reklama

Lipiec 2011

Ja tam podziwiam wszystkie podwójne (i więcej...) mamy. Ja przy jednym czasem nie mogę się zorganizować. A Wy świetnie dajecie sobie radę!

Basieniak oby się nie powtórzyło!

Corin może faktycznie w szpitalu szybciej to pójdzie - zrobią badania i przynajmniej będzie jasna sprawa.

Mój Szymek od paru dni zaczął gryźć piąstkę. Od kiedy trafia już nią bez problemu do buzi to tak ją memla zaciekle, że mlaskanie słychać w drugim pokoju. Wasze maluchy też tak mają??
A i pocałowałam dzisiaj że tak powiem klamkę w kościele. Kancelaria czynna w środy i czwartki a nie we wtorki i środy jak mi wczoraj powiedzieli przez telefon. By ich chudy byk ścisnął... Przez nich porysowałam w dodatku zderzak :-p:sorry2:

reklama
Miczka mialam ten sam problem z piastkami poszlam do lekarza okazalo sie ze sa to afty... owin malec wskazujacy gaza jalowa ... i wsadz malemu do buzi jak zacisnie i zacznie mocno pocierac...jezyczkiem o ten palec to znaczy ze ma afty i swedzi go jezyk ... ak mi powiedziala pediatra

Bo moj tak czesto robi jak gryzie sobie piastki to tez z glodu .. albo te afty... a nie ma bialych nalotow w buzce albo takich drobnych czerwonych krostek ? ?Na jezyczku wargach albo podniebieniu polczkach jak bedze ziewac to najlatwiej

Krzys tez tak mlaszcze jak zglodnieje. Slychac go wszedzie, smiejemy sie z Czarkiem ze to wojna psychologiczna o cycucha, jakby tatus o nim pomyslał to on przypomina do kogo teraz naleza ;-)
Miczka ja nie myję dziąseł. Nice też nie myłam. Powinnam??

Miczka, Vera mój mały od 3tygodnu pożera piastki albo kciuk a nic w buzce nie ma i robi to czzesto po jedzeniu.. po prostu szykuje dziasełka+ obfite slinienie..
myjje buzke jak miczka przy kąpieli aftinem od początku

a ja chyba muszę się zastrzelić.. nadal się leczę :-(kontrola za 2 tyg a teraz kolejne leki za 100zł... widac to czego nie wydalam na poród to teraz z nawiazka idzie..załamka

No raczej buźkę ma czystą. Stawiam raczej na kolejny etap w rozwoju :-) z głodu to też nie jest bo kiedy jest głodny to inaczej wygląda - czasem mu się zdarza w nocy i to miał od początku ale tak mniej świadomie to robi. A teraz bardzo go to pasjonuje i ciekawi :-D
Mailuj ja myję od początku zwykłą wodą przegotowaną. Żeby właśnie żadne paskudztwa się nie robiły. Ale jak u Was nic się nie dzieje to też dobrze :-)
Konwalianka Ty to się namęczysz z tymi infekcjami :baffled:

Tez nie myje i nie mylam starszym w buzi. Dopiero jak byli bardziej kumaci i zaczelam wprowadzac inne jedzenie niz piers to kupilam silikonowa szczoteczke i ta szczoteczke dwa razy dziennie sobie gryzli ;)

No i przeżyliśmy ten dzień:-) Ale dzieci zasnęły w 3 sekundy:-)
Ja myłam Łukaszkowi dziąsełka, ale nie pamiętam czym. A Stasiowi jakoś na razie nie. Ale czasem chyba powinnam jak mu się tak ulewa.

reklama
Cześć!
Spacer-kupa-spacer kupa
Oto mój dzień więc chwalić się nie mam czym, ale pokomentuję bycie nie zapomniały o mnie
Madzia oczywiście, że wyczuwają różnicę- ale cycowe to mają wbudowany czujnik braku cyca –reakcja natychmiastowa bo tatuś cyca nie da
Basieniak…wiadomo skąd krew?
Corin Tule…
Mondy a przejdź się do klubu kangura –sama sprawdzisz co ci pasuje –ja bym tkana Nati polecała (choć Pentelka też nie ma złych), zaraz z elastyka dziecko wyrośnie a tkana dłużej –a wiązań i tak się trzeba nauczyć
Miczka i u nas mlaskanie rączki-na głód szczególnie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry