reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Corin my to chyba łeb w łeb idziemy.
Ja też nie spałam do 4. Skurcze co 10 min. Ale czekałam na coś silniejszego i w końcu usnełam. Rano obudził mnie zdrętwiały brzuch i gwałtowne ruchy małego. Troche mnie to zmartwiło. Zjadłam śniadanie. Wypiję kawę, obudzę Żaba i zadzwonimy do szpitala czy mamy jechac czy nie. Staram się nie panikować.
Orchi trzymam kciuki za szybszą akcje niż u nas :)

reklama
witam i ja porannie

corin jakie głupio nie przesadzaj.... trzymamy kciuki dziś oby ewunia się zdecydowała - szkoda tylko że tak musisz się męczyc z tymi skurczybykami a niestety tak czasem bywa
orchi zaciśnięte i nie puszcze aż sms na wątku się nie pojawi że gwiazdka już z wami
dziób a wiec czekamy na decyzję oby kazali przyjechać ;-)

corin masz info od mailuj już chyba powinni wychodzić????wszystko u nich ok?

Mailuj nie pisala, zaraz do niej wysle smsa, za to napisala dodi, z prosba o kciuki, bo moze dzis je wypuszcza. Za chwile wrzuce smsa od niej

Naprawde mi glupio, a najbardziej przed kumplami meza. Kurka przywiezli go wczoraj wczesniej z ryb, bo naprawde bylam pewna ze sie cos rusza. Wszyscy przejeci jakby to ich zona rodzila...

Teraz nie mam skurczy, za to czuje sie jakbym wlasnie dostala okres, glupio to zabrzmi ale czuje zapuchniety caly dol i dol brzucha i czuje prawie ciagle pobolewanie w dole. Przy okresie zwykle w tym momencie biore cos przeciwbolowego...

Mam pytanie, dziewczyny, jak skończy się już lipiec, to wywalą nas z forum? bo wiem ze zakładałyście jakąs grupę chyba, ale nie jestem zorientowana.I jescze jedno- czy powinnam wziąć małemu kosmetykin do szpitala, bo kieruje się dwoma listami, i w kazdej pisze co innego. a jesli tak, to nawet spirytus do pielęgnacji pępka? bo nieco mnie to zadziwia.....Jadę oddac mocz na badanie, pozdrawiam mamuśki i dwupaki. papa

Eee....nikt nas z forum nie będzie wywalał ;-) A jeśli chodzi Ci o dział "Przyszłe Mamy" to jako pierwszy wciąż widnieje Czerwiec, choć dziś już 15 lipca ;) Zwykle piszę do Aniaslu (główny admin na bb) i proszę o zrobienie porządku. Co do kosmetyków to zapytaj w szpitalu, każdy ma swoje ustalenia. Trochę kosmetyków dostaniesz w próbkach, takie prezenty od producentów akcesoriów dla maluchów.
Dostaje sie jeszcze te pudełka, prawda??

Orchi trzymam mocno kciuki, wszak dzis pelnia -magiczna data ;-)

U mnie bole niesmialo wracaja. Moj tez w pracy.

Corin - bidulko, ale Cię wymęczy. Niech Ci nie będzie głupio, w końcu nie bez przyczyny mówi się, że każda ciąża inna. A że sie koledzy przejmowali? To tylko dobrze o nich świadczy :-) Dawaj znać jak się czujesz. Może jakiś ciepły kompres na brzusio?

U mnie podwójnie magiczna, mój bratanek ma dziś urodziny - jedyny chłopczyk w rodzinie :D A tak same dziewuchy....Oj...niech ta pełnia wygania maluchy ;-)

U mnie wczoraj od ok 18 do późnej nocy grzmiało, huczało, błyskało się, lało......oj konkretnie było. Nie wiem czy przez te burze, czy zbliżającą sie pełnię ;-) ale brzuch mnie bardzo bolał...aż się martwiłam, bo to nie skurcze, tylko takie bóle jakbym boks na ringu zaliczyła. Owszem, był twardawy, ale skurczy jako takich nie czułam - jak przez całą ciążę zresztą.....Strasznie byłam obolała, nie mogłam spać przez to, a jak zasnęłam to budziłam się co chwila. Teraz na szczęście jest OK, ale wciąż jestem jakaś taka niespokojna. Na dodatek sama z Mają w tym wielkim domu, rodzice wyjechali, M. w pracy, jeszcze mi zapowiedział, że wróci dziś późno.......Będę zaglądać ;)

Ostatnia edycja:
Hej, u mnie bez zmian, dziś nawet w nocne bóle się nie pojawiły. Pierwszy raz od jakiegoś czasu przespałam cała noc :D
Nie liczę już na to, że samo się zacznie. Będę grzecznie czekać do poniedziałku i lecę do szpitala, z którego mam nadzieję bez dziecka już mnie nie wypuszczą heheh.

A dziś w ramach rozrywki jedziemy do lasu na grzyby :) ciotka była i podobno już się pokazały więc lecę trochę oderwać się od rzeczywistości :-)

Corin, mnie boi dół brzucha dokładnie jak na okres i dosyć mocno, ale mam w tym czasie miekki brzuch...

Hej kochane, mała najedzona kima to zaglądam co u Was.
Corin jak w Dniu Świstaka heh ale w końcu się skończy , nie ma to tamto:) A koledzy męża ,że przejęci- super!
Danuśka oby szybko i po Twojej mysli poszło
Dziób dziób spokojnie:) jak wiemy to nie tak prędko-daleko masz do szpitala?

Jestem załamana... W szpitalu mnie olali... Jak nie mam skurczy to znaczy że nic się nie zaczyna i nie ma sensu przyjeżdzać... W dodatku Żab stwierdził że jedzie do pracy. Zostałam w domu sama siedzę i rycze bo już mam dość. Martwie sie że za długo mnie tu przetrzymaja. I że małemu coś się stanie. To moja pierwsza i ostatnia ciąża w tym kraju!!!!

reklama
dzióbek no to ładnie Cię potraktowali :baffled: nie ma co ... współczuję naprawdę ale nie płacz,bo nic płacz nie da a szkoda Ciebie i dzidzi stresować :*:*:*:*
danusia zabierz i mnie Boszzzz jak ja bym na grzyby pojechała :-D:zawstydzona/y:

Do góry