reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2009

Agniesu napisz koniecznie bo i ja jestem bardzo ciekawa jak to zrobiłas:tak:Pisałas cos ze wedłóg zalecen trenera ale jakie to były zalecenia to chyba nie wspominałas.
Ja siorbie kawkę,moze kturas sie przyłonczy.Mam w lodówce ciacho to tez mogę podrzucic:tak:

reklama
napisze,napisze ale potem bo jonek mi tu lata a tego jest troche :( wiesz jak to jest :D

a na kawusie i ciacho sie skusze,,,,:) mniam :)
wczoraj jadlam takie z truskawkami na biszkopciku mmmmm

U mnie brzuszku mieszka córeczka ;) więc będę mieć parkę ;)
No chyba, że jej coś jeszcze urośnie ;)

Co do samopoczucia to jest ok. Pracuję już z domku więc jak mały jest w żłobku to mogę chwilę odpocząć bo po południu to o siedzeniu mogę tylko pomarzyć.

Tak poczytałam co jedzą Wasze maluchy i doszłam do wniosku, że mój synek bardzo dużo je.
No ale póki nie robi się z niego grubasek to niech sobie wcina.

KAROLINKO super ze piszesz!! matko nawet nie wiesz jak ci tej coreczki zazdroszcze :O
Normalnie dalam sobie spokoj z dzidzia ostatnio ale tak od jakiegos tyg znow mnie wzielo :O:O
cholerka...

Agnieszka ozumiem co przezywasz, ale naprawde sprobuj sobie odpuscic, to napewno sie uda.Ja stresowlam sie cale lato ,zeby nam sie udalo, a jak sobie odpuscilam bo wydawalo mi sie ze w tym cyklu sie nie udalo ...to bam zrobilam tescic sama nie wiem dlaczego i byly dwie kreseczki, podobnie bylo w pierwszej ciazy odpiscilam sobie i z miesiac byla dzidzia w brzuszku...trzymam kciuki :)

Hi hi mnie tez cos juz nalatuje na dzidzia ale zdrowy rozsadek mówi ze jeszcze nie bo finansowo tak sobie i w ogóle dopiero co przestałam karmic,chciałabym troche odsapnąć,pójsc na solarium,pojesc dobrych rzeczy i takie tam po tej diecie alergicznej i nocach nie przespanych jeszcze chcem troche poszalec:-)
Ja juz wróciłam z mamuską,zaliczyłam dwa komisy ale same drogie fury stały.
Na lumpek juz nie było czasu.

Cześć Lipcóweczki :)

Ja oczywiście znowu miałam przerwę:-)ale tylko w pisaniu, bo staram się Was czasem podczytywać.
Mam dzisiaj wolne, więc piszę. Moje maleństwo w żłobku, lecę za chwilkę po niego. Nie myślcie, że jakaś wyrodna matka ze mnie, że mam wolne i dziecko do żłobka wysłałam. Ale byłam u lekarza i nie miałam jak.... Idąc przez osiedlę widziałam moje dziecię jak idzie na spacer z innymi dziećmi:-D Fajnie to wyglądało, takie szkraby na spacerze. Żal mi było i miałam ochotę go zabrać....
Byłam dzisiaj u dermatologa, bo coś ostatnio mi się dzieje z rękami. I wiecie co mi powiedziała lekarka:confused: że mam rzadziej myć ręce:-D hahahaha. I kupić mydło bez mydła:-D Czyli zwykła alergia. A ja wstydziłam się gdziekolwiek iść bez rękawiczek, żeby ktoś nie pomyślał, że jakąś grzybice mam.... No, ale coś w tym jest, bo ja mam obsesję na punkcie mycia rąk:dry:

Beacia- Marisska rzeczywiście jak zwykle cudna:tak:

Aga- podziwiam się za tą walkę z kilogramami. Ja całe szczęście nie ważę dużo, ale na pewno by się przydało trochę ćwiczeń, bo jakaś sflaczała się zrobiłam...:zawstydzona/y:

Orzeszku, Karolcie- gratulacje!!!!! ehhh, też Wam zazdroszczę tych brzusiów. Gdybym nie musiała słuchać rozsądku, to bym też już pewnie miała.... Ale finansowo.... eh, szkoda gadać. Jeszcze teraz ten żłobek prawie 700 zł, kredyt....

Aniu- głowa do góry, będzie dobrze!!! Finansowo też się ułoży.

Żegnam się już. Lecę po mojego Miśka małego, bo pewnie już się obudził w żłobku. Całe szczęście mam blisko- 2 minuty od domu :-)

Całuski dla Maluszków!!!

WITAM!!

OLU zrobimy tak ,ja dam Tobie ,a TY dasz mi bo też potrzebuje.:tak:
Jakas nie t:tak:ges jest:tak:m ,mam jabłka do obierania i leża juz dobry tydz.
Spać mi sie chce,a po za tym nic wiecej.

W poniedziałek obeszlismy groby oczywiscie nie wszystkie cmentarze bo nie da rady tak obezdzic.
No i dowiedziałam sie ,że w piatek karetka zabrała mojego chrzestnego ,rozległy zawał,najgorszy z najgorszych ,odrazu wiezli go do opla na ojomie leży.
i nie wiadomo ....:-(
Jeszcze wsiadł do auta i jechał do sasiadów aby go ratowali ,bo nie było tych obok ,a on sam mieszka i jeden sasiad koło niego.

A wczoraj w pracy dowiedziałam sie ,że w poniedz. u nas na wiosce zmarł 5tyg niemowlak z blizniakow.Nie wiem nic ,jak i dlaczego.:dry::-:)confused2::-(

Mam ochote na frytki i hyba zaraz zrobie ,wczoraj zrobiłam ale męzowi i o 23 godz. to juz nie jadłam .

JUlek broi,na cmentarzu chodził sobie swoimi drogami i robił PA,PA !!:-D

Z KAROLA tez sie usmialismy ,my jak my ,ale ludzie .:-D

ANECZKO GŁOWA DO GÓRY !!!!:tak::tak::tak::tak:

Co do planowania maluszka u nas tym razem odbylo się bez stresu. Ponieważ o Dawida staraliśmy się 1,5 roku więc stwierdziłam ,że teraz też tak może być. A że udało się w 2 miesiące to byliśmy bardzo szczęśliwi ;)

Olcia, ja też daję Dawida do żłobka pomimo, że jestem na zwolnieniu w domku. Po pierwsze mały potrzebuje kontaktu z dziećmi a po drugie mama też musi mieć troszkę czasu na odpoczynek ;)
A tak w ogóle to strasznie drogi ten Twój żłobek jest. My płacimy ok 150 -180 zł miesięcznie. Zależy czy mały choruje czy nie. A twoje dziecko chodzi do jakiegoś prywatnego?

reklama
No wlasnie dziewczyny co do zlobka...
chcialabym malego oddac na 4 godzinki dziennie a ja sobie na pol etatku do pracy wrocic...ale juz kilka kolezanek mi powiedzialo ze dziecko musi z mama byc do 3 lat zeby sie dobrze rozwijalo i takie tam inne...nie wiem co teraz ...hmmm zastanawiam sie...

a wy jak o tym myslicie?? mozna tak male dziecko juz oddac?? ucierpi ono jakos??

Do góry