reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

A wiec i jestem... jak juz pisalam Roni, ktora Was zreszta poinformowala (za co Ci dziekuje Kochana Roni :-)) niestety cala ta akcja to falszywy alarm:wściekła/y: szkoda bo troszke sie nastawialam ze juz dzis bede miala Toske przy sobie, ale z drugiej str jakos wiedzialam ze to nie TO.
KTG zrobione- czynnosci skurczowej jakiejkolwiek brak, to co ze mnie wyplywalo to nie wody:no: jak to okreslil lekarz, albo czop sie rozwodnil albo po prostu zwyczajnie pecherz moczowy nie trzyma napiecia i popuszczam w gaciory jak starsza pani:baffled: pecherz plodowy szczelnie zamkniety, znajduje sie za glowka Malutkiej- tak swoja droga troszku bolalo to badanie, dzieki ktoremu mogl to stwierdzic:baffled: jedyne co pocieszajace to to ze szyjka jest ladnie przygotowana :-) po badaniu wyjal palucha calego we krwi, twierdzac ze to norma:confused:
Dziewczyny nie znam sie na anatomii szyjki macicy , ale moze ktoras z Was- bardziej doswiadczona- bedzie wiedziala co to oznacza:
czesc pochwowa skrocona dl. 1,5 cm, ujscie zewn. 1 palec, wewnterzne 1,5-2 palce...
Bede wdzieczna za weszzlkie info, bo dla mnie to czarna magia :-)
ja juz chyba sie dzis nie pojawie, po tym calym badaniu tak mnie sciaga w krzyzu ze ledwo siedze (generlanie ciezkon mi miejsce znalezc )
Do juterka :-)
trzymam kciuki za te co sie rozpakowuja ;-) i za te ktore jeszcze w 2paku, moze sie dzis cos ruszy :-)

reklama
a tam kochana, obiecalam to sie staram ;-) z reszta to nic wielkiego
Andziaa to znaczy tak naprawde ze masz 2 cm rozwarcia, bo wlasnie to wewnetrzne rozwarcie najbardziej sie liczy przy porodzie, z zwenetrznym mozna chodzic i pare mc
wiec juz za chwileczke za momencik...

Andziaa ten lekarz tak dokładnie Cię zbadał, że wcale się nie zdziwię jak wrócisz w nocy na porodówkę;-) moja koleżanka tak miała:-) niby skurczy nie było, rozwarcie małe a jak ją zbadał to krew się pokazała (bo pewnie ruszył czop), wróciła do domu bo jak nic się nie działo to po co miała tam siedzieć, a w nocy z powrotem do szpitala z 8 cm rozwarciem:szok: ledwo zdążyli:-D po 40 min było po wszystkim:-D:-D:-D życzę Ci takiej opcji z całego serca;-)

tez mysle ze badanie cos ruszy
a tak na marginesie
wiedzialyscie ze jest cos takiego jak kryzys 7 cm?
powiedziala mi o tym dziewczyna z sali, i teraz o tym czytam
normalnie niesamowite jak to sobie natura wymyslila :tak:

Kate No przydalby sie taki obrot sprawy ;-) on stwierdzil ze ta krwia sie nie martwic, bo to efekt naurszenie delikatnych naczyn wlosowatych:baffled:hmm...zobaczymy, tak czy inaczej krzyz mnie boli, krew juz nie leci ( ale chwila leciala), emocje juz opadly ;-) badanie bylo fee :-)
Roni wewnetrzne wazniejsze > no to skoro mam na 1,5-2 palce to wydaje mi sie ze jest to razy 2, bo jeden palec to 2cm (tak nas uczono na szkole rodzenia) a wiec u mnie jest na 3-4 cm , a zewnetrzne na 2 cm :-)

Roni słyszałam o tym kryzysie 7 cm:-) tylko u mnie kryzys zacznie się pewnie od 2 cm;-):-D na razie kameralnie jest 1 cm, więc jak coś się zwiększy to panika na mur beton:szok::-)

reklama
Do góry