tyg przed planowanym porodem,wiec juz moglabym siedziec w domu od polowy kwietnia,ale wlasnie szkoda mi bylo,a jeszcze jakos daje rade chodzic do pracy,wiec chodze.Poinformowalam pracodawce,ze chce zaczac swoj macierzynski 16.06,czyli 2 tyg przed porodem,ale juz teraz wiem,ze do tego czasu nie dam rady w pracy,wiec musze wziasc wolne,bo jak bym chciala tzw L4,ktore spowodowane byloby ciaza to automatycznie mi rozpoczynaja liczyc to wolne jako macierzynski.I wlasnie o tyle dobrze macie w Polsce,ze mozeczie bez problemu wziasc L4,a macierzynski sie rozpoczyna od porodu.A tak z ciekawosci spytam-jak dlugi jest urlop macierzynski platny? Bo ja mam 9 miesiecy,ale oczywiscie nie dostaje swojej pelnej wyplaty,tylko pewna czesc.

A no to rzeczywiscie krotko:baffled: Ja ogolnie moge miec 52 tygodnie,a wiec rok,ale platny tylko przez 9 miesiecy,a to i tak o niebo lepiej niz w Polsce.I tak sie zastanawiam,co po ty roku z dzieciaczkiem zrobic,szkoda mi bedzie do zlobka dac,ale chyba nie bedzie wyjscia ,bo tu ani babci,ani dziadka,ani zadnej cioci do pilnowania nie ma:-(

Hej Laski :-)
a my dzis bardzo aktywnie porzadkujemy mieszkanko :-) wczoraj kupilismy szafe w ikei i wlasnie dopracowujemy juz ostatnie szczegoly w skladaniu :-) poza tym sprzatanko, sprzatanko i jeszcze raz sprzatanko:baffled: zostalo juz na szczescie mniej niz wiecej, wiec pozniej jakis spacerek, obiadek i znow na dworek by tej pieknej pogody nie marnowac :-)

madzia
teraz na wyspach tyle Polakow, moze jakas polska, niedroga nianie dla Maciusia po 9 m-cach uda sie zalatwic :-) ?

a ja padam po buszowaniu sklepowym
z mebelkami no problemo - jest w czym wybierac tylko kwestia ceny
gorzej z wozkami bo tu tez wybor jest ale juz nawet nie o cene chodzi tylko o funkcjonalnosc:baffled:
pani mi w sklepie powiedziala ze i tak jak w lipcu rodze to w grudniu bede musiala juz w spacerówce klasc bo gondola do 5 miesiaca maksymalnie 6 miesiaca starczy:baffled:
a jeszcze te gondole takie malenkie ze jak wsadzic tam jakies spiworek to nawet szybciej gondola odpadnie
a jak wieksza gondola to automatycznie ciezszy wozek:baffled:
ufffff straszne to zastanawianie sie i szukanie
zazdroszcze juz tym brzuchatkom ktore wiedza co kupia albo juz kupily
grunt ze maz zalapal bakcyla i licze ze w poszukiwaniach nie bede sama:-)

rzeczywiście Pabla dzieki za info; niedoinformowana bylam :-) ale sie ciesze :-D:-D:-D zawsze to dluzej z malenstwem :tak:

Witajcie,jaka cisz na naszych pogaduszkach.Jak po weekendzie?
U mnie dosyć miło,choć miałam małą scysję z moją rodzinką na temat szkoły rodzenia.Wszyscy są mądrzejsi i przygadują po co i po co tam chodzimy.Najbardziej to mnie wkurzyła żona mojego kuzyna,rodzi w sierpniu 2 dziecko i się mądruje.Tylko że pierwsze dziecko miało 2 tyg.jak wróciła do pracy a małym zajmowała i zajmuje się jej mama teraz będzie podobnie.Jak ja będę rodzić 2 dziecko to szkoła mi tez nie będzie potrzebna.No i jeszcze komentowanie tego że Darek ma być ze mną przy porodzie,to już w ogóle mnie wyprowadziło z równowagi.
Czy to coś złego że chodzimy na te zajęcia,że chcemy się czegoś dowiedzieć.
W końcu już nie wytrzymałam i powiedziałam im parę ostrych słów,że to nie ich sprawa i w ogóle nie rozumiem tych durnych komentarzy i dyskusji na ten temat.
Wreszcie zakończyli,próbowali obrócić w żart,ale mnie do śmiechu nie było.Stwierdzili że podchodzę do tego z byt nerwowo,ale chyba każdy by się wkurzył.

reklama
Witam po weekendzie!
Kamu, nie przejmuj się. Ja teraz rodzę drugie i faktycznie jestem mądrzejsza niż 2 lata temu. Prawda jest taka, że każde dziecko jest inne i to co sie sprawdziło u nas niekoniecznie sprawdzi sie u kogoś innego:tak:(nawet przy drugim dziecku może być zupełnie inaczej!)

Do góry