reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipiec 2010

Dziewczyny powiedzcie mi co jest dobre na plesniawki?? bo moja mala ma na jezyku wiem ze przy pierwszym to pielucha z siuskami jego smarowalismy ale tu piszecie ze po dwoch dniach juz zeszlo no i czy recepta jest potrzebna???

Ashika widze po suwaczku ze nasze dzieciaczki z tego samego dnia sa :)

reklama
Miałamtaaaaki post i mi wcięło:wściekła/y:

tiffi
takie coś znalazłam w poradniku:

- mleko w lodówce przechowujemy do 48h,
- w zamrażalniku do 3 miesięcy a po rozmrożeniu powinno byc zuzyte do 24h
- nie dodawaj mleka do wcześniej ściągniętego i zamrożonego pokarmu! Jeśli zbierasz mleko z całego dnia przechowując je w lodówce - dodawaj tylko mleko które zostało sciągniete do sterylnego pojemnika i ochłodzone przez kilka minut pod zimna wodą. Mleko może być przechowywane w ten sposób max do 48 h od pierwszego ściągnięcia.

Mój M się zrehabilitował i zadzwonił że w poniedziałek oddaje służbowe auto do serwisu wiec ma wolne i abym sobie szła do fryzjera, jak mi jeszcze tego fruzjera zafunduje to mu może poranek wybacze:-D
Umyłam łepetyne i idę się ubrać na spacer, jak się mała obudzi to sru na dwór:tak:
jasia dobrze mu powiedziałaś z tym praniem he he:-D

justaa powiedz M na drugi raz że powiedziałaś małej że zaraz pójdzie do taty:-D

Hejka dziewczyny:-)
Meldujemy,że bawimy się dobrze;-)Mała prawie na okrętkę śpi,więc mam czas dla starszaków.Dzieciaki bawią się świetnie- Rabka słusznie została miastem Orderu Uśmiechu.Pełno tu różnego rodzaju atrakcji dla dzieci:tak:Tylko Szymonek coś strachliwy się zrobił i na żadną karuzelę ani zamek dmuchany nie wejdzie i wciąż powtarza boi, boi:baffled:Kłopot mam z Izabelcią bo nie wiem dlaczego zawsze jak jesteśmy w górach ma krwotoki z nosa.Ja natomiast dostałam jakby mega @.A przecież biorę tabsy i nie powinnam.Wcześniej plamiłam lekko,a teraz po prostu jakbym zaraz po porodzie była.
Może ten klimat tak działa???

tiffi tą herbatkę o której pisałam można podawać niemowlętom bo pytałam w zielarskim.Wiadomo,że trzeba zrobić słabiutką-taką słomkową,ale maluchy mogą ją pić.Z resztą na opakowaniu jest malutka dziewczynka z kubeczkiem ;-)

Ashika przy skazie to raczej za uszakmi jest wysypka i zaczerwienie.A nie jadłaś np. jakichś nietypowych owoców lub pomidora?Moją uczulają pomidory i nektarynki,a niby dozwolone przy karmieniu.

kacperek i fasolka co do siuśków to nie wiem, bo raczej takich metod nie stosuję;-), ale Aphtin albo Nystatyna pomagają.Aphtin jest bez recepty, a Nystatynę miałam z przepisu pediatry.

Spotkałam dziś w parku przy moją psiapsiółkę z liceum:tak::happy:Jaja- bo okazało się ,że mieszkamy w Krakowie w tej samej dzielnicy-trzy osiedla dalej, a musiałyśmy do aż tu przyjechać żeby się spotkać:-DPoplotkowałyśmy sobie i umówiłyśmy się już w Kraku na większe pogaduchy.

Sorki,że tylko tyle ,ale muszę się dokładnie zagłębić i nadrobić to co naklikałyście przez dwa dni.

Witam kochane po dłuugiej przerwie!:-)
Nie było mnie tu troszkę i pewnie nie nadrobie, a nie zapowiada się żebym w najbliższych dniach gościła tutaj często.
Wróciliśmy z działki i niespodzianka. Do domu obok przyjechało kuzynostwo Ł. z Usa. Goszczą u mnie na okrągło. Czasu ne mam, zmęczonajuz jestem. W przyszłym tyg wybieramy się na tydz, nad Solinę na jakieś małe wakacje. Przed tym muszę do końca zorgasnizować chrzciny, bo robimy je 12 września, a rodzina liczna więc przyjęcie na ponad 30 osób. To tez mnie dobija.:baffled:
Wynika z tego, że sytuacja czasowa unormuje się dopiero po 12 września.
Z ważnych news,ów - zaliczyłam ginka - jest ok. Dostałam leki anty - baby, Bartek zaliczył okulistę - też wszystko ok. A z przyjemnych rzeczy, to mój synuś śmieje się już pełna buźką i czaruje wszystkich dookoła.
Przepraszam, że tak krótko i tylko o sobie, ale postaram sie zaględać w miarę możliwości.;-);-)

ello dziewczyny
ja po wizycie i sie dowiedziałam ze Maksymilian dosłownie zorał mi szyjke poniewaz był duzy i ginka stwierdziła ze nie zdziwi sie jak w przyszłosci czeka mnie plastyka,no wkurw mnie strzelił ,dała mi tabsy o nazwie azalia ponoc dla karmiacych ,zadzwoniłam do emka i mówie ze dostałam tabsy ze mozemy szalec -oczywiscie szczesliwy a za jakies pare min dzwoni i rzuca nazwe jakis tabletek anty i pyta czy takie dostałam ,ja na to ze inne ,a on do mnie ze rozmawiał terazz facetem u którego robi łazienke i facet stwierdził ze jakim prawem dostałam tabletki bez badan ,bo jego zona brała i miała za duzo hormonów meskich itd-nie dosc ze mnie wkurzyli to jeszcze opierdziele swojego jak wróci ze na takie tematy wchodza ,lekarze sie znalezli !!!!!!!!!!!!pomijajac fakt ze jego zona brała pewnie leki 20 lat temu bo teraz w opaowaniu tabsów jest mniej hormonów niz kiedys w jednej tabletce
.

mammi krwotoki córci to być może przez innne ciśnienie i gęstość powietrza-Rabka to już góry trochę:-)
dzamena ginekolog amator z Twojego M widzę:-D a co do chlapania ozorkiem, to mój D ma podobnie-jak coś ma być dyskretnie, to zanim mu powiem, muszę uprzedzić, że to SEKRET, inaczej nie ma chłopak hamulców-wychlapie wszystko:-)
kasik wyjazdowo-imprezowa mamuśko, nie masz czasu na nude:-)

ewelad pewnie masz rację- mój tato to samo mówi:tak:

dzamena też biorę Azalię.Od zeszłego wtorku je zażywam i jak narazie jest ok. z samopoczuciem,tylko plamienia cały czas się utrzymują:baffled: I jakby libido trochę spadło, no ale może to wina bardziej naszych kłótni i głupoty mojego emka niż tabsów;-)

Ale jestem wsciekła tyle się naprodukowałam a moj post znikł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Tak wiec mała przybrała 600 gram w 2 tygodnie. Wazy teraz 4600(waga urodzeniowa 3450, wyjsciowa 3430). Pani doktor potwierdzila to ze wszystko wskazuje na skaze bialkowa. Glowka jej urosła o 4 cm a klatka o 5. Pani doktor stwierdzial ze klate to ona ma jak chlop. Mam odstawić nabiał. Wysłała nas od razu do dermatolowa, w tym samym czasie przyjmowal. Dermatolog powiedziala ze mala ma atopowa skóre pomieszana z potowkami. Mala mamy kapac tak jak kapalismy do tej pory w Oilatium. Powiedziala ze mamy stosowac dwa kremy:
ten Allerco, krem do skóry skłonnej do podrażnień i allergii, 40 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie i ten
Vitella Ictamo, krem na skórę podrażnioną, 30 g - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

jedyneczka powiedz mi co ty jadłas przy Emi a czego nie jadlaś. Czy ja moge jesc pieczywo? Jesli tak to jakie? Bo ja się naczytalam sie ze nie moge. Moze ten guzek powinien lekarz obejrzec. Tak mala juz miesiac konczy-jak ten czas leci:tak:

Ashika teraz trzeba o wszystko samemu sie pytac i wszystkiego pilnowac:wściekła/y:Widac ze plecak ma wziecie. Najwazniejsze aby synkowi sie podobal. Tak wygladaja wlasnie wysypka u Kingi, tylko na wiekszej powierzchni. Na uszkach nie ma czerwonych plam. Ona te czerwone plamy nie ma na calej buzce tylko takimi placami, a na reszcie to ma krostki taka jakby kaszke-szorstka.

tweenie Ekstra ze laktacja sie rozbujala:-) Gratuluje-wejscia w spodnie sprzed ciazy:-)

tetina Rozprawa udana-Super wyszlo z alimentami:-) To poszalalas:-D No to czekamy teraz na okres:-)

Vanilka i jak bylo na szczepieniu?

madzik Witaj.:-) Dobrze ze wypoczeliscie.

tiffi my uzywamy nivea sensitiv. Mozna mieszac pokarm ktory jest sciagany w ciagu doby, tylko zanim jeden sie doda do drugiego to trzeba ten sciagniety schlodzic. Schladzam w lodowce. Pokarm sciagniety trzymam w lodowce do czasu az uzbieram odpowiadajaca mi ilosc, a nastepnie mroze.

Mysza wyslij mi na emaila te cwiczenia na biodra:-)

ewelad Corci napewno nic nie bedzie

reklama
Do góry