reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Ja też melduję się przelotem porannym;-) Wczoraj urabaliśmy się we Wrocku na maksa, bo wściekły upał był, a na liście do załatwienia kilkanaście pozycji, ale tak to jest jak się człowiek do cywilizacji wyrwie:-p U ortopedy ok, potwierdził, że nóżki śliczne i brak usztywnienia im jeszcze nie zaszkodzil: mała dostała łuski, czyli od tyłu gips od przodu bandaż: oczywiście wściekła z tego powodu ale trudno, lepsze to niż pełen gips. Kontrola za 4 tygodnie, a w międzyczasie mamy sprawdzać, czy już do szyny dorosła i jeśli tak, to zamienić gips na nią, więc nie jest źle:tak: Załatwiłam też prezent dla R na urodziny, znalazłam coś absolutnie fantastycznego, ale napiszę po wreczeniu, bo komp cały dzień otwarty stoi, jeszcze przeczyta i z mega-niespodzianki nici:-p Obejrzeliśmy też nowe mieszkanie mojej mamy, bo w końcu dom sprzedała i się wyprowadziła: fajniutkie znalazla, z gigantycznym 8-metrowym balkonem, sama bym takie na starość chciała:tak: No a na koniec R sam sobie kupił prezent, jakąś wypasioną kosiarkę...ja bym za to wolała wypasioną wannę do łazienki co prawda, ale trudno, przynajmniej przestanie mi regularnie kwiatki wykaszać, jak to robił podkaszarką:-p

Madzia, no ja uwielbiam się grzebać w ziemi, bo mnie to relaksuje, tylko przy bachorkach nie za wiele się da zrobic, bo po upapraniu się w ziemi po pachy trudno niemowlaka na ręce brać, więc muszę się oszczędzać z robotami:baffled:

Kasia
, u nas od przedwczoraj powyżej 30 stopni, więc pewno i do Was dojdzie:tak:

No ja w sumie też powinnam Flo zmienić fotelik ale to musi jeszcze chwilę poczekać, bo dopiero w sierpniu dostaję pierwsze wypłaty po macierzyńskim:sorry2: chciałabym już ten od 15 kg, bo ona waży 14,5 i najchętniej mozliwie malo miejsca zajmujący:tak:

Kic, wow, to bedzie ekskluzywny tort, jak na same dodatki stowa poszła:-p Ja robilam ze dwa razy z tej gotowej masy i fajnie wychodzi, natomiast smak, kwestia gustu: to jest wsciekle słodkie generalnie, więc lepiej, zeby masy w torcie były bardziej wytrawne:sorry2:

dobra, zmykam do pracy, zanim młode nie wstaną, a potem może znowu uda się przekopać kawał roli:-p

reklama
witam z rana

młody jeszcze śpi my po sniadaniu
oj co za ciśnienie - odpływam

Kic to teraz tylko pieczenie;-)

Surv no tez bym się wyrwała do cywilizacji a raczej sklepów w cywilizacji bo przez ostatnie 3 tygodnie moim jedynym i ulubionym sklepem była cukiernia ;-) i przepyszne najlepsze na świecie lody

Post ale ty zaganiana
a na co badania robisz?
też musze na krewke i z młodym w sumie też

Kasiu i co prasowałas? ja niestety nie
jeszcze doszły 2 pralki
a szarlotka pyyyysznaa;-)

oki i popisalam
własnie stęka moja mała stekawka

Witam,
Kic niezle wydalas kasy na te dekoracje:-D
Renia na mnie tez czeka prasowanie ale jakos nie moge sie za nie zabrac:no:
Post wlasnie przypomialas mi ze powinnam sobie zrobic kontrolna morfologie:tak:
Survi to dobrze ze Sara nie musi miec calego gipsu:tak:
Kasia u Was popaduje a u nas upal nieziemski:tak: Dzis podobno maja byc burze ale na razie sie nie zanosi:tak:
Ja dzis ide do lekarza z Franiem bo mu oko ropieje i lzawi juz jakis czas,masuje i przemywam swietlikiem ale nie bardzo pomaga:no:
Koncze bo zaraz gosci bede miala,milego dzionka zycze

Witam:)
Ja już po pracy, dziś nawet szybko zleciało:-ppomogłam woźnym myć zabawki, bo jakoś tak mi wstyd siedzieć za biurkiem i się lenić a one biedne nie wiedzą w co ręce wsadzić:zawstydzona/y:jutro klocki pomyję i będzie koniec z zabawkami:happy2:
Dorka znając życie dadzą antybiotyk i każą masować:dry:skąd ja to znam:dry:
Renia no zobaczymy jak mi wyjdą te moje cuda:-p:-D
Surv no M się też śmieje że taniej by było w cukierni zamówić:-pale ja ambitna jestem:-pmam nadzieję że np te barwniki to mi starczą na kilka tortów a nie na jeden:-p:-Dja tam nie lubię w ziemi grzebać bleeee;-):-Dale wiadomo każdy ma swoje hobby:happy2:

Czekam aż się Liwka obudzi i zgrzeję im zupkę, po południu jedziemy na grilla do mojej koleżanki ze studiów, mam nadzieję że nie będzie lało bo się kilka m-cy nie widziałyśmy:happy2:

Kubusiu 100 lat i samych radosnych dni!!!
Zapomniałam wczoraj:sorry2:

Kicrym a barwniki mas z w płynie? starcza na kilka razy,bo tego malutko się dodaje. Oj chciałabym taki sklep na miejscu,a tak to wszystko z netu i jeszcze za wysyłke trza płacić:baffled:
Survivor super ,że z nózkami tak ładnie:tak:

Ja od dzisiaj z dwójką w domu.Nie jest źle;-) Ale co chwilę musze Mackowi przypominać ja sie umawialiśmy;-)
No wiadomo bywaja kryzysowe chwile jak oboje ryczą,ale znośnie.
Za to mnie alegia męczy dość mocno:wściekła/y: Nos mam już jak clown:crazy:
Nażarłam się zyrtecu i sudafetu,nie pomogło,więc cirrusa jeszcze zarzuciłam i mi dziwnie:baffled: Może serce mi nie wysiądzie,a przynajmniej spac mi się nie chce:-p
dzieciaki usnęły,potem obiad,z Mackiem do fryca,na plac zabwa i tak dzień zleci.

Madzia barwniki mam w żelu -tak jest w przepisie:-psuper że Maciek Ci jeszcze w dzień śpi, przynajmniej masz chwilkę spokoju:tak:ja już odpuściłam bo tylko się nawkurzałam za nim Kuba zasnął, a potem wieczorem było larmo że nie chce iść spać:dry:tak teraz o 20 już jest w łóżku:-p

Hej
Kubusiu, Tosiu wszystkiego najlepszego.
Ja z podziękowaniami dla Dominiki, Cinka, Wierci i Oskiego i ich rodziców za karteczki:tak:
Już we wtorek wracam do domu, to w środę coś popiszę. A w przyszłą niedzielę będę w Krakowie(prawie cały dzieńmoże ktoś chętny na spotkanko??
A szarlotkę będę mieć w sobotę i biszkopt z truskawkami i galaretką na moją imprezkę :-D
Pozdrowionka jeszcze z Mazur.

Renia a robiłaś ta szarlotkę sypana z bloga? przepyszna jest i bardzo łatwa,nic nie trzeba mieszać.
Kicrym no Maciek jeszcze ewidentnie potrzebuje drzemki.W p-lu codziennie śpi i w weekendy w domu też.Dzisiaj już prawie 2 godziny kima,zasnął szybciej niż Maja,chociaz ta buszowała jeszcze w łóżeczku u niego w pokoju i wcale cicho nie była.
Wieczorem o 20 jest w łóżku,ale zasypia ok 20.40-21.
Muszę teraz im te drzemki zgrać ,żeby spali w tym samym czasie,dzisiaj mi wyszło;-), a dalej zobaczymy ,bo ta mała cholera coś ze spaniem szwankuje,w sumie odkąd się wstawac w łóżeczku nauczyła.

Maciek jak nie spi to jest nie do wytrzymania ok 17-18.

Kicrym dajesz już Liwce całe jajo? Ja chce dzisiaj spróbować usmażone tak na maśle,bo nie chce mi się obiadu jakiegoś super robić,więc jajca sadzone będą i Majce przy okazji dam,chociaż ona już swoją zupkę zjadła.
W sumie od niedawna to już jej daję wszystko jak leci,alergii nie ma,ani żadnych problemów brzuszkowych,więc i normalny jogurt i normalną zupę,chleb z szynką juz szamie. Widac ,ze bardziej jej to odpowiada niz te moje specjalnie gotowane dla niej zupki:-p

Renia, nie prasowałam. Kurde a kolejne pranie w pralce. Masakra jakaś. Renia a lody z jakiejś lokalnej cukierni, czy sieciówka. U nas są pyszne tarnowskie lody i gofry!:tak:
Dorka, odwróciło się. Kiedyś u Was było chłodno a u nas upały. Tzn. ciepło jest ale popadywało cały dzień. Niestety powietrze ciężkie, duszno. Pobiegałam dzisiaj, ale ciężko było bardzo
Olga też w ciągu dnia nie śpi, no chyba że jedziemy gdzieś samochodem, ale to musi być odpowiednia godzina

reklama
witam wieczorkową porą
ja właśnie odstapiłam od żelazka
wszystkie ciuchy dzieciaków odprasowane
jutro wieczorkiem nasze;-)

Kasiu my mamy taka lokalna cukiernie i lodziarnie
prowadzi ojciec mojej friend
to sa smaki mojego dzieciństwa niezmienione od conajmniej trzydziestu lat
lody owocowe z prawdziwych owoców - normalnie nie ma lepszych
oj az mi ślinka cieknie na sama myśl

Madziu moj to juz nie spi w dzień
w plu to leżakował tzn leżał grzecznie i odpoczywał a w domu nic a nic
tak jak Olga w aucie potrafi usnąć;-)

Kicus to fajnie, że pomagasz paniom w porządkowoniu
ja kupiłam barwniki w proszku ale i z nich wyszło kolorowo
jak będę miała chwilę to usiądę na dłużej i rzucę fotki

a ja niestety mam znowu zastoj w lewej piersi
po południu spałam z młodym i 1,5h leżałam na lewej stronie
chyba od tego to mi sie robi?
nie wiem co ewentualnie innego może to powodować?
no czuję ciężka nockę
coś mlody ściągnął ale mało
muszę go przystawiać 2 razy do lewej i 1 do prawej
no i ta pozycja spod pachy - ciut nie umie tak ale mam fasolke to może będzie wygodniej
normalnie z Tymim nie było tych komplikacji

oj duchota straszna
pogoda w sumie do bani
dziś spacer nas ominął bo w sumie kropiło i lenistwo i moje zmęcznie zniechęcają
ale jutro muszę ruszyć choć na 2h z chłopakami

KUBUSIU 100 lat z okazji urodzinek

idę sie wymyć a i tak muszę pocekać na Ignasia coby szybciej podstawić w celach ratunkowych;-)
dobrej nocki

Do góry