Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

Selena jeśli to co napisałaś o progesteronie to prawda to jest to zawsze jakieś pocieszenie dla mnie. Aczkolwiek od ostatniego badania progesteronu wynik obniżył mi się z 23 na 14Witam, jesli moge się wypowiedzieć, lekarz mi mówił, że wyniki nie będą wskazywały progesteronu z duphastonu. Tylko ten nasz, własny. Ale może niekoniecznie ma rację. Tez biorę duphaston.
Byłam dziś na USG. Według USG jak i ostatniej @ dziś 7t3dc. Serduszko bije, widziałam i słyszałam. Maluch ma 12 mm. Bardzo, bardzo się cieszę.
Zmykam się położyć. Męczący dzień. Pozdrawiam was wszystkie. Oto mój maluch:

. Postanowiłam dziś zwiększyć dawkę duphastonu do 3 tabletek na dzień
.
:-) Śliczna fasolka ;-):-)e_mama a robiłaś wcześniej betkę, czy to pierwszy Twój wynik??? Może owulka była później i ciąża jest troszkę młodsza![]()

:-tak czytam i czytam... i widzę że im więcej tych badań sie robi i porównuje - tym więcej jest nerwów.
Powiem wam, że ja nie miałam ani robionej bety, ani progesteronu ani USG - po prostu lekarka uznała, że tak trzeba. Zrobiłam tylko badania na toxo, cytomegalię i inne świństwa, morfologię, mocz itp i czekam z utęsknieniem na 12 grudnia na I USG i sama nie wiem co myśleć? prawdę mówiąc nie mam wrażenia, że moja lekarka mnie jakoś specjalnie olewa - bo daje mi dokładne wytyczne np. co do tego kiedy i jak jeść i dzięki tym zaleceniom czuję się naprawdę dobrze.... A może ona po prostu dobrze mnie zna i wie, że właśnie gdybym zobaczyła, że czegoś tam mam za dużo a czegoś za mało to niepotrzebnie bym panikowała? - bo taka jestem...
mam mętlik w głowie
W ogóle ta ciąża to prawdziwy cud, dwóch lekarzy ginekologów zapewniało mnie, że w tym cyklu nie mam najmniejszych szans na owulację
Sama trochę pomogłam naturze opóźniając kurację duphastonem i się udało.
Niewyspałam się

Fajny ten twój maluch. :-)Byłam dziś na USG. Według USG jak i ostatniej @ dziś 7t3dc. Serduszko bije, widziałam i słyszałam. Maluch ma 12 mm. Bardzo, bardzo się cieszę.
Zmykam się położyć. Męczący dzień. Pozdrawiam was wszystkie. Oto mój maluch:
Na pewno sobie ze wszystkim poradzisz nie bedzie tak strasznie, ja też bede miała generalny remont mieszkania więc jak narazie o tym nie myśle ale tez mnie czeka wybieranie podłogi zmiana mebli itp. itd. jakoś to bedzie. Napewno sobie poradzimy i bedziemy miały ładne ty domek a ja mieszkankotemu też za mną chodziły.
...no i oczywiście dziś żadna z tych wypieszczonych potraw już za mną nie 'chodziła' bo tak byłoby za prosto
dziś mam za to zupełnie inne zmartwienie ... a mianowicie takie - jak damy radę ze wszystkim bo....
od lutego/marca startujemy z budową domu i na jesieni zamierzamy się tam przeprowadzić - więc w tzw. międzyczasie czeka nas cała bieganina budowlana - wybieranie kafelków, kibelków, szafeczek i innych 'pierdółeczek' no i dwukrotnie trzeba będzie zorganizować pokój maluszka, przeprowadzać sie, sprzedać mieszkanie..... brrrrrr.....

Wiam w gronie lipcóweczek :-)Witam serdecznie wszystkie mamusie!!!
Nieśmiało się dopisuję![]()
Dzisiaj zrobiłam test i wyszły II krechyBardzo się z mężem cieszczymy
.
Nie ma osobnego wątku 'poznajmy się' to przedstawię się tutaj :-).
Mam na imię Joanna a mój mąż to Maciek. Jesteśmy 3 miesiace po ślubie a staraliśmy się juz przed ;-). A tak wogóle to mam 25 lat, to będzie nasza poerwsza dzidzia wg. kalkulatora ma się pojawić na świecie 25 lipca 2009![]()
Myślę że my też bedziemy miały rożne wątki nawet lepsze heheWłaśnie podglądnęłam mamy czerwcowe i wiecie ile one tam pozakładały wątków? Niektóre badzo fajne:
1. Imię dla fasolki
2. zdjęcia wózków i innych sprzętów które wam się podobają
3.rośniemy- comiesięczne pomiary waga, obwud brzucha itp.
4.przepisy
5.seks w ciaży
To faworyci według mnie , co wy o tym myślicie, wypowiadajcie sie i jak którejś z was też sie podoba to może założymy coś nowego?
:-), ale myślę że jeszcze się rozkręcimy, może zawcześnie.