reklama

Lipiec 2011

reklama
Silwia84 - mamy wspolnego naprawde bardzo wiele! Nie mowiac juz o tym, ze mialam wkleic identyczny niebieski suwaczek!!! Byl jakis blad i nie wyszlo :-)
Chodze do Clinique Bohler w Kirchbergu, dr Winzen. Lezalam juz tutaj 2 razy w tej klinice (niestety) i jest baaaardzo przyzwoicie, niemniej chcialabym urodzic w Krakowie. Najblizsi przy mnie to cenniejsze niz fajny szpital.

Katerina84 - Tak, tez mam 13 lipca, ale gin skorygowal na 15. Data poczecia ktora wychodzila z terminu 13 lipca nie byla z reszta mozliwa - wiem kiedy mezus tu byl, wystarczy sprawdzic rozklady lotow, he he :-D Patrze w te moje papiery od gina (mam taki wydruk z systemu z wszystkimi badaniami) i jest napisane normalnie ile szyja i jaka, ale to jest z kliniki luksemburskiej. Mialas USG czy tylko macanko szyjki? Bo szyjka zawsze sie troche skraca w miare jak ciaza postepuje. Ja tez mialam jakies 4,5 cm. Ale to dawno bylo...

Pozdrawiam serdecznie! Ale swiat jest maly :-)

Ostatnia edycja:
kociatka
ja mam porod na 17 lipca i narazie jest potwierdzone. chodze do schneider, jest ginem na maternite, chyba tam bede rodzic. Winzen znam bo mnie badal jak dostalam silnych boli w 14 tyg, nie bylam swiadoma ze to macica sie rozciaga. A co do warunkow to sa naprawde superowe. ale ciebie rozumiem, najblizsi sa najwazniejsi. Robilas probe glukozy?

pozdrawiam

Kociatka witaj kochana tez mam na 13 lipca termin jest nas juz kilka dziewczyn z tym terminem , odpoczywaj z nózkami do góry i dbaj o siebie i synusia , bedzie napewno wszystko dobrze Buziaki dla was

Silwia84 - 15 czy 17 lipca to praktycznie to samo, bo kto wie kiedy dokladnie sie wyklujemy :-) Maternité tez jest bardzo spoko, bylam tam raz na badaniu. Podobno maja fajny taras gdzie mozna sie powygrzewac z malenstwem i przyjmowac gosci oraz wygodna kuchnie/lounge dla mam i odwiedzajacych. Warunki w zasadzie wszedzie sa spoko, a przede wszystkim polozne sa cudowne. Ostatnio jak lezalam w marcu w Bohler, nie moglam spac z tych nerwow i okrutnie zglodnialam. Przydreptalam do dyzurki - jedna zalowala ze zjadla swoja kanapke bo chetnie by mi ja oddala (!), druga pobiegla do kuchni i przyniosla mi do lozka tacke smakolykow ktore udalo jej sie znalesc. W zeszlym roku po poronieniu przychodzily, gadaly i glaskaly mnie gdy chlipalam. Kochane kobiety. W Kraku postaram sie znalezc jakies miejsce dla ludzi, licze natomiast na b. dobra opieke, bo mam w rodzinie kilku lekarzy:-)
Test glukozy robilam pod koniec 26 tygodnia, tez w Bohler (Hopital du jour). Wyszedl OK. Glukoza obrzydliwa:dry:

Czesc Maarzena197235 ! Jesli nas sporo to dobrze - widac luna wtedy w pazdzierniku byla jakas laskawa i swiecila mocno, kto wie? ;-) Dziekuje, odpoczywam, nudze sie jak mops i czeeeeeeeeeeeeekam jak my wszystkie. Buziaki!

kociatka, napewno znajdziesz szpital odpowiedni dla ciebie.
pytam o glukoze bo ja jeszcze nie robilam, gin mi powiedzial ze przy nastepnej wizycie mi zleci kolejne badania, bo bylam przeziebiona, pewnie glukoze tez.

U mnie tez nudy. siedze sam. maz w pracy, normalnie masakra.

Hej kochane! Ja znowu zostałam samiutka :-( mąż pojechał, te 3 dni zleciały jakby to było kilka godzin :( a teraz tak długo będę na niego czekać..bo aż do końca ciąży.. smutno mi trochę.. mam wielke nadzieję, ze szybko ten czas zleci ..

Psotka, ciesze sie że już lepiej i wypoczywaj dużo, a na pewno wszystko bedzie dobrze!

Wydrusia, biedulko kuruj się i leż w łożeczku, jutro bedzie lepiej:) ja mam tez kaszel jak stary gruźlik, jakbym paczkę fajek dziennie paliła, ale na szczęsćie już przechodzi i nie jest męczący..bo tylko czasmi mi sie odkasłuje..

Wszytkie inne brzuchatki pozdrawiam i caluje mocko!

reklama
Oj Kochane :-( nie mam już siły wyglądam jak cień człowieka :-( piłam mleko z czosnkiem miodem i masłem, rumianek , wywar z majeranku , tantum verde brałam , inhalacje na noc , herbatki z cytrynką , sok z malin , syrop *spam* , teraz robie ten syrop z cebuli i czosnku... Powoli wysiadam i juz nie mam ochoty sie meczyć... Jeść mi się nawet nie chce...
Kociatka Witaj Kochana :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry