reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipiec 2009

reklama
No to i ja sie witam popołudniową porą...
że tak powiem obrobiłam się, własnie skończyliśmy obiad, M standardowo przed TV skoczył a ja mam chwilkę dla Was:-) dzisiaj wogóle fajowy dzień, przed południem ruszyłam byka z łóżka i pojechaliśmy na spacer nad zalew, potem jak wróciłam to jeszcze szarotkę strzeliłam, teraz obiad a co;-) trzeba korzystać jak jest przypływ energii....

Dziewczynki jesli chodzi o witaminy ja jeszcze nie biore żadnych, jedynie kwas foliowy i luteinę ale 08,01 mam usg więc o to zapytam

MamusiuM zaraz wyśle info na PM;-)
Gemini witaj, pamietam Cie ze starających (w końcu też tam byłam), bardzo sie ciesze że do nas dołączasz i gratulacje;-) te dwa dni różnicy oznaczają np dwa dni różnicy w wieku ciąży, która z reguły wynika z tego ze wiek ciaży wg miesiączki liczy sie wg założonego algorytmu że owu jest na 14 dni przed @, a jeśli w rzeczywistości jest później np o 2 dni to i ciąża młodsza, napewno nie ma powodu do zmartwień, ja mam róznice tygodnia wg terminu ost @ i z usg a to dlatego że miałam cykle 35-dniowe....
Żonek no to super rzeczywiście, widać jednak górski klimat jak zwykle nie zawodzi
Monia_lipiec2009 trzymam kciuki za wizytę, napewno wyniki będą ok;-)
Dosiu ja miałam założoną kartę na pierwszej wizycie, po potwierdzeniu usg... a tak wogóle to mam taką sama listę badań co i Ty.... :tak:
Sylwia.m pozazdrościć wyjazdu, za mną też gory łażą w tym roku strasznie... ale niestety w tym roku nie ma szans ....
Pati.b bardzo mni przykro, życzę żebyś i Ty wkrótce mogła sie cieszyc maleństwem..
Słońce1 minie:tak: każdemu taki dzień sie zdarza, głowa do góry....;-)

uuu... oczka zaczynają mi sie kleić, znaczy sie obiadek zadziałał i drzemać sie chce.....:-p

Na dwa tygodnie przyjechala do nas moja siostra, ma prawie poltoraroczna coreczke i mialam juz przedspiew tego co sie bedzie dzialo z Madzia w lipcu (chyba, ze bedzie inaczej). Byla troche zazdrosna, ale nie tak w zlym znaczeniu, tylko co Ania robila, albo co z Ania robiono, to Madzia tez tak chciala. Normalnie cofnela sie w rozwoju. A tak poza tym, to pilnowala Jej, ciagle tylko slyszelismy : Ania, tak nie wolno! Bawily sie rewelacyjnie:-D

Po nocy sylwestrowej, kiedy to obie spaly w naszym pokoju, doszlismy z mezem do wniosku, ze wieksza roznica wieku miedzy dziecmi ma jeden duzy plus; nie trzeba wstawac do dwojga dzieci;-)

Dosia
no własnie mój tez pójdzie do pracy i będzie mi nudno:baffled: niby nie mieszkamy sami tylko z moją rodziną ale to nie to samo
ciesze się że trafiłam na to forum:-)
Gemini
na pewno wszystko jest dobrze:-)a różnica tych dwóch to nic takiego może po prostu do zapłodnienia doszło 2 dni później niż wynika to z OM ale taka różnica jest ok czasem jest nawet dużo większa, po prostu usg wyznacza termin porodu na podstawie wielkości dziecka(chyba?)
ja ide do lekarza w następnym tygodniu i to będzie końcówka 11 tygodnia i mam mieć usg to właśnie gdy wyklucza się pewne choroby więc ty w 12 na pewno będziesz mieć własnie takie
Kinga
trzymam kciuki za badanka żeby wszystko było w normie:-)

Moi chłopcy poszli spać i śpią już tak 3 godziny chyba zaraz ich obudzę, później w nocy nie będą spać ;-)
Mam wizytę w środę i już nie mogę się doczekać bo będzie to inny lekarz i zobaczę jakie on ma podejście.
Mam tylko nadzieję że okaże się lepszym lekarzem niż ten obecny.

Pati - wiem, co teraz czujesz, ale życzę Ci, żeby u Ciebie było tak jak u mnie.

A Wy Mamuśki pracujecie, czy jesteście na L4? Ja póki co pracuję (w chwili obecnej też). Na pływalni, praca na 2 zmiany, cały tydzień, czyli świątek, piątek. Według grafiku. I póki co zamierzam pracować.

Witaj lorien,
ja jestem od poczatku ciazy na L4.niestety moj charakter pracy nie pozwalal mi na chodzenie do pracy. chodzilam na zmiany i niestety kazda zmiana albo zaczynala sie w porze nocnej albo konczyla sie w porze nocnej. a niestety kobiety w ciazy wedlug prawa pracy nie moga tak pracowac. a z powodu kryzysu nie ma mozliwosci przeniesc mnie na inne stanowisko. jest im wrecz na reke ze siedzie na zwolnieniu.

Witaj Dosiu!
W sumie nic nie tracisz, bo płacą Ci 100%. Ja pracuję na zastępstwo za świeżo upieczoną mamusię, więc trochę się boję, że stracę pracę, dlatego staram się pracować, póki mogę. Praca nie męczy, tylko 8 godzin w jednej pozycji przy komputerze i czasem upierdliwi klienci... :tak:

reklama
ja niestety nie pracuję, w sierpniu zrezygnowałam z jednej pracy by zacząć drugą, i w piątym tygodniu ciąży skończyła mi sie 3-miesięczna umowa na okres próbny i zostałam na lodzie :dry: gdybym była w późniejszej ciąży to musieli by mi przedłużyć ale było za wcześnie i nie mam pracy:-(
teraz nawet nie szukam pracy bo szkoda tylko czasu, niestety jakiejś lekkiej pracy nie dostanę, a nie mam zamiaru pakować się teraz w jakiś "obóz" pracy, pracowałam w takim zakładzie rok i nie jest to miejsce dla kobiet w ciąży:angry:

Do góry