reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Dziewczyny, podobno łatwiej jest dla malucha wyrobić dowód osobisty niż paszport - nie trzeba się tyle razy stawiać w urzędzie i taniej, a w UE dowód wystarczy. Ja muszę jeszcze doczytać, czy obejmuje to także Islandię, bo chciałabym Florce właśnie dowód zrobić na ewentualny wyjazd.

reklama
a ja tak z opóźnieniem:
w domu mam pi razy drzwi ok 23 stopni. młodego ubieram w bodziaka, bluzke, zazwyczaj rajty i jakies spodasy- ale to pewnie dlatego ze jak byl maly to strasznie mu kończyny siniały i pani doktor powiedziala ze mu marzna i trzeba cieplej ubierac i tak mi zostało.
Post objawami się nie sugeruj na płeć bo prawdą jest, że każda ciąza inna i i naczej się objawia. No i niestety prawdą jest też że więcej się tyje:crazy: czego doświadczyłam na własnej skórze

Oh Madzia no jak sobie przypomne te nasze narzekania na BB to mi sie tak fajnie robi, moja ciąza przebiegała super, i mogłabym być w ciązy ale poród już nie:-D
Surv trzymam kciuki za dalsze rozgrywki,:-D no a dla Florci brawo!

Czesc dziewczyny. Ja po pierszej nocce czuje sie dobrze.Nie bylo tak zle narazie mam taryfe ulgowa:-) Nawet juz jestem wyspana:tak:Beaa niestety do pracy musialam wrocic na caly etat czyli 12 godzin minus 1 na karmianie.Mala zniosla dobrze roztanie standarowo miala jedna pobutke na smoka i o 5.30 na jedzonko(cyca:tak:).
U nas w domu jest do 20 i jest cieplo. W sypialni w mrozy bylo 13stopni wiec musielismy sie przeniesc do salonu.
Teraz moj G poszedl na spacer z mala.
Post dobrz ze nie wymiotujesz choc mdlosci tez nie sa przyjemne, ale bedzie dobrze:tak:.
Florka pomalu sie poddaje, juz bedzie kumac kto rzadzi w domu;-)

Ostatnia edycja:
Witam jestem Lipcową mamą moja córeczka Julię urodziła się 30 lipca 2008 roku miała 58cm i ważyła 3890kg.:-) teraz obecnie ma już skocząne 5 m-c i zaczynam jej wprowadzać inne pokarmy, jak dotąd była tylko na piersi i dodatkowo jadła jabłuszko od czwartego miesiąca, gdyż po spróbowaniu marchewki dostała wysypki- ale ta wysypka to prawdopodobnie alergia na białko mleka krowiego. Jak na razie nie wiemy od czego !!!!:no:
Chciałabym drugie mamusie abyście mi napisały swoje doświadczenia odnośnie podawania naszym lipcowym dzieciom nowego jedzonka.
Pozdrawiam serdecznie Ewa.:-)

suwaczek_9873371.png

Ostatnia edycja:
:) ale się rozkręcacie. Ja choć się bardzo cieszę to z pewną nieśmiałością myślę o ciązy....i nic już chyba tego nie zmienii. Czekam aż skończy się 12 tydzień i odetchnę trochę.
Z Iką też było mi mdło tylko mniej, no i na mięsko mnie ciągnęło (mnie wegetariankę od 10 lat) ale nie wymiotowałam tylko cały czas głodna.

A teraz jest bardziej mdło....dzisiaj generalnie leżę...pal licho mdłości gdyby tylko fasolka się zdrowo trzymała..

he he czyli nie jestem jednak takim strasznym zmarzluchem.:-D:-D:-D Młoda jak narazie dzielnie się trzyma:tak: i nie choruje....ale jak była malutka to dygotała jak jej w lecie krótki rekaw zapodawałam...:-):-):-) teraz chyba jest przyzwyczajona bo jak pojechaliśmy na imprezę gdzie było 22 stopnie to musiałam całą ją rozebrać bo była mokra i czerwona na twarzy...... Siedziała w bodziaku:-D:-D:-D:-D i szlag trafił białą bluzeczkę i sukienusię:tak::tak:

Dziewczyny, podobno łatwiej jest dla malucha wyrobić dowód osobisty niż paszport - nie trzeba się tyle razy stawiać w urzędzie i taniej, a w UE dowód wystarczy. Ja muszę jeszcze doczytać, czy obejmuje to także Islandię, bo chciałabym Florce właśnie dowód zrobić na ewentualny wyjazd.

Survivor- masz racje, obilo mi sie to kiedys o uszy, koszt dowodu to podobno 20 pare zlotych.

Oj, ja drugi i trzeci miesiąc ciąży wspominam koszmarnie - generalnie jadłam suchary i piłam wodę i schudłam z 5 kg. Wszystko co zjadłam lądowało w kiblu....niestety ten okres wspominam jaką cięzką chorobę żołądkową a nie wspaniałą ciąże....najważniejsze że książkowo po 3 mcu wszystko minęło i już do konca ciąży nic mi nie dolegało:-)

reklama
Witaj Ewask! zagladnij na ten watek,ktory Beaa napisala,tam sie mozna duuuzo dowiedziec!
Beaa no wlasnie mnie uswiadomili,ze musze dziecko ze soba przywiezc,wiec musielismy po Macka jednak pojechac i jeszcze raz do urzedu zawitac.Na szczescie szybko i sprawnie poszlo,malo ludzi,a koszt paszportu to 30 zl.

Do góry