• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

No Ala gratuluje bedzie parka, teraz czekamy co tam ma w brzuszku nasza Justyna:-)
Kurde u nas juz się zaczyna Kacper sie co chwile budzi, dostal leki ale,pewnie jeszcze nie dzialają.
Ewa- aby rury nie zamarzały jak jest tak zimno jest tylko 1 sposob, tzn pozwolic takim małym ciurkiem leciec z kranu wodzie, woda wtedy nie zamarza,
Maylah- a jakie macie te piece, takie od centralnych tzw kocioł?> czy kaflowe?

Jak mnie wszystko dziś wkurza.normalnie w depresje jakas wpadne...
przyszla dzis taka ciotka i mowi(bo gadalysmy o nocach nie przespanych) ze ona to miala gorzej bo musiala mieć jak mąz wroci wszystko super posprzatane obiad ladnie podany z 2 dań, bo jak nie to maz darł jape, a tu 2 malutkich dzieci itd.. co mnie to kurw.. obchodzi takiego faceta se wybrala to miala za swoje, ale teraz wielkie wyrzuty, i cho0dzby aluzja do mnie ze ja to nic nie robie, nie w ogole wiecznie sprzatam, obiady gotuje, nawet po wegiel chodze, tyle ze mieszkam u mamy, to ona mysli ze mi wszyscy z malym siedzą na pewno. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i jeszcze na koniec a moja synowa to nie dość ze w nocy nie spi bo mala (2lata) chce sie bawic to do pracy jeszcze musi isc i to do takiej bardzo odpowiedzialnej... hmmm babka jest prokuratorem i ją stac zeby zaplacic niance tyle kasy, a mi sie po prostu nie oplaca bo bym wszystko musiala oddac, i to ze nie chodze do pracy to jestem gorsza... poza tym dwa latka dziecko ma to trzeba nauczyc kiedy się spi, skaczą nad tą mała jak nad jajkiem i takie efekty rozpiescili jak... niewiem czy zrozumiecie to co napisalam bo pisalam z takimki nerwami:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Witam się wieczornie

wpadłam tylko na chwilkę pochwalić się że
nasza córcia Monia skończyła dziś 6 miesięcy

lecę teraz was poczytać bo jeszcze nie zdążyłam nadrobić, no a widzę, że jest co czytać od wczoraj, w dzien znowu niestety nie miałam czasu do was zajrzeć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

adudz82

A to Kubusiek i kwiatki dla Monisi

Załączniki

• puchatek_duzy.jpg
    puchatek_duzy.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 47
hej wpadam i ja na chwilke
zdarzylam tylko doczytac ze Monisia konczy 6 miesiecy!!!! duzo zdrowka! buziaki! i oczywiscie gratul;acje dla innych cudnych maluszkow ktore dzis koncza pol roczku!:-)
a i gratulacje Alusia!!!! super! zdrowka dla waszej rodzinki, ladne imie Ewelinka:-):tak:
bylam dzis z mala na wazeniu, 7600 i 68 dluga wiec oki. Teraz smacznie spi moje slonce bo dzis wogole nie spala w dzien bo niestety musialam ja ciagac caly dzien wszedzie ze soba i miala popsuty caly plan dnia. u nas zimno, znaczy chyba -2:-D nie to co u was.... ale i tak mam dosc zimy, chce wiosne jak wy!!!!!
ktoras pisala ze musi ujedrnic brzuch...ja tez chce i nie wiem czy moze sa jakies dobre kremy bo zwykle balsamy ujedrniajace nie pomagaja:no:
Adaa nie denerwuj sie ja tez to uslyszlam od tesciowej, jej corka urodzila tego samego dnia co ja i 2 tyg temu wrocila do pracy i tesciowa dala mi do zrozumienia ze ze mnie len i jestem gorsza bo ja nie chce isc do pracy z wyboru, wole miec mniej kasy a byc z mala a ta "malpa" -tesciowka powiedziala ze lepiej by Mariske jakas niania nauczyla wszystkiego bo ja mam dziwne podejscie do dzieci i zle ja wychowuje! czujecie to! normalnie brak slow! A ja wiem ze jestem najlepsza matka na swiecie dla swojej corci i nikt nie bedzie gadal inaczej! i tak poklocilam sie z tesciowa....
Maylah szok:szok: dobrze ze tak sie to skonczylo...
Cos mialam napisac do Beatki...hmmm aaaa Caluski dla Julci, spryciara jedna:tak: oby tak dalej...
do tej drugiej Beaci...nie pomoge z tym indykiem....:-D buziaki dla Alanka
wroce za chwilke bo mala chce znow jesc....
zaraz wracam
________________________-
juz jestem ...Seb sie zajmie Mari

zanim zapomne to Justys uwazaj na siebie! troszke brakuje twoich postow...jestes ale tak cie za malo:(
Ada ma nadzieje ze malego wreszcie opuszcza chorubska! zdrowka i jeszcze raz zdrowka!

musze sie wam pochwalic ze kupilam tort dla Mariski na pol roczku ktory konczy w czwartek:) takiego fajnego misia, no super i przy okazji bedzie to tez moj tort bo mam urodzinki w srode....
co do prania ktore czeka na wyprasowanie to sie nie wypowiadam....u mnie masakra
a o innych rzeczach do zrobienia nie wspomne...

Ostatnia edycja:
No w końcu was nadrobiłam, a więc:

1. Kamlotka i Beatka za życzenia dziękujemy:-):-):-)
2. Alusia gratuluję córeczki - będzie miał się Jasiek kim opiekować:tak::tak::tak:
3. Maylah nie zazdroszczę sytuacji z piecem, ale na szczęście Wam się nic nie stało, a to najważniejsze;-);-);-)
4. taką mi ochotę narobiłyście tymi adwokatami i baileysikami że nim skończyłam was czytać to już lampkę swojego ulubionego martini wypiłam teraz właśnie mężulek drugą leje:-p:-p:-p
5. Ewa tych twoich pomysłów w kuchni to ci zazdroszczę, ja jakoś nie mam takiego polotu:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
6. Adddaaa mam nadzieję, ze to zapalenie ucha szybko wam minie, i w sumie dałaś mi do myślenia bo moja też często się za lewe ucho trzyma, a też jeszcze ząbków nie ma, tylko jakoś nie zauważyłam, żeby jakoś nadmiernie marudziła czy płakała, więc moze to jednak nic takiego, no ale pewnie zwrócę na to większą uwagę, :dry::dry::dry:

coż jeszcze miałam napisać:confused::confused::confused: ale juz nie pamiętam co:baffled::baffled::baffled:

u nas dalej zimno, teraz jest -18st, :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:więc w nocy pewnie poniżej -20 będzie, a gdzieś słyszałam, ze cały luty ma być mroźny,:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale czy to prawda to się jeszcze okarze, oby wiosna przyszła jak najszybciej

spokojnej i przespanej nocki życzę zarówno dzieciaczkom jak i mamuśkom

Ostatnia edycja:
Alusia Gratulacje!!!!! Ale fajnie,że będzie dziewczynka, Jasio będzie miał z kim na imprezki chodzić :-)
Adaaa, no wyobrażam sobie jak musiałaś się zdenerwować, mnie też wkurzają takie głupie aluzje, moja ciotka dziś też powiedziała,że jej koelżanka trzy miesięcznej córce dawała ziemniaka z sosem od mięsa i teraz jest mistrzynia Polski w pływaniu, a ja to nawet chleba Filipwoi nie daję, no bo mam narazie mu glutenu nie podawac, ze wzgl,. na ewentualna alergie, no i ze w ogóle się cackam, ale ja mam to w dupie, bo ona tak wychowała syna, ze ma 40 lat i nic nie umie, nawet zarówki zmienić, po to woła mojego męza.:no:
Beatko, a teściowej nie słuchaj, bo Twoja córeczka na pewno będzie bardziej z Tobą związana,przez to ze jesteście razem , oczywiście jak mus to mus i trzeba iść do pracy, ale jak można być w domu z dzieckiem, to dlaczego nie?
No i chętnie bym skubnęła twojego torcika, nosz tak za mną chodzi słodkie że szok, a to dopiero poniedziałek..:baffled::baffled::baffled::baffled:..
GRATKI DLA MONISI Z OKAZJI MINI URODZINEK

Kochane!

Witamy sie z ranka.

Nocka znosna - tylko dwa razy wstawałam i na krótko, wiec w miare se pospałam:tak:

Maylah masakra z ta łazienka:szok: Dobrze, ze nic Wam sie nie stało, Kochana...

Adddaaa duzo zdrówka dla Kacperka. Oby szybciutko wyzdrowiał.

Alusia gratulacje ogromne!!!:tak::tak::tak: Super wiadomosc:tak::tak::tak:

A ja z alkoholi nalbardziej mam ochote na piwo:-D bo je uwielbiam.

Daisy odezwij sie, Stokrotko:-D. Ja tu czekam az mi cos wiecej o tym Piotrusiu opowiesz:tak:.

Nie mam pojecia co by tu dzis na obiad wyczarowac:no:
Szpinak wczorajszy wyszedł całkiem smaczny. Dodałam serek-mezus kupil, wracajac z pracy.

Dzieciaczkom obchodzacym mini-urodzinki wczoraj i dzis zyczymy duzo zdrówka i rozesmianych buziek:tak:

A to dla Ciebie Beatko Z. -100 lat!!!
http://www.avatary.moje.pl/images/emotikony/emotikony_3d/emoty_avatary_moje_pl04455.gif

Ostatnia edycja:
dzień doberek:-D:-D:-D:-D:-D
widze,ze jestem dziś pierwsza.
u nas noc super po tych lekach Kacper obudził sie dopiero o 4 wypił mleczko i wstał dopiero po7:-D wiec nie ma zle, i ja o wiele lepiej się czuje.
Jak by tak zawsze było byłabym zadowolona,
Beata- wkoncu do nas zajrzalas, zawsze bylas taka aktywna mam nadzieje ze bedzie jak dawniej, aa na torta to sie chyba musze wprosić :-Dmniam mniam:-D
Mi by tesciowa nigdy tak nie powiedziala, bo wiadomo,że mama to jest mama, a ja nigdzie nie zarobie tyle zeby pokryc nianie i jeszcze coś z tego mieć, tymbardziej,że nie mam nawet stażu....
W ogole dowiedzialam się że moja sasiadka ktora mieszka na przeciw moich drzwi jest w ciazy, a ona powiedziala w tamtym roku mojej mamie, ze miala opercaje i wszystko jej tam wyczyscili, znaczy macicie i jajniki.... :confused: ahhh
BeataZ mam jeszcze jedno pytanie, powiedz mi ile mniej wiecej w funtach wydajeciie na Marisse, bo moja siostra mieszka w Londynie i się ze mną kłocila,że tam to się tak duzo pieniedzy wydaje na dziecko, wiecej niz w Polsce itd.I powiedz mi jak n.p Cię coś boli to jak masz z lekarzem bo ona musiala czekać długo na badania ginekologiczne, kilku badan jej odmowili...:baffled:

STO LAT DLA SOLENIZANTÓW!!!!

reklama
:-):-)Cześć Mamuśki :-) Wy naprawde jesteście szalone :-D
Nie było mnie wczoraj cały dzień a nadrabiania 6 stron :-D:-D

Najważniejsze to dziękuje za gratulacje :-):-) jestem mega szczęśliwa :-):-)

Dyskusja o teściowych hmm moja mi działa strasznie na nerwy bo ona twierdzi że moj Jaś jest cały czas głodny ... wrr ... i tylko chodzi i slysze że mam mu dać jeśc i tam takie a druga sprawa to mieszkamy z nią ale żeby zostać z Jasiem chociaż na 2 godziny ja bym sobie zakupy zrobila to nie ... nigdy nie ma czasu a potem dzwoni do swoich kuzynek ciotek siostry i gada ile ona to musi się Jasiem zajmować że ciągle jej dziecko zostawiamy , że ona z weekendu nic nie ma bo siedzi z dzieckiem <Szok> wogole nie wiem o co chodzi :no::no: już nie pamiętam kiedy zostala z nim na wiecej niż 15 minut (brałąm szybki prysznic) :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ada niech już to głupie choróbsko opuści tego Kacperka bo się biedny tylko męczy ///

Malyah straszne z tą łazienką. Najważniejsze że Wam się nic nie stało bo tyle się słyszy o zatruciu tlenkiem węgla :no:

Dmuchawiec a może dzisiaj na obiadek naleśniki? Zaraz na odpowiednim wątku zamieszcze przepis :-)

Ewa Tobie już kiedyś pisałam że Cię podziwiam :-) wspaniała musi być z Ciebie mama i żona ( mężowi zazdroszcze tych dobroci na obiadek)

Aaaaa Dziewczyny ja mam pytanie. Bo chce wyskoczyć z moim do Szczyrku na narty no i tam jest teść i zaproponował żę mamy zabrać Jasia i on z nim cały dzień będzie tylko teraz pytanie ... Czy jeśli ja go ubiore cieplutko , posmaruje buzie to będzie mógł być chociaż 2/3 h na dworze czy raczej nie ryzykowac i zostawić go z babcią(prababcią Jasia) w domu ? ;-)

Najlepszego dla naszych mini solenizantów :-p:-p:-p Dajcie maluchy przespać rodzicom noc :-):-):-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry