reklama

Lipiec 2010

mammi ja to czuje dzidzie na srodku i nisko ale tez wlasnie w okolicach pepka mam tak bardziej wystajace z prawej. zreszta jednym z pierwszych objawow ciazy byl mocny bol z prawej strony , jak sie dzidzia zagniezdzala. nawet nie wiedzac ze to ciaza, wzielam tabletki przeciwbolowe
no geperty faktycznie sporo wczoraj stron natworzylysmy :-):tak:
jedyneczka ty to taki pracus jestes-podziwiam do pozna pucowac w domku :-)...ja w piatek planuje
tiffi domyslam sie jak sie czulas-tez mialam to samo co ty w sylwestra caly dzien i troche w nowy rok. dodatkowo skurcze i wymioty i goraczka.w razie gdybys miala tez skurcze od zoladka to wez nospe i wegiel bo podobno moze to zagrozic ciazy
mysza no z tymi zaparciami to jest masakra. mi sie nie moze uregulowac to wszystko po rzuceniu palenia. ale wyczytalam o jednym sposobie: wieczorem do letniej przegotowanej wody dodaj 2 lyzeczki miodu i wymieszaj.odstaw na noc a rano po dodaniu soku z cytryny (mozna duzo) wypij zimne na czczo.niby brzmi glupio ale mnie pomaga jako jedna z niewielu rzeczy.no dzis sobie poprawilam jeszcze sokiem z ogorkow kiszonych i jabluszkiem tez na czczo:-)

reklama
U mnie to juz jest całkiem dziwne,bo ja czuję dzidzię tak lekko na srodku z przewagą raczej na lewą stronę,a brzuch jest większy po prawej stronie w okolicach pępką.:shocked2:Dziwactwo jakieś;-)Tzn.nie ,że dzidiza jest dziwactwem,tylko brzuch.

Za to ja mam dziure z prawej strony pod piersia na zebrach ta jakby mi skore do srodka zasysalo smiesznie to wyglada ale sie nie przejmuje bo w poprzedniej ciazy tez tak bylo tylko zdecydowanie pozniej jak juz brzuszek byl konkretny.
Ktos pisal ze dzidzia slyszy od 20 tygodnia a mnie sie wydaje ze moja reaguje na tzw glupoty, bo wczoraj M mial lekkiego dola i jak z nim rozmawialam to sie maly lokatorek wkurzyl chyba ze tata taki smetny i wlasciwie glownie w takich sytuacjach go czuje

Ashika dzidziulek pewnie Twoje emocje wyczuwa i reaguje na nie.A to,że potrafi humory tatusia rozpoznać świadzcy o tym,że to mądry bobasek:-);-)

Witam wszystkich :-) właśnie wstałam. Aż niemożliwe że tak wcześnie :-) widzę, że dziś dominują zaparcia i krzywe brzuchy. I jedno i drugie nie jest mi obce...

Ide zaraz na śniadanko i na zakupy.
_louise_, ale mi smaka narobiłaś tym twarożkiem... Chyba będę małpować :-)

A jak wrócę opiszę wczorajszą wizytę u gina, a na razie powiem, że wszystko okej :-D

Hejo babki :happy2::happy2:
Wstalam dopiero co ,a w przychodni z synem mialam byc na 8.30 :-p
To se pojechalismy heheheh :happy2:
Jutro pojedziemy :tak::happy2:
Ale za to na 10.30 do zębowego :baffled::baffled:

Poczytalam troszke co tam plodzilyscie noca :tak:ale kilka stronek bo za duzo do czytania :tak:Tak sobie mysle ,ja juz w kimono daje ,a niektore zajadaja sliwki w czekoladzie :-Dalbo marza o ogorkach :-D
Co do brzuszka to moj tez wiekszy:tak:jak stoje to widac ,ze ciazowy ale jak usiade to do polowy brzuszek ,a u gory wyskakuje faldka tluszczu :baffled:
A to chyba dlatego ,ze macica siega jakos do pepka czy sie myle i ja mam takiego flaka :confused:niestety ale nie spie juz centralonie rozwalona na brzuchu ,tylko tak jakos pol na pol:-D

mammi Zapewne masz zdolna coreczke :happy2:skoro gra glowna role :happy2:
Wiesz co ja tez terazo straszna domatorka sie zrobilam :baffled:
wyciagnac mnie z domu z mojej kanapy katastrofa :-D

louise daj se na luz z tym urzadzeniem ...wiecej zmartwien bedziesz miec ..a po co to Ci potrzebne ;-);-)

Jak nie zmienia lotow to jutro wracamy do uk :-(:-(:-(:-(:-(:-(

Witam z rana
Nareszcie nadrobiłam to co wczoraj napisałyscie:-)
emih ja to tylko sny mam na temat płci dziecka-ciagle mi się śni ze rodze dziewczynkę

Vanilka zgadza się wynik TSH jest bardzo ważny ja to znów mam ponizej normy mam 0,045 a norma od 0,33. Ale w poniedziałek idę do endokrynologa . Moja pani ginekolog powiedziała znów ze przy niskim tsh się rodza mądre dzieci;-)

Oczekiwanie Ja badana byłam wziernikiem w 4 tygodniu ciąży i miałam pobieraną wtedy cytologię a potem w 13 tygodniu na ostatniej wizycie.

mammi dobrze powiedziałaś tesciowej:-D Ja tam na moją tesciową naprawde nie mogę nażekać.

Angelie przykro mi ze masz takie problemy z uzyskaniem zwolnienia dobrze ze w PL jest inaczej.

mysza zaparcia to poważny problem. Ja się cieszę ze mi się wkońcu wyregulowało wszystko a przez ostatnie 8 lat byłam cały czas na figurze i innych wspomagaczach-odstawiłam to wszystko pod koniec listopada.

Ja przy moich dziewczynach przez pierwszy  rok ich zycia prowadziłam ich pamiętnik. Mam tam schowane wszystkie pamiatki okresu ciąży i porodu(karte ciazy, zdjecia i opisy z USG, wydruk ktg, wyniki badań, ich bransoletki z data i godziną porodu)
narazie jestem 1 kg na +.
Byłam wczoraj z córą na pogotowiu-antybiotyk dostała-migdałki zainfekowane.Zobaczymy jak dziś się bedzie czuła(teraz jeszcze śpi).

Witam wszystkich :-) właśnie wstałam. Aż niemożliwe że tak wcześnie :-) widzę, że dziś dominują zaparcia i krzywe brzuchy. I jedno i drugie nie jest mi obce...

Ide zaraz na śniadanko i na zakupy.
_louise_, ale mi smaka narobiłaś tym twarożkiem... Chyba będę małpować :-)

A jak wrócę opiszę wczorajszą wizytę u gina, a na razie powiem, że wszystko okej :-D

Nie ociagaj sie i dawaj relacje ,foteczki :-pciekawe czy cos mowil o plci :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry