reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witam :)
Dorka ja myślę, że przeceny w całym kraju takie same ale trzeba lubić szukać:-Dno i pewnie zależy od tego co mają na magazynie z przecenionych ciuchów:tak:ale wczoraj np kupiłam śliczny rozpinany, biały sweterk dla Liwci za 10zł:tak:nie wiem czy im się źle ometkowało, ale tak mi skasowała:tak:
Andula dam znać, aczkolwiek moja Liwka jest dość mała i obecnie chodzi w 74/80,w niektóre body wchodzi w 68:szok:(szczególnie w h&m'owe) teraz już kupuję na wiosnę 86/92:tak:ostatnio robiąc porządki znalazłam worek z kapphala, zapomniałam że wczesną jesienią tam robiłam zakupy:-pja już dużo porozdawałam, bo jakoś szlag mnie trafia z tym allegro:baffled:
Renia byle by syropek łykał to już będzie poprawa:tak:

Dobra idę małą położyć i szukam jakiegoś scenariusza na dzień babci:sorry:u nas odwilż, jak nie będzie śniegu za tydzień to chyba padnę:baffled::confused2:

miłego dnia!

reklama
Kic, jak tak patrze na tę breję za oknem, to właśnie sobie o Twoich świętach pomyślałam ..ale Wy w góry jedziecie, to może lepiej będzie, bo u nas to na Święta deszcze i plus 10 zapowiadają:no: co do Allegro też sobie dałam spokój, za dużo roboty, a zysk znikomy, oddaję ciuchy koleżankom sióstr, w zamian mam od nich ciuchy po ich starszych dzieciach i recykling trwa:tak:

Iza, Renia zdrówka dla dzieciaków! U nas dalej lekkie pociąganie nosem na granicy kataru, ale daj boże nic się do świąt nie wykręci. zmarzłyśmy strasznie we Wrocku na jarmarku, bo nie przewidziałam, że będzie tak zimno, ale na szczęście skończyło się na tym niby katarze. Jutro jedziemy na lokalny jarmark, słabo mi się chce, bo przy deszczu nastrój nie ten, ale mają być eko-produkty regionalne (np. piwo lwóweckie:-)) więc jak się zbierzemy, to pojedziemy.

R pojechał właśnie z Flo do dziadków i po kolejnego kota: tym razem bierzemy białą kotkę - pani oddaje, bo sobie dzidziusia urodziła i już jej kotek niepotrzebny:sorry: Powiedziałam, że chętnie wezmę, bo mnie się dzidziusie z kotami nie gryzą:-p

Jak u Was z przygotowaniami świątecznymi? Ja w polu bo ostatnie tygodnie hardcorowe z pracą były, ale w weekend chociaż pierogi i gołąbki do zamrażarki zrobię...reszta najwyżej z językiem na brodzie w przyszły weekend: mam przyjeżdża, to może choć uwagę dzieci i kotow odwróci, żeby się pod nogami nie pętały...

i u nas odwilż
jest szaro i sennie
młody zasypia na tatusia rączkach po obiadku
u nas usypianie w wózku najlepsze, ale dziś walnął rzadką kupkę i tak się opaskudził włącznie z siedziskiem, że musiałam wszystko wyprac i sie suszy
nie wiem czy to po lekach? oby jednorazowo

Kic ja się wybieram do kaphala od tygodnia
chcę Tymkowi kurtke na narty do kompletu kupić bo w zeszłym sezonie spodnie dorwałam
ale teraz z tymi chorowitkami na dłużej sie samej wyrwać ciężko
w górach zawsze więcej śniegu niż tu więc będzie dobrze

Andula zazdroszczę takich cudnych nocek
jestem ciekawa kiedy Ignaś polubi tak spać jednym ciągiem? bo na pewno kiedyś z tego wyrośnie;-)

dobra spadm się przebrać bo ja jeszcze w piżamie łażę - taki rozleniwiony dzień a tyle do zrobienia

Reniu i co z tego że w piżamie weekend masz odpoczywaj:tak: Zdrówka dla brunecika:tak:Jeszcze chwilka i Wam się nocki naprostują:tak:

Surv ja nic przygotowanego nie mam:sorry: ale idziemy do siostry więc w domu zrobię tylko sałatki,karpia,śledzie ,bigos,galaretkę i ciasta:tak:

Kic spoko :tak: Jak masz czas to zajdz do Carfura ( nie wiem jak sie pisze ) bo lego city ten duży samolot przeceniony ze 129 na 49 kupiłam dziś Miśkowi.

Witam wieczorkiem,zaraz idziemy dzieci myc:tak:Ja tak na szybko, Misia znowu chora:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Tak kaszlala w nocy ze myslalam ze sie udusi:-(Nic tego nie zapowiadalo,kataru prawie wcale nie miala:baffled: Dzis bylismy na zakupach,ale i tak nie mam wszystkich prezentow:-( Zamowilismy w Empiku ale maja miec je gotowe do wysylki w piatek:szok:wiec Seba moze nie bedzie miec od nas prezentu pod choinka:-(
Dzis cos jestem zla i rozdrazniona jutro rano pracy:confused2:nie chce mi sie okrutnie:no:
Spadam bo G juz nalewa wode.Dobranoc

heloł

dorka zdrówka dla Misi
wierzę, że rece opadają przy chorobach a tu jeszcze do pracy

Surv to wyjazd udany?
fajne takie kiermasze

Andula ja dzis sama skoczę do carrefura bo promocja piękna
pewnie już nic nie będzie bo ludziska szybko takie okazje wyłapują

ja juz czekam na poświąteczne wyprzedaże
bo teraz to nieporozumienie
zresztą u nas w kraju dalej z tymi przecenami jakieś "jaja" sobie robią
do zachodu w tej kwestii nam daleko

no nie popiszę bo dzieciarnia się rozdarła
miłego dzionka

hej :-D
co do świąt, to muszę zrobić listę zakupów :-p mam pierogi i uszka zamrożone i bigos w słoiku ;-) trochę ogarneliśmy dom, ale dzisiaj bardziej się biorę za sprzątanie
prezenty prawie wszystkie
ale z meżem się gryziemy, więc mało wesoło jest :baffled:
trochę śniegu spadło i zaraz idziemy lepić bałwana-niewiadomo kiedy znowu spadnie ;-)

Surv ja też tak robię z ubraniami :tak:
życzę spokojnej i miłej niedzieli

Witam rankiem :)
Myśmy dziś wstali o w miarę przyzwoitej porze czyli o 8.01:-pco prawda Kuba wstał po 6, ale nagadałam mu że jest noc i o dziwo zasnął, a obudziła nas Liwa z całym swoim majdanem (smok+poduszka+kołderka):-p:-D

Dorka widzę,że coś Misia ostro choruje w tym roku:-(zdrówka dla Was!Może o jakiś wyjazd byś się dla niej starała z NFZ'u, wiem że kilkoro "moich" przedszkolnych rodziców było z dzieciakami na takich kuracjach. Wówczas się płaci coś za siebie, ale dokładnie nie wiem na jakiej zasadzie to funkcjonuje.Warto zapytać. Seba już duży chłopak, pewnie zrozumie, że prezent nie dojedzie:tak:
Andula a nie wiesz do kiedy ta promocja??Kurcze daleko mam do carfura, więc muszę w tygodniu jechać z M:zawstydzona/y:
Renia nie byłam ostatnio w kapphalu, ale dostałam kupony promocyjne i na pewno jest na dziecięcym teraz jakaś promocja chyba 3za2:tak:W H&M widziałam z zimowych tylko spodnie (za 60zł) może tam też jakieś kurtki są. No i coś w Smyku wisiało, ale za ile to nie wiem.
Surv ja z porządkami jestem w czarnej d**:confused2:i nawet nie mam pomysłu kiedy mam je zrobić:baffled:niby pracuję do 11, ale za nim wyjdę z p-la to często jest to godzina 12:confused2:ogarniam chatę na bieżąco, coś zjem i muszę się zbierać po dzieciaki a potem to już z nimi nic nie dam rady zrobić:confused2:jeszcze z Kubą to spoko bo on nawet pomoże, ale Liwka to raczej psuje i przeszkadza:-p

Wczoraj się zorientowałam, że nie mamy tak na prawdę prezentów dla dzieciaków:-pmamy jakieś drobiazgi typu książka czy słodycze, ale po resztę muszę jeszcze kupić:sorry:Kubie pewnie traktor, choć chciał jeszcze grę o piraniach. A dla Liwki kupię chyba tą śpiewającą maskotkę (teraz są w realu za 17zł:-p:-D)i jakieś drewniane puzzle.
Jak patrzę za okno to mam się ochotę rozpłakać:-pU nas po śniegu nie ma praktycznie śladu:baffled:mam nadzieje, że się pogoda zmieni i znowu wróci zima:-p

Idę robić jajka na miękko-się Kubie zachciało:eek:

Miłego dnia!

Reniu mam takie same odczucia odnośnie przecen:tak:Szukałam dla Misia spodni narciarskich.Nigdzie nie było przecenionych jedynie kurtki są ze zniżką:tak:Byłam w Reserved Kids.Patrze wiszą spodenki na wieszaku DO -50 % ucieszyłam się i co;-)Obniżona cena ze 109 na 99 :crazy:Szał ,nic tylko kupować:no: Typowe polskie wyprzedaże .Ja tak jak Kic czekam na Kapphla i o obniżkę wyprzedaży.

Dorka podziwiam Cie super sobie dajesz rade z 3 i jeszcze praca.Zdrówka dla Misi może troszkę po tych mrozach sie z chorobami uspokoi:tak:

Dziewczyny te lego to nie samolot lecz statek kosmiczny pomyliło mi sie ale cena napawde super u mnie w sklepi było ich napawdę sporo:tak::tak::tak:

Kic Misiek też chciał piranie ale już mu nie dokupie dostanie 3 pudełka lego i smoka Imaginexta.

Aha Dziewczyny macie jakieś doświadczenia z odzieżą narciarską Tchibo?Warto kupić?
Miłej niedzieli!

reklama
Andula ja nie miałam Tchibo, ale na forum "zakupy" dziewczyny bardzo chwalą. Chociaż mam w tym roku zachwalane ecco dla Kuby i ma w nich zimne nogi:crazy:U mnie w H&M były spodnie narciarskie za 60zł. Znalazłam paragon i ja ten kombinezon w kapphalu kupowałam na początku marca i wtedy były fajne przeceny zimowych ciuchów:tak:teraz zamierzam Olwice kupić coś fajnego na następną zimę:tak:

Kuba z M poszli do Praktikera, a my z Liwą się nudzimy w domu:-ppotem może na spacer pójdziemy, choć najchętniej bym się położyła spać:-p

Do góry