reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2010

Ja się ubralam i zrobilam makijaż -zaraz ułożę włosy.Trzeba się zmobilizować.
Jak patrzę na siebie to widzę że nawet na twarzy przytyłam-taka okrągła się zrobiłam-a to niby niecale 4 kg.Od dzisiaj zero słodyczy :( :(
Jeszcze ta pogoda mnie dobija maksymalnie-ja chcę wiosnę(tylko jak pomyślę jak wtedy będe wyglądała to nie wiem co ja na siebie włoże hihi)
Powinnam pomyslec o jakiejs aktywności ale powiem wam że ma takiego lenia i zniechęcenie ,że trudo mi się do tego zabrać.

reklama
Mammi no co ty, babci nikt na straty się spisuje, ona pierze, sprząta (jeśli można to tak nazwać ;-)), gotuje codziennie obiad, piecze ciasto, tylko, że po domu ledwo, ledwo się już porusza, w jednym ręku laska, a drugą o ścianę się podpiera, a jak miała 80 lat (13 lat temu) to był super młodą babką ;-), ja się popłakałam, dlatego, że mnie rozczula, to że ona mimo wieku i chorób jest super szczęśliwa, nigdy nie narzeka i odda wszystko co ma dla innych, uwielbia gości i ma naprawdę złote serce :tak:.

Jeśli chodzi o wygląd, hmmmmm...., lepiej nie mówić :-D, dziś tym bardziej, siedzę w piżamie, śmierdząca czosnkiem, włosy nawet nie uczesane, a co tu mówić o fryzurze i makijażu :-D, a na co dzień, doprowadzam się do ładu, bo muszę iść na zakupy i spacerek z dzieckiem, ale pod kurtką to mam bluzę domową, bo mi się nawet przebierać nie chce, tylko zamieniam dresy na jeansy ;-).

Czesc laski :happy:
wstalam sobie wlasnie :laugh2:

justaagratuluje corci :tak:

madzik ja tez strasznie wygladam:baffled:na poczatku jeszcze makijaz sobie robilam teraz to potrafie caly dzien w pizamie przechodzic :laugh2:tak czekam na wiosne ale jak mowisz bedziemy wieksze i pewnie bedziemy mialy jazdy ,ze grubasy juz jestesmy i nie mamy w co sie ubrac :-D

magdzia troszke nieladnie zrobila piszac tylko ,ze idzie do szpitala i nic wiecej ..
no ale trudno -nie bede plakac ..3 maj sie .

mammi ja kiedys sprzedawalam na allegro ciuszki dla malych dzieci :happy:kupowalam tutaj wielkie wory po naprawde smiesznej cenie ..nexta,h&m same firmowki i wrzucalam na allegro -zarobilam ladnie :tak:

tyle tylko pamietam ..
ide zaraz robic placki bo jezyk mi wejdzie do tylka :laugh2:
wczoraj na wieczor tak mi sie ich zachcialo ale nie dalam sie skusic bo na noc raczej za tlusto ale za to w dzien nadrobie :-p:-p

Cześć leniuchy :-D ja dziś jestem z siebie dumna. Rano wstałam, ułożyłam włosy, zrobiłam makijaż, juz na morfologii byłam i do Gliwic juz zdążyłam pojechać i wrócić :-D a teraz sie grzeje przy kaloryferze bo zmarzłam...

Magdzia, co się stało??????

Dzamena, trzymam wielkie kciuk, żeby wszystko było ok:-) Daj znać

Madzik1980, ja tez sobie obiecałam, że zrezygnuję ze słodyczy i zjadłam całą milkę, buuu, nie umiem, uwielbiam słodycze

Ja jakoś nie mam nastroju na cokolwiek, z M się sprzeczamy i działamy sobie na nerwy, czuję się ciągle zmęczona:-(
W sobotę mamy gości, muszę jakieś menu przygotować, a tak mi się nie chce, nie mam weny wcale.

Ja dopeiro na połówkowe ide 12/03, i pewnie dopiero wtedy się dowiem jaka płeć.

stuknol mi dzisiaj 20ty tydzien -polowa uffffffffffffff ...
byle by jeszcze wytrzymac te 140 dni do konca ....

A widzicie posępniaki jedne (nie do wszystkich pije ;-))...
JA się dziś do swych brudnych szyb uśmiechnęłam i SŁOŃCE WYSZŁO!- a brud przez to widać jeszcze bardziej- myślałam że jednoczesnie śnieg pada :sorry:)

A ja poprasowałam i postanowiłam odpocząć :-p To jestem :-D

Co do naszych ciążowych umysłów- ja chyba czytałam inny artykuł- otóż że udowodniono (znów amerykanie) że mózg kobiety w ciązy się kurczy (nie wiem czemu M z szacunkiem dla owych profesorów- pokiwał znacząco głową :laugh2:) Podam przykłady z mego życia i pomijam że trudniej mi się wysłowić itp itd: wyrzuciłam już 2 pary majtek do kosza- tyle ze nie na bieliznę a smieci, wczoraj wsypałam zamiast proszeku- płatki kukurydziane (skąd one się w łazience wzięły? :eek:) a tydzień temu zamroziłam pieniądze... Gdy już chciałam dokumenty nowe wyrabiać okazało się że porfel w zamrażalniku :eek: Dobrze ze M miał na mięso ochotę bo bym na wiosnę znalazła ;-)

Louise- jak napisałaś o tych ciepłych uczuciach do kanapy... JAkbys o moich mówiła. Ja jeszcze mam ciepłe do kompa :-p:-D:-D:-D

Mammi- Aniołem Stróżem? Kosmitą (Ashika? :-D) Normalnie, jak mi M powiedział: nie martw się, jakoś Cię pocieszę (pranie dziś się różowe z jasnego zrobiło) POpatrzyłam na niego z wyższością i powiedziałam: "Co ty wiesz o zabijaniuuuu" :laugh2::laugh2::laugh2: Ps. Mammi- dzięki i polecam się na bieżąco :rofl2:

Geperty kuruj się kuruj :tak: Ciekawe jak kuracja KAsik- czy się podleczyła?! :eek:

Mruczka, ja też tak podchodzę do wagi że to jakoś chyba genetycznie (przeważnie) uwarunkowane, choć z tego co pamiętam R.usałka miała całkiem inne zdanie :rofl2: Moja mama, siostra- chudzinka, ja tyłyśmy w ciążach równo 20-25kg i czy jedna z jedzeniem uważała a druga nie- nie miało znaczenia. Ale 3-5 miesięcy i waga startowa, a powiem więcej: wszędzie -3 do -5kg!!! :tak:

Ostatnia edycja:
ja też się witam...
Już zdążyłam wstać i pokłócić się z M o fajki, wziął przy mnie złamał wszystkie z paczki... ale co z tego jak wieczorem będzie błagał o możliwość kupienia....
Jeśli chodzi o lenistwo - moje sięga zenitu... Malować się nie maluję,,,, włosy jakoś mniej mi się przetłuszczają, więc długo wytrzymują bez mycia :-D piżama to mój strój wyjściowy nawet do zsypu :-) A wczoraj latałam przy koledze M w majtach, bo mi się nie chciało spodni założyć :confused2:
Jedyne co robię regularnie - to jem i tyję z czego również jestem dumna :baffled:
Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach i ogólnie albo mam tak brudne okna, albo na dworze jest tak beznadziejnie szaro ?!?

a ja od wczoraj popijam pepsi i na nic innego do picia nie mam ochoty:baffled:
moje okna też nie wyglądają najlepiej- pomimo tego, ze 3 tyg.temu były myte:eek:

reklama
Do góry