reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

hejka,
ja już o wiele lepiej, więc antybiotyk działa:)

Dorka jak chcesz jakieś ciuchy dla Franka (takie większe na 1-3 latka) to pisz, co nie co tam jeszcze w szafie mam to mogę wysłać:tak:życzę żeby kryzys poszedł precz!
Kasia nie nakręcaj mnie:-p:-D
Madzia:szok:no brawa dla sis:tak:a pokrowiec to w większym sklepie z wózkami:tak:no i raczej musisz oryginalny kupić-koło 100zł:tak:
Renia sto lat!

Idę przebrać Oliwię bo coś śmierdzi, jak się zapytam gdzie się robi kupkę to leci po nocnik do łazienki, przynosi i mów "tam":-Dale sra w gacie:-p:-D

reklama
Renia sto lat,pociechy z dzieci i pomocnego meza:tak:
Kic ja bardzo chetnie przyjme rzeczy:tak:Choc na ciuchy dla F nie musimy wydawac kasy:tak:
My dzis na spacer wyszlismy dopiero ok 17:szok:Przyjechala G siostra,miala przyjechac okolo 13 a przyjechala o 15:tak:Bratanica G bardzo fajna lezala i gadala na glos az F obudzila:-DOn patrzyl na nia podejrzliwie:-D Teraz lezy w lezaczku i marudzi,zaraz kapiel,mam nadzieje ze bedzie lepiej spal bo ostatnio cos mi sie dziecko zepsulo:tak:
Milej nocy

hej dziewczyny
mam w planie isc na maliny, a tu zbiera sie na deszcz :baffled:
Kic zdrówka, nie daj się :tak:

napad z bronią? pewnie bym na uspokajajacych jechała gdybym widziała :-p
Dorka rzeczywiście spore wydatki, współczuję; my też dostaliśmy po kieszeni przez przedszkole i raptem buty trzeba było kupić Oskarowi

co do koślawości to moje obydwoje mają; noszą buty ortopedyczne - ale kapcie z Postępu i dobre buty na dwór usztywniane; można zamówić wkładkę ortopedyczną- polecam koło 80 zł robiona na miarę w sklepie ortopedycznym; i ćwiczenia- oczywiście zapominam :zawstydzona/y: chodzenie na palcach wskazane-bez skarpet; w przedszkolu zapisałam na ćwieczenia korekcyjne;

Kasiu mój pies zjada nam ściany i listwy przypodłogowe :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: idę z nią na szkoenie grupowe dzisiaj; w środę mam dzwonić, żeby indywidualnie się umówić; koszmar jakiś z nią :-(

miłego dnia!

witam rano

dziękuję za życzenia kochane kobietki

wczoraj miałam taki młyn, że co chciałam na bb zasiąść to coś
a o 22 padłam jak przecinek
przyszła sąsiadka na torta a ja po godzinie przeprosiłam bo normalnie oczy mi się same zamykały

zaraz idę nakarmić Inaszka i sama walnę kawke coby poczuć, że już dzień
pigoda dziś paskudnie paskudna

Madzia ale historia
straszne to co sie na ulicach wyrabia
dobrze, ze nic sis się nie stało - bo wariatów nie brakuje

Dorka oby probl szybko mineły
no niestety lekarstwa lekarze to studnia bez dna

Kasiu a ja mam z głowy a miałam chyba 5 pralek do ogarnięcia
2 dni mi na żelazku zeszło
aż milej ze swiadomością że jeden dzień wolny;-)

Kic super, że antybiotyk działa
zdrowiej

dobra ide przebrać małego
on jeszcze nie wie co to nocnik i sadzi równo w pieluchę;-)

dobrego dnia

Ja na moment, bo u nas nadal sajgon. Wczoraj skończyłam brać antybiotyk, w nocy skończyło mi się mleko w cyckach, a rano w pełnej postaci wróciło przeziebienie:wściekła/y: Wściekła jestem na lekarza, bo mi laktację załatwił antybiotykiem, a jedyne skutki jego leczenia to ogólne wysłabienie, bo przeziębienie ma się świetnie:no: Będę walczyć o laktację, bo coś tam jeszcze zostało, więc powinno się od nowa rozkręcic, ale bedzie hardcore, bo młoda wisi na cycku i wyje z glodu i wkurzenia...i tak parę godzin z małymi przerwami:baffled: nie idę dalej do lekarza, poczekam aż samo przejdzie, w sumie 4 stówy pękły na nasze leczenie...za tyle to moja sąsiadka cały miesiąc musi przeżyć:shocked2:

Dorka, napisz mi na PW, co konkretnie dla Franka potrzebujesz i w jakim rozmiarze? Ja mam całą szafę ubrań własnych dla dzieciaków i jeszcze siostra mi po Vincencie oddaje, bo on dużo większy od Sary, więc wyślę Ci co trzeba:tak: Kombinezony zimowe mam od rozmiaru 70 mniej więcej, ale za duży przecież może byc, najwyżej się zawinie, sama dla Sary mam jeden malutki a na zmianę te duże będę używać. Ze szczepieniami dodatkowymi, to może jeszcze przemyśl? ja osobiście w nei nie wierze: Asi chłopaki byly szczepione na pneumokoki i chorowali teraz w takim samym stopniu jak moje dziewczynki. A z kolei jeśli o grypę chodzi, to mi przyjaciółka lekarka tłumaczyła, że szczepienie jest na jeden konkretny szczep i wystarczy, że akurat grasuje inny i szczepienie nie działa;-)

Renia, no super sprawny Ignaś jest! moja łamaga malutka umie tylko z brzucha na plecy i na boki, ale z pleców jeszcze jej nie wychodzi. Naparła się baba na siedzenie za to, ale mięśnie za słabe, więc sama oczywiście nie może, za to mękoli, zeby ją na kolana brac...przydałaby mi się podwieszana klawiatura, żeby z dzieckiem na kolanach móc pracować:-p

Idę się ogarnąć, bo zaraz młoda wstanie i się pałować z cyckami znowu będziemy:baffled: A potem cały weekend roboczy i jeszcze muszę w koncu zacisnąć zeby i potrenować jeżdżenie autem, bo w przyszłym tygodniu R do lasu idzie na wycinkę (jak u Stachury w Konopielce:-)) i bedę musiała sama młodą do przedszkola wozić a boję się jak jasna cholera:-(

Witam ja juz po kawie,za oknem ponuro i zimno:baffled: Maly lezy na macie ,Misia bawi sie w pokoju:tak:G wczoraj pozyczyl kase i pojechal naprawic samochod:tak:
Renia no u nas tez F nie wie co to nocnik:-D;-)No i nad ranem musialam go przebrac bo kupsko bylo:-DJak nie robi kupy w nocy to go przebieram dopiero ok 8:-)
Survi no niezle z tym antybiotykem:no: Trzymam kciuki zeby laktacja wrocila:tak:
Iza ale lobuziara z Twojej suni:tak:
Madzia o ja:szok::szok::szok:Ja bym chyba na zawal zeszla:no:
Spadam bo pewnie zaraz G wroci i bede zabierac sie za porzadki:tak:
Milego dnia

Hej Hej

Powitać
i nie wiem co napisać bo czytam ale nie mam czasu pisać:sorry2:
Surv..zdrówka, przystawiaj cały czas, w szpitalu dawali takie fajne rureczki że jak młody zaczynał ssać to sie mleko strzykawką dawało i wtedy ssał bez opamiętania :). Ja dopiero niedawno mleko straciłam tak z pół roku temu, mimo że nie karmiłam to coś było zawsze.
Madzia, u nas też taka diagnoza, myślę że tak z połowa dzieciaków tak ma :), ja narazie kupiłam pantofle do przedszkola te co wam wklejałam, na zimę mamy wysokie buty, to na wiosnę pewnie też kupię jakieś wysokie. Idziemy z młodą w połowie października to ciekawe co powiedzą,
Izabelka, to macie nieźle z tym psem, ja sobie nie wyobrażam mojego w domu, kopie doły, zabawki załatwia w jeden dzień. Wczoraj w makro kupiłam karmę i w gratisie dostała zabawkę sznur zwinięty w ósemkę z elementami plastiku,,,jeszcze w jednym kawałku ale nie daję dużo tej zabawce :). Ostatnio oderwała nam rynny z domu :) ot taki wesoły piesek
Renia..wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek, aby chłopacy na rękach Cię nosili :)
kończę bo na gościa czekam i lada chwila pewnie będzie
do później

jeszcze zaglądam przed snem
zaraz kąpiel i odlot
matko jakaś magiczna ta 22ga - jakby mi zasilanie padało;-)

Surv bo wogóle to nie wiem o co chodzi z tym antybiotykiem
co lekarz ci przepisał, że nie mogłaś karmic? powinno normalnie się funkcjonować mimo leczenia
trzymam kciuki za powrót (.)(.) do normy

Post niezłego masz szkodnika-)))))

dobra zmykam bo oczy mi sie kleją

spokojnej nocki

witam z rana
właśnie budzę sie kawką;-)
młodzież już nie spi - jedno ogląda bajke a drugie gada do nogi i ostatnio z zamiłowaniem wielkim ssie palucha zamiast smoka (jak mu daję smoka to się krzywi:szok:)
jak tylko przewróci sie na brzuch to zaraz paluch w paszcze i ssanie

Franio całuski z okazji 4go m-ca:-)

Surv tez muszę zacząć jeżdzić z chłopakami
poki co panikuję bo Ignas nie znosi fotelika i marudzi w aucie, a jego marudzenie mnie stresuje
zasypia przy dużych prędkościach (takich mocno mandatowych)

miłego dzionka

reklama
o znowu sama ja na bb
kic wróciła do pracy a pat pewnie w zleceniach siedzi;-)

u nas znowu dzień śpiocha
Ignas od 16 do teraz śpi z przerwami 3h na jedzenie
chyba ma jakieś zaległości albo to przewracanie tak zmęczyło

ja za to mimo kawy ledwo widze na oczka
teraz oczekuje kuriera bo zamówiłam chustę kółkową do noszenia i krótkich wypadów z Igim
oczywiście jak na prawdziwą kobietę przystało zastanawiam sie czy kolor mi sie spodoba na żywo;-) (to tak z serii "dylematy Renaty")

dobra ide włączyc pralke bo troche mam zaległości
a do tego zaczynam robić juz selekcję i jesionki wyjmuję a letnie pakuję na pawlacz
wszystko trzeba przepłukać bo kilka miesięcy leżakowało w pudłach
i znowu będzie prasowania pod sufit
i nie dziwię się P, że jak to widzi to mówi, że to moje hobby - wiecznie piorąca i prasująca:baffled:
a wolałabym leżeć i pachnieć

miłego dzionka

Do góry