reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

u mnie z kopniaczkami podobnie jak u gabiaz. co prawda jak jade samochodem to jest cisza, widocznie takie trzepanko ja uspokaja, ale nigdy nie skopala mi zadnych wnetrznosci...ruchy zaczelam czuc okolo 17 tyg, a teraz jak przylozy sie reke i dzidzia ma ochote kopnac ( czesto wtedy przestaje kopac) to czuc wyraznie i brzuchol sie wygina i podskakuje czasami...

reklama
W naszym wojewódzkim tez niby nie ma.... Niby...
Bo fartuch dla osoby towarzyszącej podczas porodu kosztuje bagatela 50 zł! :szok: Ale przynajmniej nie ma problemu z sala jednoosobową.... Z tym, że ja bym chyba zwariowała tak sama.:-(;-)

No a szkoła rodzenia przy szpitalna kosztuje jakieś 300zł.

Witam sie szybciutko :)

Mam chwilke oddechu... Ale tylko chwilke, wiec uff uff niestety nie nadrobilam zaleglosci, przyznaje sie bez bicia :no: Ale widze temat kopniaczkow, wiec mam do was pytanko: gdzie odczuwacie je najczesciej? Bo moja dzidzia raczej sobie doly upodobala, jak czasem czytam ze dostajecie po zebrach to wydaje mi sie ze ona nigdy tam nie dojdzie :tak: Troche mnie to martwi, bo ja raczej odczuwam na samym dole brzucha...

A jutro mam wizyte, wyczekiwana glukozke i inne przyjemnosci wiec prosze o kciukaski :-)

Pozdrawiam cieplusio i spokojnej nocki dla wszystkich inkubatorkow :-D

Annie u mnie tez dzidzia raczej w dole kopie i nadal najczesciej po lewej stronie...:-)
Iwon u nas tez ubranko kosztuje 50 zl. szkola jest darmowa, po swietach wlasnie sie do niej wybieram. co do innych oplat to jeszcze nic mi o tym nie wiadomo...

ja pierwsze ruchy poczułam w 19 tygodniu, a potem poszlo lawinowo, coraz czesciej coraz mocniej
ale [odpukac] nie dostalam na razie ani w zebra ani w watrobe - takie jakies grzeczne mam dziecko, nie meczy matki ;-)

Ja pierwsze ruchy poczułam w 15 tygodniu a się mówi, że jak ktoś jest gruby to ciężko jest odczuć a tu taka miła niespodzianka. Na początku takie muskanie a teraz to batalia na moje wewnętrzne narządy:-):-):-):-)
Ja po długawym spacerku. Ach jak było miło ale teraz plecki bolą.

U mnie było tak samo. Ok. 15-16 tyg. pierwsze muśnięcie... Teraz to już batalia kopniaków z główki i nóżek.... :-D:-D I tez jak to moja ginka ładnie mówi mam dużo skóry na sobie!;-):tak:;-)

Co do ruchów to ja poczułam pierwsze gdzieś tak w 18-19tyg. Moja dzidzia też sobie ładnie lezy między biodrami i nic jej nie przeszkadza, no chyba ze pasy w aucie- wtedy daje popalić jak zapinam. I generalnie wieczorami szaleje niesamowicie, wydaje mi się czasami że więcej jest aktywna niż śpiąca. Ale moze to tylko wrażenie. Zobaczymy jak wyjdzie:-) Czy da pospać czy nie;-)Acha i kopniaczki nic a nic mnie nie bolą, ale czuję na zewnątrz i widać. Chyba oszczędza na razie mamine wnętrznosci....:-p;-)

no to tak jak myslalam ze wy duzo wczensiej poczulyscie ruchy, czyli u mnie za jakies 2-3 tydnie powinno sie zaczac :] moj maly w nocy 20 -22 ale to pewnie rpzez to ze wtedy wlasnie siedze i sie nie ruszam cyzli młodego nie usypiam :]

W krakowskim Żeromskim za nic nie płaciłam, chodziłam tam też do szkoły rodzenia. Poród rodzinny, sala pojedyncza, super wyposażona. I chyba o to chodzi w państwowej służbie zdrowia, żeby za nic nie płacić...a mieć zapewniony dobry standard... ehhh może kiedyś tak będzie wszędzie...

I chyba o to chodzi w państwowej służbie zdrowia, żeby za nic nie płacić...a mieć zapewniony dobry standard... ehhh może kiedyś tak będzie wszędzie...

Oj, oby prędzej niż później.... I żeby w ogóle!

Bo skoro NFZ mówi że płaci szpitalom za podstawową opiekę to powinno być wszystko za darmo. W końcu te nasze ubezpieczenia powinny być coś warte?!
I doczytałam, że NFZ wręcz prosi by zgłaszać wszelkie naruszenia prawa w szpitalach państwowych. Bo wtedy ci będą płacić wysokie kary i może się czegoś w końcu nauczą.

OBY!!!

reklama
Iwon, a to było w faktach o 19? Bo ja oglądałam od połowy i nie było, teraz weszłam na www i oglądam jeszcze raz i nie ma :-( To było dziś?

Do góry