reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

i u nas dziś słońce
małe pojadło i padło a ja biore się za sprzątanie:baffled: a się nazbierało
w sobotę na tydzień do Łeby jadę z synem i mamą więc chłopu trzeba posprzątać;-)
Pabla jak usg?
Madzia u nas w 12 tyg widziała na 99 dziewczynę ale po 4 tygodniach wyszło na 100% ze syn
Kic to losowanie tylko bo 3 typy i każde ładne
Kate będzie co ma być i wszystko w swoim czasie (ja też mam to w głowie ze mogłoby być już - ale szkoda nerwów i nakrecania)

ok spadam sprzątać - mop czeka
miłego

reklama
ja po lekarzu, usg powiedzmy że ok, bo młoda rośnie cały czas tylko wciąż trochę za wolno. No ale najważniejsze że jest ok. Teraz ma takie wymiary jak Lenka 2 dni przed porodem, więc jest szansa że Sońka będzie większa trochę. Waga teraz około 2300 gr.
Zobaczymy co powie w piątek mój prowadzący, bo lekarz od usg sugerował jeszcze usg za 2 tyg chyba że już będę pod kontrolą szpitala.
Kic - u nas też słoneczko od rana, ale wiatr zimny wciąż wieje. Fajnie że zamówiliście łóżeczko. Ja dziś poprałam tetry, jutro jeszcze bieliznę i pościel.
Renia - udanego wypoczynku nad morzem, powinnaś już mieć ładniejszą pogodę.
Sylcia - super że z Olcią coraz lepiej!

Witam rankiem:)
Kasia ja nagrałam :)
Pabla trzymam kciuki żeby Sonia jeszcze przybrała tyle ile chcesz:tak:ja jeszcze nic nie prałam, dopiero na początku czerwca zacznę coś przygotowywać, bo jeszcze szafę muszę do wnęki na przedpokój zamówić lub wyszukać w Ikeii, wymyśliłam że to będzie idealne miejsce na sezonowe ciuchy dzieciaków:tak:
Madzia zobacz na tą tabelę, wg niej z Kubą się sprawdziło, a teraz też wychodzi że córka tak jak z USG:-p:-D Komu Ch

Kamu już sprawdzałam i wychodzi chłopiec,a najśmieszniejsze jest to,ze jak jeszcze w ciązy nie byłam to mi koleżanka podesłała tą tabelkę zebym sobie zaplanowała dziewczynkę i ja sprawdziłąm,ze w marcu to będzie właśnie dziewczynka.Nie wiem jak to sprawdziłam,bo się ewidentnie pomyliłam :-p

Pabla super! JEszcze Sonia przybierze na wadze:tak:

Sylcia Ola to dzielna dziewczynka:tak:

Renia udanego wypoczynku,jakbys już tu nie zaglądała.Pogoda ma być fajna.

Ja wczoraj zaszalałam i kupiłam 3 bodziaki dla bąbelka,ale takie mini rozm 0-0:-) Promocja była w tesco i były po 3,30 zł:tak: to musiałam wziąść.Nabrałam jeszcze pajace i body z długim rękawem,ale K mnie przystopował,żebym najpierw sprawdziła co mam po MAciusiu,no ale takich malutkich body to nie miałam,więc musiałam wziąść:-D,a resztę odłożyłam.

U nas dzisiaj fajnie świeci,a jutro ma być już 19 st:tak:

Madzia, no oby to 19 stopni było, bo mam dysonans poznawczy jak widzę to słońce za oknem, patrzę na termometr a tu 2 stopnie:-p A z tej chińskiej tabelki mi się też sprawdziło, że będzie dziewczynka:tak:

Flo coraz bardziej zasmarkana, chyba latanie calodobowe po dworze na wsi się mści, ale spróbujemy dociągnąć do weekendu ze żłobkiem...zresztą dziś musiała iść, bo ma teatrzyk do nich przyjechać i młoda podjarana jak nie wiem co;-)

Kamu, jakoś mi kompletnie uciekło, że pisałaś o sukcesach nocnikowych...to wielkie gratulacje! Super, że tak gładko poszło, u nas niestety wpadki nadal są, choć przyznać trzeba że zdecydowanie rzadziej.

Pabla, no to super wieści - myślę, że mala spokojnie granicę 2500 do porodu przekroczy:tak:

Sylcia, widziałam zdjęcia Olci w kołnierzu - super zdyscyplinowana dziewczynka, że tak dzielnie znosi niedogodności...Flo by chałupę w strzępy rozniosla, jakby musiała w tym chodzić:-p

dobra, zbieram się bo muszę jeszcze na zakupy skoczyć: zaczyna się sezon urodzinowy i znowu 10 dzieciaków do obskoczenia w 3 miesiące o dniu dziecka nie wspominając:baffled:

Madzia dlatego ja chodzę sama do sklepu:-pkupuję to co mi się podoba jak mam kasę:tak:nie wiem co mam po Kubie ale stwierdzam że więcej dzieci mieć nie chcę więc teraz też mi się coś należy:-pdlatego też regularnie odwiedzam H&M w poszukiwaniu wyprzedaży;-):-Da co tam, jakbym jeszcze pewniejsza była na tą dziewczynkę to może coś używanego na all by się udało kupić, a tak to nie chcę ryzykować:cool2:
Surv i u nas piękne słońce, a właśnie weszłam do domu zmarznięta jak przy 10 stopniowym mrozie:cool2:a Flo zapodaj Rutinace Junior u nas super się sprawdza w takich stanach podziębienia:tak:
idę zrobić jakieś śniadanie, od dziś zamierzam liczyć kalorie bo wizja przytycia 25kg jest dla mnie za nadto przerażająca:baffled:mam nadzieję że to coś pomoże i nie będę nadal tyć w tak zastraszającym tempie, wiem, wiem wcześnie o tym pomyślałam ale wcześniej jakoś nie dopuszczałam myśli że mogę aż tak dużo przytyć, chyba Dukan się mści:baffled:

u, ja w końcu w domu, wyszłam przed 07:00 na badania, czekałam chyba z godzinę, w końcu krew pobrali i mogłam wrócić do domku. Lena znów 12 godz spała, M ją obudził około 08:30 i właśnie wyszli do żłobka.
U nas zimno - słońca nie ma, wiatr zimny, normalnie brzydka, zimna jesień:no:
Madzia, Kic - ja troszkę takich małych ciuszków kupiłam, ale mam po Lenie tyle ciuchów, że całą szafę w przedpokoju mam w opisanych reklamówkach:szok: już się doczekać nie mogę jak będę je powoli wydawać z domu jak Sońka zacznie wyrastać.
zjadłam 3 bułki z dżemem na śniadanie:szok::zawstydzona/y: taka byłam głodna po tych badaniach...

reklama
Pabla ty chudzinka jesteś to sobie mozesz pozwolić na te 3 bułki;-) Lena to ma spanie:szok:
Kicrym ja do tej pory w ogóle nie zwracałam uwagi na dziecięce ciuszki,bo wiem,ze mam wystarczająco dużo,ale moze tez przez to,że w ogóle nie czuję ,ze jestem w ciązy,pomijając złe samopoczucie,jakoś to do mnie nie dociera i w ogóle brak entuzjazmu:baffled:Nie wiem czemu,jakoś tak dziwnie:-( ALe dobra nie smęcę :-)
Widze,ze ty ciągle do końca nie jesteś przekonana do dziewczynki:-D Ja jestem niemal pewna ,ze u mnie będzie chłopiec,chociaż przy Maćku wydawało mi się ,zę dziewczynka ;-)
Co do jedzenia,to ja narazie jakiś kilogram może 1,5 przytyłam,ale to chyba same cycki tyle mi urosły,no i brzuch trochę,bo nie wiem od czego miałabym przytyć skoro apetytu brak,tzn był brak,bo teraz wraca i już się boję:szok: Ale postanowiłam,zę zamiast słodyczy będę jadła suszone owoce,w sumie też kaloryczne,ale zdrowsze a takie śliweczki to dobre na zaparcia;-) No i jak już coś mi się chce podjeść to jakiś owoc mam pod ręką.
Survivor daj na noc lipomal,stodal,nasmaruj wickiem albo pulmeo i moze ciut będzie lepiej.

Ostatnia edycja:
Do góry