reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

Witajcie dziewczynki wpadłam sie przywitać i was szybko ponadrabiać pół nocy spędziłam romantycznie na płytkach w łazience spawam dalej niz widze do tego ta zgaga :( ale śniło mi sie że ktoras z was urodziła i wchodze na forum i oczom nie wierze !!! Kasik gratulacje !!!!!!!!!

reklama
zrobiłam ciasto na pierogi,teraz farsz,no i porządki robie,ale nie idzie w tym upale, rozebrałam się do majteczek:zawstydzona/y: i działam, no i wiatrak chodzi, ufffffffffffff

Poszłam na chwilkę do kiosku po gazety-ale tam jest upał no masakra-a pan w kiosku się mnie pyta czy całe lato przede mną w ciąży-mówię mu,że na szczęscie jeszcze 2-2,5 tygodnia :)Widzę,że juz obcy ludzie mi współczują tego brzucha w te upały....
Louise super ,że wychodzicie-będziesz teraz częściej na forum no i jednak co w domu to w domu!!!
Magdzia ja po wizycie ,która mam za tydzien też jednak umówię się do fryzjera-bo później jak mała juz będzie to czasu nie będe miała za bardzo.....

witajcie:-)

zerwałam się skoro świt, czyli o 10, piorę, wyszorowałąm pokrywę od piecyka w łazience, bo jak D ściągnąl, to już tylko od frontu byłą biała:-D w planach mam prasowanie, sprzątanie-może???, i czekam na kuriera, więc z wypadu na miasto nici:-D

Mruczka kasik była w 36 tygodniu jakoś z tego co pamiętam, bo miałyśmy podobnie termin, masakra z tymi Twoimi badaniami- kolejny raz widać brak wyobraźni naszej służby zdrowia:no:
aisim lepiej, ze M się obudził teraz ztymi pytaniami, a nie na porodówce:-D, ja mojemu profilaktycznie opowiadam, ze jedna koleżanka to już urodziła, druga w trakcie, ja mogę w każdej chwili, więc jak mówię, że coś trzeba zrobic, nie słyszę przynajmniej : zaraz, później itp:-)
kacperek super, ze imię już wybrane:-) my dumamy jeszcze
Mysza relax bejbe:-) co do porządków, to ja się prosiłam kiedyś D żeby w narzędziach zrobił porządek, no i że się nie doprosiłam, to zrobiłam po swojemu, czyli ostra selekcja i połowa do kosza- do tej pory opowiada rożalony, że mu jakieś tam klucze wywaliłam czy coś, a ja się tylko bezczelnie chichram pod nosem:happy:
jedyneczka ja jestem w świetle prawa wolna, także jak reflektujesz na pannę z dzieckiem, to możemy przemyśleć temat-a M-ów oskubiemy na alimenciorach:-D
chociaż doczytuję, że coś tam u M-a kiełkuje w sensie poprawnych dydaktycznie myśli, więc moze daj mu jednak szansę:-D
louise może się ze szpitala przydać, jak masz ubezp grupowe, bo w nim najczęściej płacą za pobyt w szpitalu- czekamy tu na Ciebie kochana!!!

Hejka

Ja nadal jeszcze w biegu, niby juz po przeprowadzce a ciagle coś się dzieje. Teraz doszło jeżdżenie do rodziców bo tam kotek moj został, jezcze zakupy do mieszkania bo ciągle czegoś brakuje, wizyty u ginka, no normalnie zmęczona jestem. :baffled: Na dodatek tego upału głowa mnie boli jak nie wiem co a stopy to mam jak płetwy takie wielgachne tzn napuchniete aż mnie skóra ciągnie. Ja juz chce bezbrzuchowa być.

louise bidulko dobrze że już wracasz a Staś postanowił jednak zaczekać, dużo siły i wytrzymałości i mocnych nerwów :happy:

maruśka wiem że cieżka to sprawa i wkurzająca ale trzymaj się :tak: tak czy inaczej jak się nie potoczy sytuacja już niewiele zostało.

Kasik GRATULACJE Synusia :-) (a w ogóle to śliczne imię wybraliście, jakbym miała chłopca to też właśnie byłby Bartuś). Kurka w sumie też bym chciała żeby moja córcia się trochę pospieszyła z wyjściem a nie tak do końca czekała. :happy:

Ja dziś bojowo nastawiona biore sie za porządki gotowanie i najważniejsze zaczynam pakować torbe do szpitala :) Rozbieram sie jak najbardziej sie da i walcze z porządkami:)

Wrocilam od poloznej ...
mialam cisnienie lekko podwyzszone ale bialka w moczu nie ma wiec najwazniejsze .
Ale jeszcze musze isc do niej w piatek bo chce sprawdzic to cisnienie i mocz przed weekendem .
poza tym wszystko oki ...nooo tylko ciazy mi moja opuchlizna przez ktora nie moge na siebie patrzec :wściekła/y:
u malutkiego serduszko ladnie bilo :) wrazie jak bym nie czula ruchow mam leciec do niej albo do szpitala i mam byc czujna ..sprawdzac te ruchy no i odpoczywac nie przesilac sie zeby nie puchnac .

Ostatnia edycja:
Wrocilam od poloznej ...
mialam cisnienie lekko podwyzszone ale bialka w moczu nie ma wiec najwazniejsze .
Ale jeszcze musze isc do niej w piatek bo chce sprawdzic to cisnienie i mocz przed weekendem .
poza tym wszystko oki ...nooo tylko ciazy mi moja opuchlizna przez ktora nie moge na siebie patrzec :wściekła/y:
Vanilka jak patrze na ten twoj suwaczek na dole to normalnie zazdroszcze moj to stoi w miejscu :( Wyjdzie ze ja jako ostatnia urodze :(

Wrocilam od poloznej ...
u malutkiego serduszko ladnie bilo :) wrazie jak bym nie czula ruchow mam leciec do niej albo do szpitala i mam byc czujna ..sprawdzac te ruchy no i odpoczywac nie przesilac sie zeby nie puchnac .

a odpoczywasz??
Ja jednak będę jeździć do tego sanepidu z próbkami, ale od poniedziałku. Zadzwonili do mnie sami,że otrzymali zgłoszenie ze szpitala i teraz już mogę przyjechać...Masakra jakaś. Z tych nerwów mi brzuch twardnieje i ciężko mi się chodzi. Jeszcze lekarka ze szpitala powiedziała,że wynik dopiero na poród będzie potrzebny, więc mam czas... Trochę poprasowałam, ale mam dość. Jak jeszcze M mi jakiś stres zafunduje to mu urodzę.
Luise czekamy na Ciebie :))

reklama
Vanilka no to dobrze,ze białka nie ma!!!
Odpoczywaj z nogami w górze i chłodz się jak się da!!
Ja co chwilę polewam nogi zimnym prysznicem i nawet nie są spuchnięte.................

Do góry