reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

u mnie w pisztalu tez kaza kobieta rodzic naturlanie, raz z epo naturalnym jelsi wsio jest ok to po max 3 dniach idziesz do domu,a po cesarce sie troche lezy a miejsc nie ma itd.

reklama
No stresik. Pierwszy raz oszukałam lekarza i to jeszcze nieświadomie. Na następnej wizycie czyli w środę się będę mu spowiadać. Gadałam z babką dzisiaj w poczekalni i wyglądała młodo więc zagadałam, która to ciąża i w ogóle? A ona, że ma już córkę 9 lat i synka 3 a teraz miała totalną wpadkę i będzie mieć córeczkę. Ja się pochwaliłam, że to pierwsza ciąża i że się strasznie boje porodu a ona do mnie na pocieszenie, że jej już się po nocach śni i też się strasznie boi, bo juz wie co ją czeka. Normalnie w jedenej chwili zburzyła moje wszystkie wyobrażenia o porodzie a na koniec dodała, że to ból nie do opisania. Wcale mnie nie wystraszyła

To miłą i sympatyczna miałaś rozmowę przed wejściem do gabinetu. W takim przypadku już się nie dziwię, że podałaś nie taka datę urodzenia.
A powiedz mi dlaczego następna wizytę masz w środę skoro byłaś dzisiaj i wszystko jest super?????

no,mnie kuzynki tez tak nastraszyla,jedna rodzila tam gdzie ja mam zamiar i mowi ze 30 godzin rodzila i zero znieczulenia miala, a bol to nic przyjemnefgo ,nawet mniej boli naciecie krocza od skurczy partych i i samego parcia

Witam wieczornie.
Nie ma co się nakręcać porodami, bo każda przechodzi to indywidualnie, dla jednej to lepsze niż wizyta u dentysty, dla innej ciężkie przeżycie.
I tak nie wiadomo do końca co nas czeka, więc po co mamy się nakręcać?
Ja pierwszy poród miałam ciężki, teraz liczę na cud ;-)

Iwon jak już pojedziesz na porodówkę lekarz, który będzie Cię przyjmował powinien
zmierzyć Ci miednicę i wykonać USG w celu ustalenia położenia dziecka (pośladkowe czy główkowe), zrobić pomiar obwodu główki dziecka i ogólnej wagi ciała maluszka. Na tej podstawie mogą określić czy nie występuje dysproporcja między główką dziecka a miednicą (co miało miejsce w moim przypadku lecz zostało zbagatelizowane). Widocznie Twoja mama miała szerszą miednicę niż moja. Poza tym nie wiem czy wtedy wykonywano USG?

A no mam tak, bo chodzę prywatnie i teraz za usg połówkowe skasował mnie 100 zł a w środę będę mieć normalną wizytę-70 zł. Musze mieć wyniku moczu i tak dalej a poza tym mam zwolnienie i musi być ciągłość. Także mógł lekarz zrobić mi usg za tydzień no ale po co? Zarobi 2 razy.

reklama
Mój padre ważył 6 kg i babcia go wypluła sama. Jakoś to będzie. Też spadam spać, bo mi się oczęta zamykają. Kolorowych snów Kochane:-):-):-)

Do góry