reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

renia Tosi tez w nocy nie można było inaczej uspokoić jak cycusiem- dlatego tyle piła :-p
może on jednak za tym mleczkiem tak przepada?
Z myciem szyb to nie wiem czy dobry pomysł, żeby dzieci myły- u mnie jest nieustanne polowanie na cokolwiek co psika (woda do kwiatków tez może być) po czym spryskują dolne okno aż spływa na podlogę i porywają np. ścierkę do garnków i "czyszczą".
Wole już lizanie ^^

sylcia najlepiej pogadaj sobie z właścicielami takich piesków i hodowcą.
Ja akurat mam uraz do tej rasy (i shi tzu) bo często gryzły (no dobra szczypały) jak byłam na praktykach.
Ale to głównie dla tego, że większość była strasznie rozpuszczona. Jak potraficie psa wychować to powinien być dobrym towarzyszem.

Andula facetom łatwiej się wyładować. A za ćwiczenia się bierz- podobno hormon szczęścia się wtedy wydziela.
Ja się przyznam, że po raz kolejny 6 Weidera zaczełam ale na razie hormonów szczęścia nie widze tylko ból mięśni i zmęczenie.
Nie wiem czy to dobry pomysł na teraz ale rower odpada na razie, ja przytyłam a w kwietniu idę na wesele. Wypadało by nie wyglądać gorzej niż mąż :p

dorka
ty to masz siłę kobietko. Zaszczepcie się
surv a to cwaniula. Teraz z tymi zebolami to pewnie kradzieże jedzonka siostry będą częstsze ^^
kic tak naprawde to każdy lekarz powinien taki być. Przecież pracuje z ludźmi a nie robotami.
No ja tez przyznaje, że do psów dorosłam dopiero w wieku 16 lat- na punkcie moich sznaucerów miałam hopla- wielogodzinne spacery, szkolenia ale i tak rano wychodziła mama:-p. Wcześniej wychodzenie to była kara.
Tymci niestety usiałam zostawić w domu. Niby nie ma temperatury ale za to obniżoną. Nie ma kataru ale nos zatkany. Humoru też nie ma i wszystko go boli. Co to może być.
Przyjechała mi mama więc znikam. Miłego dnia.

reklama
Renia ja mam Teutoni i baaaardzo polecam!Żałuję że kupiłam ją dopiero przy Liwci, na tą od stokke dziewczyny narzekały,że nie grzeje.

Wpadnę później:p :)

dzięki za cynk
też o niej myślałam ;-)
wygląda na ciepłą

dzis poszperam i postaram się zamówić

a za godz mamy wizytę u gastrologa
zmykam szykować młodzież i siebie bo dopiero co ze spaceru wróciliśmy

Hej
Kasiu u nas ślisko jeszcze nie jest, ale mokro, pada śnieg bardzo mokry, ciężki.I pada cały dzień. Obrzydliwie jest.Choć biało. Surv by się pewnie podobało :-D
Reniu to daj znać po wizycie co maluchowi dolega.

A ja snuję się po domu.Dobrze że są książki to nadrabiam czytanie. Dziewczyny albo się bawią, albo oglądają Barbie.Co dzień inną :tak:Ola jeszcze muzyki słucha.Mam coraz to nowe zamówienia na piosenki :-D
W taką pogodę to niestety nie ma co robić.
Miłego wieczoru.

hej
po wizycie
coraz bardziej się przekonuje, że prywatne wizyty w przychodni są po to by kolejny raz się spotkać
pani dr wysłuchała matki i jej diagnozy i - zaleciła karmić jak teraz tyle żeby pisać tak przez 2 tyg co o której godzinie
podawać espumisan w kropelkach wtedy kiedy będą jakieś niepokoje brzuszkowe
zrobić badanie moczu i usg brzuszka
;-)
czyli wiem tyle co wiedziałam a 100 poszła sobie
na co ja liczyłam?
no właśnie na to badanie usg najbardziej i jeszcze na jakiś specyfik syropek na refluks
no ale to jak coś za 2 ty;-)

dobra nie smęcę
zaraz mam masaż więc się wyluzuję

no a jutro jasełka
moje chłopisko ma być pastuszkiem a ja dzis się o tym dowiaduję, a nawet kamizelki nie mam żadnej coby jakos ucharakteryzowac

dobra sory ze tak o sobie
pozniej jeszcze zajrze

Haszi zdrówka dla Tymcia,męczy się bidulek.Osłabienie jest cieższe od temperatury dla dziecka tzn gożej wtedy dzieci funkcjonują,mój Misiek po antybiotyku jest osłabiony lub po innej powazniejszej infekcji.Niech poleży może jakieś syropki na wzmocnienie:tak:

Sylcia nadrabiaj zaległosci książkowe i ciesz się z wolnego:tak:

Reniu niestety często za prywatę się płaci a wizyta mało wnosi raczej wynosi z naszego portfela kasę:angry:
Powiedz na jakiej podstawie myślisz że to refluks?Syropku Wam nie dała bo myślę że próbuje naciągnąć na kolejną wizyte lub stwierdziła po wywiadzie z Toba że to nie to.Wiem że można zdiagnozować refluks badająć Ph w buzce ale nie chcę Cie w błąd wprowadzać gdyż pewności nie mam.Próbowałaś może trochę drastyczniej poprostu piersi w nocy nie dać,jeżeli Mały tylko ciumka sobie to raczej wybudza się z przyzwyczajenia i potrzeby bliskości z Tobą.Ja z Misiek drastycznie walczyłam z nocnym karmieniem i szybko efekt był rewelacyjny:tak:

cześć ;-)
mam mega migrenę, zapłata za podroż autokarem :eek: przedstawienie bosskie :tak: dzieci zadowolone, kostiumy piękne, śpiew, taniec, wszystko dopracowane; teatr w remoncie, ale już się nieźle prezentuje :tak: Pchła Szachrajka, bo na tym byliśmy- godna polecenia :tak:
nie mam siły poczytac, jutro mam na 11, to nadrobię :-)

hej

Andula wnosze po kilku typowych objawach tzn zapach z paszczy, biały nalot na języku, oprócz tego płacz ewidentnie bólowy nocą, bo ukoić trudno
no i jak przestalismy dawać kaszkę na noc to jakby lżejszy brzuszek i nie ma tych napadów płaczu za to częste budzenie na cycusia - co 1,5h

owszem robi twarde kupki ale nie jakoś z męką i to reg dzień w dzień nawet 2-3
więc chyba o zaparciach nie ma tu mowy
no i nie wiem po co espumisan
jutro w każdym bądz zadzwonie do naszej pediatry, moze już wrócila z urlopu (strasznie nie lubię być taka upierdliwa ale nie mam wyjścia i muszę się z nią skonsultowac bo do niej mam największe zaufanie)

Iza fajnie w teatrze z dzieciakami
uwielbiam takie wycieczki

Kic ta mufka teutoniowa to całkiem się ceni w stosunku do innych, ale właśnie znalazłam na bobo wózkach i zamawiam - im szybciej przyjdzie tym lepiej bo normalnie nie daje rady w rekawicach;-))))
jeszcze raz dzięki za podpowiedz;-)
niebawem będziesz doradzała w "parasolkach"
oj jak dobrze, mieć eksperta od wózków wsród mam bb

Kasiu powodzenia na zabiegu
oby Baba przeżyła bez strachu

no i zdrówka dla wszystkich
do jutra

Hej laski!

Renia to rzeczywiście się wiele nie dowiedziałaś. Może Wam pediatra lepiej doradzi i pośle na stosowne badania.
Sylcia a ja to bym chciała mieć taki luzik ;-) już mam w planie dwie książki,a nie mam jak czytać.
Te studia mnie wykończą psychicznie. Tyle się uczyłam na sobotę i na wszystkie pytania odpowiedziałam a tu bania:wściekła/y: Nie wiem, ten koleś jest jakiś nienormalny! Projekty wymyśla takie,że nie da rady w semestrze zrobić i jeszcze kolokwium zaliczeniowe tak ocenia ! a na 7 pyt. opisowych dał tylko 30 min, to nie wiem jakich się spodziewał odpowiedzi, ja wiem,ze na każde coś napisałam,ale przecież kłócic się nie pójdę:no: Z resztą same pały były i jedna 5:szok:
Ale dobra, nie marudzę ;-)

Kasia jak tam Baba?
Survivor gratuluję ząbków!
U nas w końcu czwórki sie przebiły, mam nadzieję,że reszta trochę poczeka i da małej odetchnąć.
Kicrym fajny ten pajączek :-) mała narazie nieśmiało, tylko wsiada i do tyłu jeździ. A Liwa ile miała jak na nim jeździła?

Ech @ dostałam i mam nerwa na wszystko, idę na kawę.

Aaa i suwaczek mu się w oczy rzucił
Oski wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Ostatnia edycja:
reklama
WItam:)
Wpadam teraz, bo dziś mam na popołudnie, więc dzień mi przeleci przez palce:sorry2:

Renia a dzwoniłaś do Fido u mnie w Katowicach?Tam na pewno mają, a ja tam kupiłam ubiegłej jesieni taniej niż w Tosi czy Bobowózkach:tak:może dlatego że nie było jeszcze sezonu. Wiem że jest dość droga jak na taki gadżet ale daję głowę że będziesz zachwycona:tak:Ona jest mega grubiutka i cieplutka, a od zewnątrz na impregnowany ortalion więc nic się z nią nie dzieje jak pada deszcz czy śnieg. A wiem, że tą od Stokke dziewczyny ściągały i chowały do kosza na zakupy bo się to futerko niszczyło:sorry2:no i przyznasz że WK też swoją cenę ma:-p;-)
Dorka och ja tak pieszczotliwie mówię o moim mega żylaku na nodze, który mam od uda praktycznie do kostki i jest wielkości długopisa:sorry2::dry::confused:także muszę to już zrobić no i leki do końca życia żeby nie tworzyły się nowe:tak:
Iza fajnie taka wycieczka:tak:może znowu się gdzieś wybiorę z moimi 3 latkami:-D
Haszi masz rację-każdy lekarz taki powinien być ale w ostatnich czasach się z takimi nie spotkałam-może za rzadko po lekarzach chodzę:-pzdrówka dla Tymcia!
Andula też mi szybciej dzień leci jak mama przychodzi:tak::-Dwe wtorek mi jeszcze poprasowała to już w ogóle lux!:-p:-D

MIłego dnia!

Do góry