reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

atabe będę trzymała kciukasy:tak:Fajnego weekendu i do napisania:-)

Witam nowe mamusie.Udzielajcie się jak najczęciej dziewczyny.
Niektóre dziewczyny rezygnują z forum,a ja tak się uzależniłam,że zaniedbuję obowiązki domowe,żebym mogła tu trochę czasu spędzić:zawstydzona/y:Wciągnęło mnie to forum na maxa i fajnie mi z tym;-)M jak widzi,że przed laptopem siedzę rzuca tylko hasło "mamusia znowu posta pisze":-D

reklama
supcio tez dostalam duphaston najpierw byl sam magnez a potem dostalam jeszcze duphaston ale go nie biore moze jestem glupia ale poczytalam o nim i sie boje

Też się uzależniłam :tak: Ale czy do forum? CHyba od wiadomości od "znajomych twarzy" ha ha :-D Fajnie się was poznaje :tak:

Również witam gorąco, choć za oknem śnieżyca, nowe lipcóweczki :tak:

Ja również mam pełne podtrzymanie, najpierw podejrzewano jakiś zrost. Ostatecznie okazało się że krwiak i oddziela się nieznacznie łożysko, ale podobno oszczędzanie się powinno załatwić sprawę bo łożysko lada chwila pójdie do góry i przestanie uciskać szyjkę macicy bla bla bla... ;-)

Co do genetycznego- poważnie się zastanawiam... Mam zaproponowany termin na 29.12 albo 5.01 ale waham się- pisałam dlaczego. Kiedy powinno się robić. Lekarka mi dziś powiedziała że powinien być UKOŃCZONY 11tydz (bo wcześniej łatwiej o błędy- przykłądem moja córeczka :tak:)

Ktoś pytał o mojego maine cona- kociak ma dopiero 4miesiące kupiłam go nie wiedząc że w ciąży jestem, ale żeby odrazu oddawać- raczej nie przyszło mi do głowy- za to mam klinicznie czyste ręce o częstego mycia :) mam na kolanka, ale jeszcze do pół roku mogę zmienić zdanie (to tylko kwestia dopłacenia hodowcy i ew rezygnacji z kastracji) :cool:

Witam dziewczyny!
Ja cały dzień dziś na nogach ,ale nawet czuję się nieźle.

Emih no nareszcie,bardzo się cieszę!:-)

Mam jutro na 10 badania prenatalne,więc trzymajcie kciuki! Będę wieczorkiem,więc wtedy dam znać.
Mam stracha,ale bedzie dobrze:tak:

Madziu Ty też jutro masz badania,będę trzymała za Ciebie kciuki a Ty za mnie plissssss

Taka przeciwna byłam badaniom genetycznym, a teraz już sama nie wiem...
Kobieta zmienną jest;-)Po Świętach idę na USG 4D,liczę,że może płeć już będzie widać,a przy okazji zrobie chyba jednak USG właśnie pod tym kątem.

emih a na spacerki możesz wychodzić,czy kazali plackiem leżeć ew.siedzieć?
Rozumiem,że jak łożysko się podniesie,to podtrzymywanie nie będzie już konieczne?

Ashika: boje sie spodziectwa
czego? :szok: Ja nie słyszałam od jednego lekarza (a 3 już pytałam) żeby ten lek mógł przerażać. Oczywiście skutki uboczne są w ulotce jak w każdym leku, ale żadko mają miejsce... Ale za to do 13-16 tyg Duphaston może przynieść WIEELE korzyści: pomóc utrzymać nasze maluszki :tak:

Mammi- niestety, nie mogę wychodzić na spacery. Mogę co najwyżej "pokręcić się po domu" :shocked2: Ale potrzeba matką wynalazku: okazuje się np że taka ALMA (sklep) dowozi zakupy gratis ha ha (mój M często wyjeżdza i tym się martwiłam) a tak z córeczką będziemy rządzić :tak: Ważne że nikt nie musi mnie niańczyć i umyć małą stertkę naczyń czy szybki obiad zrobic mogę, byle nies stać bez przerwy i nie chodzić na dłuższe dystanse niż cyt " z pokoju do pokoju i ew samochodu" :tak: Cieszę się, bo na święta będę mogła do siostry jechać a myślałam ze samotnie spędzimy (jak będę przykuta, a taka była pierwotna wersja) Jednak grunt to POZYTYWNE MYŚLENIE... Choć naprawdę nie potrafię przestać myśleć o Newfie- to takie niesprawiedliwe i to trzeci raz.... :-(

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny, witam Was wszystkie. chciałam się pochawalić, że dziś byłam na pierwszym usg, widziałam mojego dzidziucha - ma prawie 5 cm, kark w porzadku, zdrowy jest i bardzo ruchliwy:-) niesamowite wrażenia! też zaczynam się zastanawiać nad 4d, w którym tygodniu najlepiej widać?

Do góry