wydrusia a jesli masz watpliwosci co do tych badan okresowych, to przed wizyta sprawdzaj sobie na internecie jakie badania cie jeszcze czekaja w jakim okresie, poczytaj wszystko o nich, jakie symbole co oznaczaja, zapisz sobie pytania na kartce za pamieci i tak przygotowana jak pojdziesz na badanie na pewno nie wyjdziesz z niego z obawami, bo moim zdaniem pytanie sie dziewczyn na forum zaraz po tym, jak wyszlo sie od specjalisty jest niemadre. Wiadome ze lekarz wytlumaczy ci lepiej niz niektore z nas. Ja tez jestem niedoinformowana we wszystkim ale na bierzaco czytam sobie jakie czekaja mnie badania i jak sie je wykonuje. Pozniej zadaje mase pytan lekarzowi a ten mi odpowiada. Taka moja rada zebys sie zbytnio nie przejmowala po tych wizytach, szczegolnie jesli piszesz ze chodzisz co 3 tyg. Skoro jest wszystko w normie a uczeszczasz do lekarza prywatnie to moim zdaniem strata pieniedzy, mysle ze spokojnie raz na miesiac jest wystarczajaco przy prawidlowo przebiegajacej ciazy.
ślimakowa no tak jak napisalam wyzej. Jesli wyznaczyliby mi wizyty ze slyzby zdrowia co miesiac chodzilabym na nie, ale skoro powiedza mi ze jest wszystko ok i nie ma powodow do niepokoju nie mam zamiaru chodzic jeszcze prywatnie. Tutaj jak zdazylam pozbierac opinie i jak pisalam kiedys w postach, sluzba zdrowia funkcjonuje lepiej niz gabinety prywatne i wszystkiego dopilnuja w czasie, takze przechodze ciaze nie dosc ze bezobjawowo, to jeszcze bezstresowo. Jak na razie nie ma sie czym niepokoic, jeszcze bede miala do tego powody jak sie dzidzius na swiecie pojawi, wystarczajaco!