reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

Mruczka miś Haribo:-D:-D:-DDobre:-D

Ale się wkurzyłam.:wściekła/y:Kupiłam sobie pół roku temu dosyć drogi taki mały ozdobny dywanik do pokoju.Teściowa oddawała swój do czyszczenia, to i ja moj dałam.Dywan był czarno-biały, a dostałam różowo-biały.Cały zafarbowany, na dodatek mokry:wściekła/y:
Facet jeszcze kit mi wciska,że jakiś niewidoczny tusz był wylany i jak czyścili to się rozmazał.Świn... normalnie!!!Położył go po prostu na innym-farbującym dywanie.Najgorsze,żę mnie nie było i teściowa już zapłaciła sporą sumkę.
Mało brakowało, a bym go zklęła przez tel.I jak tu się nie denerwować???

jak urodzisz dziewczynke bedzie w sam raz do jej pokoiku;-):-)
a tak na serio to brak slow!chlop nie wie chyba ze zadziera z ciezarna;-)

reklama
Wstyd się przyznć,ale ja nie wiem z którego jajnika jest dzidzia.Jakoś się nad tym nie zastanawialam.Podczas USG gin.nakierowuje głowicę bardziej w prawo,więc po tamtej stronie chyba dzidziulka się ulokowała.:tak:

Hej dzieczyny!
Jestem po badaniach prenatalnych i jestem przeszczęśliwa,wszystko dobrze,dzidziuś ma 6 cm,machał nóżkami a rączkami zakrywał buźke. Na odpowiednim wątku wkleje zdjęcia
A płakałam ze szczęście prawie pół dnia:-)

kama narazie nie wie,ale dowie się jutro jak mu ten dywan zawiozę i albo doczyści, albo niech da kaskę na nowy skoro stary zniszczył.;-)

aneta-h super,że dzidzia cała i zdrowa:tak:

Mammi i powiedz mu żeby lepiej ci nie odmawiał bo go myszy zjedzą (tak sie w moich rodzinnych stronach na Kujawach mówi o ciężarnych i ich prośbach ;-)
Kamus, nie masz co się martwić tym bólem bo wlaśnie takie pytanie zadałam na badaniach i Pani doktor powiedziala, że bólami po bokach przejmowac sie nie należy (przyczyny różne: rozciągająca się macica, zaparcie i ucisk na jelita itp itd) bólem alezy się przejmować jesli promieniuje "środkowo" jakby albo od szyjki macicy- to może grozic poronieniem, ale tylko może ;-)
Anetka- cieszymy się razem z tobą!

A co do dzieciątka z jajnika? Nie mam zielonego pojęcia, sądzę że z prawego- wnioski podobne jak u mammi :-p choć początkowo ciągle "rwało" mnie z lewej strony...

ja dokladnie wiem z ktorego jajnika:) z lewego:) musielismy sprawdzac bo ja mialam zespol policystycznych jajnikow i co chwila mi sie robily torbiele wiec myslalam ze to cialko to tez torbiel ale sie okazalo ze owulka byla:D i dwa tygodnie temu jeszcze cialko zolte progesteron wytwarzalo i lekarz powiedzial ze w sumie niedlugo bedzie mozna duphaston odlozyc;)

A co do boli to moja mam mowi ze bole jak na okres jakies takie klocia to moga byc jelita lub tez rozciagajaca sie macica a najgorsze jak sa krzyzowe bole bo to wowczas jest niebezpieczne. a ja mam tylko klocia w pachwinach i caly czas sie przewala i przewala w tym bruchu moim:D i tak czasem czuje jakby mi to moje dziecko tez roslo dosc szybko:D

A co do boli to moja mam mowi ze bole jak na okres jakies takie klocia to moga byc jelita lub tez rozciagajaca sie macica
Stawiałabym bardziej na macicę. Ja poczułam te bóle w poprzedniej ciąży przed porodem i to wcale nie byla zbliżająca się miesiączka ;-) tylko pierwsze te jeszcze NJALAGODNIEJSZE skurcze :cool2: pomyslałam sobie: coś takiego? Dam radę, co że boli jak diabli... 10godz póxniej bolało znacznie bardziej hi hi i już wcale z miesiączką tego nie wiązałam ;-):sorry:

reklama
Już wiem, dlaczego mnie tak boli w boku. Byłam u ginko. Okazało się,że maluszek rośnie w dużym tempie i bardzo rozciąga się macica. Uciska na inne organy. A dzidziuś wygląda jak miś Haribo :-). Jak boli z jednej strony to nic się nie dzieje,trzeba poleżeć.
Mruczka będziesz miała Misia Haribo jak fajnie

Oczekiwanie to nie jest tak, ze jak masz jakąś torbiel to z tego dzidzi nie będzie. To trzeba zbadać, są różne torbiele, mięsaki itp.
mammi nie daj się, i gościowi powiedz do słuchu, że ma zwrócić kasę. Jeśli ja bym wykonała źle swoją pracę, to musiałabym ponieść konsekwencje, a jak inni robią źle to też powinni. Postrasz go, że jak nie naprawi szkody i nie zwróci pieniędzy to mu zrobisz REKLAMĘ
aneta-h ależ dobre wieści. gratulacje

Do góry