reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Faktycznie z tym suwaczkmi dziwnie jest ja w końcu to już nie wiem w którym jestem tygodniu.Ale po wypowiedzi AHaa z tego kółka do mierzenia(moja pani doktor też tego uzywa) wychodzi na to że tez jestem w 18 tyg,a z suwaczka w 17.Liczyłam sobie teraz z kalendarzem liczbe dni do porodu to faktycznie jest 159dni

d4de37b931.png

reklama
Kamu jak dla mnie to Twój suwaczek się zgadza. Jesteś w osiemnastym tygodniu, czyli zakończone 17 tygodni i 2 dni. Osiemnasty tydzień biegnie. Moja ginka tak to tłumaczy.

Kamu jak dla mnie to Twój suwaczek się zgadza. Jesteś w osiemnastym tygodniu, czyli zakończone 17 tygodni i 2 dni. Osiemnasty tydzień biegnie. Moja ginka tak to tłumaczy.
A no w zasadzie i tak to mozna tlumaczyc :-) czyli jak lekarz mowi ze jest 18 tc a na usg napisane jest ze 17 i pare dni to tez mozna interpretowac to tak jak z suwaczkami ? :-)

A no w zasadzie i tak to mozna tlumaczyc :-) czyli jak lekarz mowi ze jest 18 tc a na usg napisane jest ze 17 i pare dni to tez mozna interpretowac to tak jak z suwaczkami ? :-)

można tak tłumaczyć, bo już kończysz 18 tydzień:-) a mi chodziło o to, że ja jutro zaczynam już 19 tydzień (18,1dzień itd)a na suwaku jest obsuwa kilka dni;-) a sylcia31 ma ten sam termin i ma wogóle tydzień do tyłu 16,4dni teraz liczone na suwaku! zależy z jakiej strony się zciąga te suwaczki, liczą swoim "systemem" ale nie naszym:-)

A jeszcze mi sie przypomniało! Dziewczyny używacie jakiś zestawów witaminowych? jakich? bo chyba wypada coś już brać, lekarz mi kilka wymieniał, ale tego jest tak dużo że nie wiem! a w aptece to samo....

ja biore Elevit, w poprz ciązy też brałam oprocz tego dodatkowo magnez bo mam skurcze łydek, i wapno bo biore zastrzyki na rozrzedzenie krwi . Kupiłam sobie ostatnio taki preparat witaminowy w płynie, co zawiera dużo żelazai piję sobie kilka łyżeczek dziennie,ale to już moja inicjatywa.

Ja w pierwszym trymestrze brałam prenatal complex i folik,a od jakiegoś czasu Prenelen i folik. Myśle że wiosną juz nic nie będę brać,chciałabym jeść zdecydowanie więcej warzyw i owoców.

d4de37b931.png

ja do tej pory wyniki z morfologi miałam ok i nie było takiej potrzeby jednak teraz w ciagu tygodnia moja morfologia spadła z 14 na 11 i podobnie zelazo zleciało w dół ale własnie reanimuje sie szpinakiem i brokułami i wszystkim co zielone mam nadzieje ze dam rade bez tabletek.....

reklama
KasiaDe bede wdzieczna za wszelkie info odnosnie polowkowego badania :) tak w ogole do jakiego lekarza chodzisz, bo jestes z 3miasta prawda:-)??

Andziaa, jestem z Tarnowa - drugi kraniec Polski:-D
Byliśmy na USG. Dzidzia zdrowa, rośnie i prawdopodobnie będzie to dziewczynka! Co prawda bardzo źle była ulożona żeby zobaczyć płeć, ale po trudach pokazała co nieco:-D
Pani doktor mierzyła móżdżek, długość kości udowej, patrzyła na komory serduszka, żołądek, pępowinę, łożysko (stopień dojrzałości), inne organy, jak serducho bije - z jaką prędkością. Hmmm, co jeszcze... Nie mam przy sobi wyniku badania - jest w pokju, w którym śpi Miki:zawstydzona/y:Jak będziesz chciała wiedzieć więcej, to daj znać;-)

Do góry