reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

KasiuKom mój N też twierdzi, że jedna nie powinnam pić kawki a capucino za bardzo się nie rózni-według niego, ale od czasu do czasu zabiera mnie na najlepsze capucino w mieście to musz esię wtedy rozkoszować aby mi starczyło na następny miesiąc lub nawet dwa. Marzę więc chociaż o ince:)

reklama
Cześć Dziewczynki:happy:

Witam nowe nabytki na forum :-)

Dziś mnie dopadł jakiś dziwny kryzys bo jak tylko wstałam poleciałam się przywitać z muszlą, grrrrrrrr:wściekła/y:
Jestem słaba jak mucha i szczerze mówiąc nie wiem z czego mnie tak dziś zgięło??:confused:
M. sie śmieje, ze jestem mistrzynią w wydalaniu ... fefefefe

Miłego dzionka wszystkim cienżaróweczkom i dziękujemy za miłe przywitanko :-)
u nas znów zima ... Sypie śnieg, a mi się chce lata :-d kiedy znów zaświeci słoneczko ...

Co do amnio to mój gin sam zasugerował, że dla pewności przy mojm akrobacie warto je zrobić. Wiercipięta strasznie nie lubi się mierzyć i fotografować, a pozatym w rodzinie mojego tż są obciażenia więc warto być czujnym. Jedę na badania do łodzi, bo w-wa jakoś mało przyjazna i niby kasa ta sama to podejście nieporównywalne ...

Co do latek ;-) mój gin mawia, że akutart jak tylko odchowam dzidzię to wejdę w wiek "ryczącej czterdziestki" i chłopa zamęczę :-d więc słowo "stara" traktuję tu raczej jako miły przenośnik choć w mojm towarzystwie jestem totalnym odmieńcem ;-) ale to mi nic a nic nie przeszkadza.
Za kciuczki serdecznie z góry dziękuję, bo cykorek mnie troszkę zjada choć zazwyczaj nie panikuję :-)

olcia super, że mamy podobny "problemik" będziemy ostro walczyć o główną nagrodę ;-) wyjazd do spa :-d

miłego dzionka i główka do góry :-) wszystko bedzie dobrze :-)

wróciłam ze skarbówki, trafiłam na bardzo sympatyczną babkę i załatwienie sprawy poszło od ręki, kurcze jednak w tych urzędach też ludzie ;-)
ja się na cellulit nie smaruję ale chce zakupić w aptece specyfik dla kobiet w ciąży i zacząć bo swędzenie skóry się zaczęło, co za tym idzie - teraz szybko rosnę i skóra może się zbuntować.
Kasia współczuję takiego nadzoru, ja mam na szczęście luzy w tym temacie :-) choć to też taki przejaw troski :-)
Ela ja nic nie kupuję, po pierwsze za wcześnie a po drugie sporo mamy po pierwszym dziecku. Z zakupów koniecznych mam tylko fotelik, ubranka na najmniejsze rozmiary (bo po Tymku wszystko oddałam), laktator i nowy przewijak (stary puścił na szwach) więc luzik

Anika też mi się wydaje (a raczej pewna jestem). że to przejaw troski o bejbisa i o mnie, ale ponarzekać muszę:-D:-D:-D:-D cieszę się że w skarbowce poszło gładko, ja mam z nimi zawsze przeboje, na szczęście na gruncie zawodowym nie prywatnym:-)

"Rozplanowac budzet" dobze powiedziane kasiakom..:tak:ja tez uwazam ze dobrym pomysłem jest zaczac kupowac wszystkiego po trochu ja chciałabym juz miec chociaz podstawy....łuzeczko,wozek....trochce wam zazdroszce tych zakupow w polsce w ikei akcesoria sa przepiekne:sorry2:...a ja musze sie dopiero zorientowac gdzie i co bo mieszkam w IRL w mniejszej miejscowosci ,a dokładnie 1,5godziny od miasta Galway na kazda wizyte tez musimy sie tłuc autem za kazdym razem... :baffled: co wczesniej bylo dla mnie katorga ,teraz juz ok..ale ubranka juz zdazyłąm przegrzebac sa przepiekne i wydaje mi sie ze duzo tansze niz w polsce...pozdrawiam ,lece pozałatwiac pare spraw na miescie do napisania !!!!

Kochane jesteście jak błyskawice :-) ja dopiero skleciłam jednego pościka, a tu już stronka przeskoczyła ;-)
co do nudności bardzo wam współczuję ... U mnie obeszło się totalnie bezstresowo, ani razu tego miłego zakątka odwiedzić nam sie nie udało przez te czternaście tygodni.
Kawusię z mlekiem pijam codziennie rano za przyzwoleniem gina (bardzo częste bóle głowy nie związane z ciążą) i tu mój tż staje na wysokości zadania. Jak tylko jest to mam podaną pod nos za co mu bardzo dziękuję. A jaką opinnię na temat kawusi mają wasi ginowie ???

Anitka 79 tez mam sporo znajomych od ktorych mogłabym dostac,lub kupic za pol taniej...problem w tym ze wszystkie dzieciaki urodziły sie niedawno:-Dtaki rocznik burzliwy ehehheh ale przwijak obiecała mi kolezanka , mam jak nowy,no i duzo taniej bo jej maluch juz sie w nim niemiesci...:tak:no chociaz jedno z głowy...no i tak jak mowiłam niebedzie nam sie zapaewne chciało co piec minut uskuteczniac podrozy do wiekszego miasta wiec powolutku sie rozgladamy pozdrawiam was babeczki :****

reklama
Hi dwupaczki :) - pożyczyłam sobie to określenie od jednej z forumowiczek, bo wyjątkowo bardzo mi się spodobało :)
Odnośnie tych specyfików to ja mam na rozstępy Dax Cosmetic (czy jakos tak) i Gerbera i oczywiście oliwki - jedna płynna z aloesem, a druga w żelu.
Zakupki dzidziusiowe juz mi się marzą, ale tatuś odwleka sprawę :( - ustaliłam z nim, że od 20 tc zaczynamy, więc musze jeszce troszke poczekać, a kupno wózka zadeklarowała teściowa. Z jednej strony szkoda - bo nie będe miała specjalnie możliwości wyboru, ale z drugiej strony fajnie - a wierzę, że skorzysta z pomocy drugiej synowej i razem wybiorą coś fajnego :)

Do góry