Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ogolnie na macierzynski mozna isc juz 11 tyg przed planowanym porodem,wiec juz moglabym siedziec w domu od polowy kwietnia,ale wlasnie szkoda mi bylo,a jeszcze jakos daje rade chodzic do pracy,wiec chodze.Poinformowalam pracodawce,ze chce zaczac swoj macierzynski 16.06,czyli 2 tyg przed porodem,ale juz teraz wiem,ze do tego czasu nie dam rady w pracy,wiec musze wziasc wolne,bo jak bym chciala tzw L4,ktore spowodowane byloby ciaza to automatycznie mi rozpoczynaja liczyc to wolne jako macierzynski.I wlasnie o tyle dobrze macie w Polsce,ze mozeczie bez problemu wziasc L4,a macierzynski sie rozpoczyna od porodu.A tak z ciekawosci spytam-jak dlugi jest urlop macierzynski platny? Bo ja mam 9 miesiecy,ale oczywiscie nie dostaje swojej pelnej wyplaty,tylko pewna czesc.
Ja ogolnie moge miec 52 tygodnie,a wiec rok,ale platny tylko przez 9 miesiecy,a to i tak o niebo lepiej niz w Polsce.I tak sie zastanawiam,co po ty roku z dzieciaczkiem zrobic,szkoda mi bedzie do zlobka dac,ale chyba nie bedzie wyjscia ,bo tu ani babci,ani dziadka,ani zadnej cioci do pilnowania nie ma:-(
zostalo juz na szczescie mniej niz wiecej, wiec pozniej jakis spacerek, obiadek i znow na dworek by tej pieknej pogody nie marnowac :-)Z tego co wiem jest mała zmiana:no widzisz i tu sa roznice----
1 dziecko 16 tygodni
2 dziecko 18 tygodni...masakra![]()
ale co zrobić..

(nawet przy drugim dziecku może być zupełnie inaczej!)