reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Nic nie wiadomo o Madzi i jeśli chodzi o Ewe-krystyne to też cisza.Ale nas trzymają w niepewności te dzisiejsze porody.
Ja chyba jednak poćwiczę na piłce bo mąż powiedział że wróci ok 1 w nocy

reklama
ale Dziewczyny trzymają nas w niepewności:-)
ja tak przeżywam co dzieję się u Madzi, że sama jeszcze zacznę rodzić;-);-) Kamu też idę poskakać na piłce, jakoś spodobało mi się to:-D a potem mknę spać:-p mam nadzieję, że jak rano włączę komputer to będą same dobre wieści:-D:-D dobranoc;-)

dzięki za odpowiedź
muszę próbować powoli
moja babcia była w Tesco to kupiło Bambino kosmetyki
zobaczymy jak dziewczynki zareagują

co sądzicie o smoczkach dla małych?? ja kupiłam pierwsze byle jakie. Natalka ciągle by chciała mieć go w buzi. Gosia nie chce w ogóle.

od kiedy można z małymi wychodzić na spacerek?? lekarka mówiła coś po 2 - 3 tygodniach.

Ja też wyrwałam z łóżka prosto do komputera licząc na meldunek od maluszkach Madzi i Ewy-Krystyny.... no nic czekamy cierpliwie i dajemy i się wyspać i pozbierać!

Do mnie dziś przychodzi koleżanka z trojaczkami. Strasznie fajne już te dzieciołki! Mają teraz już prawie 6 miesiecy!

hehehe.....czekamy wszystkie jak na następcę tronu - Maciuś nie ma wyjścia i musi się urodzić kimś wielkim i sławnym:-D Za godzinkę w takim razie napiszę do Madzi, bo u niej teraz przed 6 rano, jak wszystko w porzadku a ona sobie śpi, to mnie wywiadem brytyjskim poszczuje:-p U Ewy też rzeczywiście cicho - to nieludzkie tak trzymać kibiców w napięciu:-D

Witajcie Babeczki :-)
Ja tez pierwsze co zrobilam po otwarciu oczu, to bieg do komputera, by spr co tam sie dzieje u Madzi i Ewy-Krystyny... ale widze ze nie bylam pierwsza i jako nie jedyna doznalam rozczarowania...:eek:
surv czekamy na wiesci od Ciebie, miejmy nadzieje, ze uda Ci sie skontaktowac z Madzia...
a co z Ewa-Krystyna, ma ktos do niej jakis kontakt? Wiem ze Kociata miala nam przekazywac info, ale ona tez zapadla sie pod ziemie:confused:

cisowianka jesli chodzi o smoczki, to ja bede starala sie ich uzywac jak najmniej, jedynie w razie koniecznosci... wiadomo ze niemowleta maja niepohamowana potrzebe ssania i ciagle wiszenie na piersi, tylko po to by sobie possac, a nie pojesc, na dluzsza mete moze stac sie zbyt meczace... dlatego wynaleziono smoczki:-) dzieciaki sa zwyczajnie spokojniejsze jak moga ssac...ale jak widac nie wszystkie tego potrzebuja-patrz - Twoja Gosia :-)
co do jakosci smoczkow, radze juz od poczatku stosowac takie ortodontyczne, z odpowiednim ksztaltem smoka, najlepiej silikonowe bo te zwyczajne gumowe zbyt szybko sie zuzywaja, dzieci zwyczajnie je "wyciagaja"... moim zdaniem wazne by od poczatku w jamie ustnej dzieci wszystko ksztaltowalo sie w odpowiedni sposob, by pozniej zgryz czy inne rzeczy byly prawidlowe...:-) Taki lepszy smoczek kosztuje kolo 9zl...moze nawet i taniej- sprobuj sie przejsc do Akpolu- w Gdyni jest- to taka duza hurtownia z doslownie wszystkim dla dzieci :-)
Jesli chodzi o spacerki- nie wiem jak sprawa wyglada z blizniakami, ale mysle ze tak samo jak z pojedynczymi osobnikami :-)
Wszystko rzecz jasna zalezy od pogody, ja np. mam zamiar wziac Toske,oczywiscie jak bedzie cieplo, po 3- 4 dniach na krotki spacerek :-) nie bede jej wyrandowac, bo wydaje mi sie to zbedne przy takiej temperaturze. Ale Ty dla spokojnosci mozesz- ubierz Dziewczynki tak jak na spacer, wsadz je do wozeczka, i postaw wozek kolo otwartego okna, niech postoja tak 0,5 h :-) - sprawdzaj karczek, by ocenic czy jest im zimno czy cieplo...tak samo zrob na drugi dzien, a na trzeci wyjdz juz z nimi na spacer. Na poczatek 40 min , a pozniej z dnia na dzien coraz dluzszy :-) zobaczysz zreszta jak One beda sie zachowywac na dworku i sama dostoujesz odpowiednia dlugosc spacerku ;-)

Ha, i mamy dobre wieści! cytuję dosłownie, żeby nie było, że to ja używam tak ostrych słow:-D

"Maciuś po 18 godz hardcorowym porodzie przyszedł na świat o 20.51, waży 3600g. Całą noc wisi na cycu, więc ja padam na twarz po tym wszystkim, ale i tak jestem bardzo szczęśliwa. Po południu chyba będziemy już w domku. Dzięki, że trzymałyście kciuki!"

No to mamy wyczekiwanego królewicza - gratulacje dla Madzi!

reklama
MADZIU WIELKIE GRATULACJE- JESTES BARDZO DZIELNA!!
kurcze rzeczywiscie 18h??!! toz to jakis koszmar- biedna Madzia-niech szybcutko dochodzi do siebie :-) no ale najwazniejsze ze jest szczesliwa i moze w koncu tulic Maciusia-tak bardzo zreszta wyczekiwanego :-)

Do góry