reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Hej

Kic wielkie gratulacje :tak:na zamkniętym już napisałam że Kubuś wzruszył mnie bardzo:tak:

Reniu u mojej siostry córki podejrzewali refluks gdyż strasznie ulewała ale okazało się że to alergia pokarmowa.Moja pediatra ma podejrzenie refluksu u Misia a że terminy straszliwe to wiem :wściekła/y:Dzwoniłam w listopadzie do poradni gastrologicznej to kazali zadzwonić w styczniu jak będą nowe limity.
Kasiu tak jak napisała Haszi sterylka to standardowey zabieg będzie dobrze:tak:

Madzia grtuluje ocen:tak:

Post z tym C&A to tak :wchodzisz na stronę belgijska gdyż tam teraz sale ,szukasz interesujących Cie rzeczy jak już sobie coś upatrzysz kopiujesz cyfry które są na końcu linku.Następnie wchodzisz na stronę polską i w obojętnie jaki link wklejasz skopiowane cyfry i wyskakuje rzecz ze strony belgijskiej na polskie stronce i możesz kupować:tak::tak:Nie wiem czy jasno napisałam:confused:Aha jest kod działający na -10% .W miejsce bonu wpisujesz witamy 10 oraz inne kobinacje typu WItamy10 WiTaMy 10 itd itd.

Wczoraj czułam się paskudnie ,kręgosłup bolał z nosa leci jak z kranu:wściekła/y:Jak już wracałam z dziećmi z p-la myślałam że padne.W domu zmierzyłam tem. 37.5 niby niedużo a jednak samopoczucie do du..

Nocka Ok jedno karmienie nocne i pospaliśmy do 8:20.Misia zostwaiłam dziś w domu gdyż nie chciałam chora wychodzić z domu aby iść po niego:tak:

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej

Haszi że charkaterne są yorki to ok, bardziej mnie ciekawi jakie są do dzieci. Ale tak sobie myślę, że jak od szczeniaka będzie z nami to się przyzwyczai.No i że da się go wychować. Ja wiem że nie ma różnicy między małą a dużą rasą, z małą łatwiej w drogę gdzieś jechać. No i "schować" przed tatem :-D. Niestety mój małż nie bardzo lubi futrzaki :-( Moi rodzice mają owczarka, więc wiem co znaczy psi obowiązek, a że i ja kocham psiaki to chętnie dziewczynom pomogę :-p

Madzia wczoraj zapomniałam,:zawstydzona/y: gratulacje tak dobrych ocen :tak:

Surv no wracaj, wracaj :-) Wow to tak z Flo że aż do psychologa Was wysyłają?? A Sarcia nieźle trenuje.

Kasiu już cię mam. Jak zabieg i jak psinka??
Andula zdrowia.

Uff na reszcie mogę usiąść:confused2:
Spać mi się chce okropnie, chyba ciśnienie nie te:confused2:
Byłam dziś u chirurga z moim "żylaczkiem"no i muszę się umówić na usuwanie. Dr bardzo sympatyczny i zabawny, lubię takie lekkie podejście do pacjenta:tak::-)
Z Liwą też byłam u pediatry, znowu ją dopadło jakieś przeziębienie, w sumie to katar jej uprzykrza funkcjonowanie. Od rana gorączki nie ma, jak nie zagorączkuje w nocy to puszczę ją do żłobka, zobaczymy.

No i poczytałam, ale jakoś myśli nie umiem zebrać:confused2::sorry:

Kasia i jak Baba??
Haszi ja tak samo zgodzę się na zwierzaka jak pokażą, że się potrafią opiekować. My z siostrami w dzieciństwie też chciałyśmy psa,a potem nie raz była walka i losowanie kto ma z nim iść na spacer (no oprócz dwóch pierwszych tygodni:-p)Potem to mama z nim najczęściej wychodziła, więc ja nie chcę dodatkowego obowiązku:-pmamy duuuże akwarium z rybkami i na razie to wystarczy:-p
Renia no właśnie dziś poszperam w necie, na razie nastawiamy się na ten Sosnowiec, ale zobaczymy:tak:

Idę umyć naczynia i zaraz dzieciaki wykąpię, może uda się ich wcześniej położyć:happy:

Hej, dzis jakos weny brak bylo do pisania:eek:Wczoraj bylam padnieta po pracy:no:
Kic gratulacje dla Kuby!!!!!!!!!!!!:tak:Zdrowia dla Liwki:tak:Gdzie masz tego zylaczka? Ja mam ale to juz nie zylaczki na nogach : Eek:
Andula zdrowia dla Ciebie,zeby dzieci nie zalapaly:tak:
Kasia jak piesek?
Haszi i jak doczekalas sie m?
Survi no niektore dzieci tak maja:tak:Misia lubi bardzo przedszkole a ciagle choruje i nie chodzi:no:
Renia oby dalo sie szybciej zalatwic wizyte:tak:
Sylcia my lubimy zwierzeta,psa bardzo bym chciala ale nie na 4 pietrze bez windy:no: Moze jak kiedys bedziemy mieli dom to i pies bedzie:tak:
Iza cos nie chca u Was choroby odposcic:-(Zdrowka:tak:
Franek jeczacy caly dzien prawie,obstawiam zeby:tak:Dzis obudzil sie przed 4 rano dopiero ale trzy razy go karmialam po 3 razie zasna:eek:
Jutro idziemy na kontrole,i z Misia na szczepienie przeciwko pneumokoka,moze Franek tez bedzie mial na zoltaczke:tak:
Ja jutro do pracy na noc,nie chce mi sie:sorry:Musze sie przestawic ze mam ograniczony czas wolny:confused2:
Koncze bo zaraz idziemy dzieci myc i bedzie spokoj,choc sadze ze Misia zasnie ok 22,ostatnio tak jej sie zdarza:tak:Od poniedzialku zamierzamy ja do przedszkola wyslac wiec czas ja przestawian na wczesniejsze chodzenie spac:tak:
Dobranoc

Ostatnia edycja:
Dziś psina miała tylko badanie krwi - wszystko ok - a ciachanko po jutrze, czyli we czwartek
Sylcia, yorki są różne, niektóre mocno strachliwe i charakterne jak to teriery; np. york m cioci panicznie boi się dzieci:sorry:Ale miał złe doświadczenie jak był malutki :)eek:). Na pewno jak będziecie przyzwyczajać go sukcesywnie do nowych rzeczy, socjalizować z otoczeniem, czyli przedmiotami, ludźmi, sytuacjami, to będzie ok
Renia, sporo sobie zadań założyłaś na dzisiejszy dzień. Ja tylko poodkurzałam
Andula zdróweczka!
Surv, gratki kolejnego ząbka; ale to młodsze gna z rozwojem

heloł
jeszcze przed snem zaglądam

Kasiu to przygotowania do ciachania w pełni
ja dzis tylko nie poprasowałam bo sił brak

surv ale jazda z młodą;-)
i zęby nieźle idą - jedynek górnych brak za to dwójki sie pokazały???
u nas jedynki górne w natarciu i jest katastrofa
nawet chrupki nie pomagają uśmierzyć bólu

Kic jakią mufke do wózka polecisz?
muszę koniecznie coś bo marznę w ręce jak szalona
zestawu zimowego stokke nie kupuję bo jakoś nie widzę sensu - jedynie to mufkę bym chciała ale jej pewnie osobno nie kupię
czekam na radę eksperta;-)

oj nie wiem co jeszcze bo zakręt straszny ze mnie
ide spać
dobrej nocki

U Was tez taka slizgawica? Przed budynkiem w pracy czułam sie jak na lodowisku. Dobrze, że orła nie wycięłam, bo byłoby śmichu. A poza tym szaro i buro

Witam z ranka, dzieci poszły spać już o północy, więc po 6 godzinach snu to ja się czuję jak młody bóg:-)

Taaak, Sarulkowi wyszły górne dwójki (tzn. druga to na razie tylko krawędź), natomiast jedynki nie...i baba odkryła, że jak ma zęby to można gryźć...wczoraj dałam czekoladkę do polizania, a spryciula chap ząbkami i odgryzła:szok:

Kasiu trzymam kciuki, żeby sterylka była bezproblemowa! Nas czeka kastrowanie kota w marcu, bo chłopczyk już dorasta najwyraźniej i zaczyna teren znaczyć:sorry: A co do zwierząt, to na razie starczą mi te co mamy zwłaszcza, że koty demolkę mi z kwiatami robią...może latem, jak kwiaty do ogrodu wywędrują to się złamię i trzeciego wezmę?:-)

A zima u nas taka przecudna, że hohoho:-) Zaraz zdjęcia na fejsa wrzucę, żeby się pochwalić, że i u nas na wsi jest super:-D

cześć
jestem i ja
u nas zima też całkiem całkiem
w parku cudnie gorzej na uicach

Tymko pojechał do pla
ja młodego nakarmiłam - teraz kaszka z rana tylko - i zaraz będę dzwoniła do lekarza coby tą wizytę szybciej załatwić i zdiagnozowac czy to refluks czy co?

.... młody właśnie podszedł do szyby balkonowej i znaczy teren;-)
żeby umiał myć okan byłoby cudnie, a on je liże;-)....

kurcze nocka znowu do bani
ja serio nie wiem jak ja mam postępować z tym synem
on co chwila się budzi i jedynym ukojeniem cycuś
to nawet nie jest jedzenie tylko ciumkanie
jak chce go uspokoić głaskaniem to nie pomaga, podnoszę na rączki - dalej ryk, więc daje cycuszka i jest cisza
z Tymkiem nie miałam takich cyrków więc czuję się zakłopotana jak pierworódka

oj i kolejna śliwa na czole
dobra idę koić

reklama
Hejka:-)

U mnie lepiej wczoraj już bez gorączki.Mama nas odwiedziła więc dzień sympatyczniej zleciał,dziećmi się zajeła ja na zakupy skoczyłam i w spokoju pogotowałam:tak:R wkurzony za mało mu kasy firma przelała na dodatek zgubił kartę do bankomatu :wściekła/y:a to podobno ja mogę wszystko zgubić przez bałagan w torebce;-):rofl2:Dla odreagowania po pracy poszedł na siłownie a ja sobie myślę gdzie ja mam odreagować jak dziciaki w kość dają:confused:Nic w weekend kupuje buty na fitness i zaczynam pracę nad sobą:happy:

Kasiu u nas zapewne też lodowisko ale przekonam się dopiero w południe gdyż muszę iśc do sklepu odebrać buty:tak:Dobrze że Baba ma wyniki Ok i można przygotowywać się do zabiegu:tak:

Na nogach jesteśmy od 7 Ewcia nas obudziła ale i tak spała dość dobrze od 19 .Pierwsza pobudka o 2 następna o 6:tak:Dziewczyny cycujące jak u Was z mleczarnią?U mnie chyba stopniowo mniej mleka,mam wrażenie że to już końcówka cycania:-(

Surv czekoladka smakowała:tak:My Ewci ostatnio daliśmy jałowcową ale jak odgryzła kawałek zabrałam .Wpadła w dziką rozpacz,głowę kładła na ziemi i wyła;-):-)

Miłego dnia!

Do góry