BeataZ
Szczesliwa mamusia:)))
adudz wiem ze wydaje sie byc to malo ale oni uwazaja ze jesli jest wszystko ok to nie ma powodu by zostac dluzej, lepiej bedzie mamie z dzieckiem w domku a jezeli juz upierasz sie zostac dobe to pozwola ale ty musisz poprosic. a jesli chodzi o porod to sale jednoosob. potem az do wypisu lezy sie samemu, masz lazienke, wielka wanne i inne fajne rzeczy tylko dla siebie no i wszytkie znieczulenia sa za darmo i daja co tylko sobie sama zazyczysz.
...w ogóle nie ma co porównywać...moja szwagierka ma mniej więcej ten sam termin porodu co ja...więc jest porównywanie a mnie to strasznie wkurw...(sorrki)..."bo u nas jest to a u nas jest to"..."a u was tego nie ma?"...i wielce zdziwiona,że u nas w niektórych szpitalach (bynajmniej w moim) znieczulenie jest płatne...że ona sobie nie wyobraża rodzić bez znieczulenia, że w ogóle jak tak można... tak jakby nie wiedziała jak to w Polsce jest...jakby tam mieszkała całe życie a mieszka tam dopiero 6 lat...w końcu się kiedyś wkurzyłam i powiedziałam..."Może ty urodzisz księżniczkę...ale ja urodzę dziecko"...ale porównywanie będzie nadal...np na świeta..."bo moja już siada""bo moja robi taką kupę""bo moja je to i tamto"...oststnio gdzieś wyczytała,że buteleczki plastikowe są rakotwórcze...dla mnie to juz jest głupota...rozumiem, martwić się o zdrowie dziecka ale bez przesady,żeby tak panikować...