reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

wisienko oj ja tez bardzo chetnie bym Was zobaczyal w realu. moze kurcze na wiosne cosik wykombinujemy. z psotka i wyderka juz umówiona jestem wiec i z Toba szalenie chetnie!!!
magia własnie mi sie przypomniało - tak uwielbiam coccodrillo!! kombinezon kupiłam na 92:szok: bo z załozeniem ze młoda ponosi go do marca, plus cosik grubego pod spod, wiec jestem pewna ze w połowie zimy nie ebde musiala kupowac nowego:)

reklama
Maqnio dziękuję ze wierzysz w moją Ewę. Też po cichu liczę że "zaraz" jej przejdzie :-)

Emka - ja dałam normalne jabłko. Najpierw żeby pociumkała, a potem potarłam troszeczkę. Zjadła max pół łyżeczki, napewno nie więcej.

Anula, Ewa też się ślini jak młody buldog, aż jej takie łańcuszki ze śliny wiszą, hahaha, ale obstawiałam że to ślinianki dają czadu.

Marzenka, zajrzałam Ewie do buzi, wydaje mi się że jej dziąsełka nawet nie są rozpulchnione, ale co może ją tak drażnić? Z drugiej strony jak jej jeździłam palcem po dziąsłach to leżała tak spokojnie z buzią otwartą jakby jej to ulgę przynosiło.

No nic, co by to nie było, trzeba przez to przejsć. Jeśli to zęby to niebawem się ujawnią.

Dziób, mnie się podoba 2 i 3

Konwalianka, szklane tarki są najlepsze, ale niestety bardzo ciężko je dostać.

A młoda śpi już 3 godziny. Chyba odsypia nockę :-)

zajrzałam Ewie do buzi, wydaje mi się że jej dziąsełka nawet nie są rozpulchnione, ale co może ją tak drażnić? Z drugiej strony jak jej jeździłam palcem po dziąsłach to leżała tak spokojnie z buzią otwartą jakby jej to ulgę przynosiło.
no i u nas jest tak samo a pediatra twierdzi ze zeby nie idą

Dziób Dziób pamiętam, że Psotka chciała sprzedaćstrój na chrzest.
Wisienko coś w tym obrażaniu jest. Krzysiek od rana ma focha na cyca:crazy: Nie wiem o co mu chodzi, próbowałam ściągnąć i dać butelkę. Oczywiście okazało się , że smoczki Mam pasuję tylko do butelek mam i połowę rozlałam. Na szczęście miałam pełną butelkę więc sporo zostało. Nie zjadł nic. Brał smoka do buzi i nie ciumkał. Tylko się dziwił ;-) Po kilku godzinach był zmeczony, głodny i zły.co się uspokoił to zbliżenie do cycka kończyło się histerią. Zostałam zmuszona do użycia ostatecznego argumentu. Rozebrałam nas i poszliśmy razem popływać w wannie;-) Tak się zmęczył, że zapomniał o fochu. Ładnie zjadł i śpi już 1,5 h.
Corin Krzysiek tak samo robi, a dziąsełka bez zmian.
Anula może jak jest pryskane
Renusia Krzyś zazwyczaj się nie wybudza za bardzo. Chociaż jak się wybudzi do w nocy wkładam go do łóżeczka nieśpiącego i zasypia. Pewnie chrapanie taty go usypia;-)
Emka podtruj teściową i rozwiążesz wszystkie problemy;-) Czopki na dłuższą metę oduczają organizm samodzielności przy wydalaniu :-(
A ja zrobiłam sok marchwiowy i piję. Zobaczymy co na to mały. Jak już Ewa jadła jabłko to my jutro chyba też spróbujemy. Tylko musimy pójśc do sąsiada i zabrać mu z drzewa;-)

Wisienka Wiki dalej jada przez godzinę niestety więc mamy 1 godz jedzenia i 2 godz przerwy... A wagę sprawdzam raz w tygodniu w soboty żeby niepotrzebnie za bardzo się nie denerwować.
A ja jutro muszę z mała pojechać do pracy około 60km w tym przez całą Warszawę. Mam nadzieję, że zdążę pomiędzy jedny a drugim karmieniem szczególnie, że po drodze remonty... no i że mała będzie grzecznie jechać, a szczególnie wracać. No i czeka mnie godzina karmienia w samochodzie a na drugie karmienie sciągam mleczko...

Witam,
kurczę od kilku dni nie wyrabiam z niczym- jeśli już zajrzę na bb to głownie poczytać .Młoda aktywna w dzień, coraz krócej spi. Tylko by gadala i bawiła się;)No i kupy- to tez jej specjalność- dziś taka jedna w naszym łóżku się znalazła bo az bokiem wypłynęło jej się heh
Konwalianka ja bym zjadła te bułeczki, bo dopiero na 1 sniadanku jade i jabłku:(
asica niedługo się połapiesz;)
Corin niech śpi Ewunia, przynajmniej cos zrobisz- nie to co ja heh
potem podoczytuje bom głodna az mi burczy w brzuchu, a jak na razie buziaki dla Was kobietki!!!!!!!!!!
ps. minki dzieciaczów bombowe:):)
psota Dawidek ma czadową i minkę i bluzeczkę!!!!

Dzisiaj chyba dzien do spania klaudia wybudziła sie pół godziny temu dałam jej zjesc i prosze dalej spi
psotko pewnie ze lepiej dac antybiotyki jak do szpitala o tym nawet nie mysle brrr , a moze jak jestes ty chora to z maska do niego podchodz nosz cholera juz sama nie wiem szkoda mi dzieci bardzo jak choruja

reklama
Powróciłam :-) byłam jeszcze z kumpelą w naleśnikarnii :-D Kupiłam małej szampon z HIPPa :-) Madzia ja robie masaż i ćwiczenia! Małamii Psota Marzenka :-) dziękuję za kciuki z maludą wszystko ok :-) Sis :**** Rózinka:**** Anulka to rewelka oby tak dalej :-) ja jutro jabłuszko :-)

Do góry