reklama

Lipiec 2011

Asica przy Kubie przetestowałam chyba wszystkie pieluchy i zawsze wracałam do Pampersa, jakoś wg mnie są najlepsze. Koleżanka mnie namówiła teraz na Dadę Premium z Biedronki, ale wg mnie są beznadziejne, owszem niby są cienkie ale jak tylko Liwka nasikała to się taka twarda bania robiła, oddałam w przychodni dla ubogich bo nie umiałam jej tego zakładać. Co do 13 też na nią liczyłam bo od 01.03 idę na wych. więc kasa się przyda i to bardzo. jestem na l4 praktycznie od lutego, chciałam dłużej pracować ale nie mogłam z powodów zdrowotnych.
Malami Kuba "jest" z II cyklu, a Liwkę się udało za pierwszym:-Dsama nie wierzyłam że sie udało bo miałam plamienia, zrobiła betę bo miałam anginę i musiałam wiedzieć czy mogę antybiotyk wziąć i się okazało że 4tydzień:tak::-)
Kasiulka robiłam to temperami, są takie specjalne do malowania palcami ale są drogie, w p-lu też maluje z dzieciakami temperami, normalnie się je zmywa i są nietoksyczne:tak:zdrówka dla dziewczynek!szczepiłaś na rota?
Konwalianko ja bym kupiła 4, tak jak pisałam mój Kuba nosił 4 do prawie 2 lat (obecnie waży 14kg i do 4 spokojnie się mieści-czasami bawimy się w dzidziusie i wtedy pampers obowiązkowo:-D)rozumiem że pracujesz gdzieś w kadrach? u mnie wszyscy dostali 13, oprócz mnie:wściekła/y: (pracuję jako n-l w placówce państwowej)

Liwka już śpi, Kuba ogląda tv, zaraz też do łóżka, a ja się biorę za ćwiczenia, rano nie miałam czasu to muszę teraz nadrobić:confused2:
spokojnej nocki!

reklama
kicrym - aaa...to już wiem skąd pomysł na taki cudny prezent dla dziadków :-) Na szczęście szczepiłam, plus Maja już to przechodziła dokładnie rok temu, wiec organizm już wie co i jak. Zapodałam też probiotyk, więc mam nadzieję, że będzie dobrze. Milenka jeszcze na piersi, więc też jestem dobrej myśli. Tylko, że padam już z nóg.............:-(

Ja chciałam mieć drugie dziecko właśnie z taką różnicą wieku i w sumie jestem zadowolona. Kochają się bardzo, jedna za drugą jest bardzo. I jak będą starsze też będą miały wspólne tematy, więc polecam niecałe 3 lata różnicy ;-)

Hej! U nas marudne dni. Od wczoraj uczę małego samodzielnego zasypiania.
Corin, czytałam tę książkę i właśnie zaczęłam stosować polecaną metodę.
Mateuszkowa, mój mały też wczoraj zwymiotował całą wieczorną kaszkę przygotowaną na moim mleku. Dziwna sprawa, wcześniej dałam mu 3 łyżeczki kaszmir bananowej na mm. Jak Franek miał 2,3 miesiące chciałam zacząć go dokarmiac mm, podałam 3 razy (w odstępach czasu) i za każdym razem zwymiotowal

Asica, sto lat dla Maluszka i zdròwka, oby jak najszybciej skończyły się problemy z nóżką.

Któraś pisała o opryszczce, trzeba uważać, żeby nie zarazić maluszka,nie całować.Mi nie kazali w szpitalu po porodzie.

Jutro idziemy do lekarza, ciekawe co powie o tych wymiotach po mm.

Hejka. Dziś kawka doustnie na pewno nie pomoże. Przydała by się kroplówka ze sporą dawką kofeiny J chyba muszę się przyzwyczaić do niespania J Mimo, że wczoraj mały zasnął sam w łóżeczku i spał bez smoka i tak pobudka średnio co 30 minut i tak do 1. Wymiękłam i wzięłam go do łóżka. Budził się, ale ja nie musiałam wstawać. Mam nadzieję, że to przez zęby i jak wyjdą spanie wróci do normy.
Kicrym - ja od 01.01 jestem na bezrobociu i bez tej kasy zwyczajnie nie damy rady. Co do pieluch to pampers dla mnie żadna rewelacja.

Hejka :-D

My już od 6.00 "na nogach", ale za to nocka super, tylko 3 pobudki na smoczka :-) Małej katarek powoli przechodzi, za to ze mną jest ździebko gorzej, mam większy katar. Ale ratuję się różnymi sposobami :tak: Poza tym mała jak zjadła rano 180 ml mleka to pól przy odbiciu zwymiotowała. Podejrzewam, że od tego, że strasznie łapczywie jadła jakby z miesiąc mleka nie widziała. No i oczywiście za 20 minut darcie, bo głodna, więc ją ze strachem dokarmiłam - dojadła 90.

asica, witaj! Oby to było przez zęby...

mamaFranusia, to ja mam tą opryszczkę nieszczęsną... Ale przy Kindze już mam 2 raz. Wiem - nie przytulam, nie całuję, często myję ręce - ale to wszystko i tak robię, bo jestem gorzej przeziębiona od małej...A czym opryszczka grozi dziecku???

kicrym, a jakiego przedmiotu uczysz?? Jak też jestem z zawodu nauczyciel, ale niestety jeszcze mi się nie zdarzyło pracować w zawodzie, w 2010 r. miałam obronę w lipcu, no a pod koniec października zaszłam w ciąże...

Ponoć bardzo ślisko dziś...

Hej dziewczyny.
Przepraszam, że nie odniosę się do postów, ale dalej jestem w kiepskim humorze. Widziałam tylko, że pisałyście o pieluchach. My od początku używamy pampers. Teraz jesteśmy na 4. Raz kupiłam bodajże Libero, ale jak dla mnie były sztywne i szorstkie.
Dzisiejsza nocka lepsza niż poprzednie. Tylko raz pobudka. Taki zbieg okoliczności, bo odkąd zaczęłam udzielać się na forum , to Jowita ma coraz mniej pobudek w nocy :-D Dzisiaj mam trochę wolnego, bo mama zaproponowała, że zajmie się małą żebym trochę odpoczęła. Mam nadzieję, że po weekendzie nabiorę siły i wszystko dojdzie do normy.

Witam porannie:) Ja już na nogach bączek jeszcze śpi. Ciekawe jak długo.
Monia- dobrze że małej katar przechodzi, a Ty się kuruj i bez całowania;)

My też przetestowaliśmy różne pieluchy. Najbardziej odpowiada mi slep&play pampersa, a najgorsze to chyba huggiesy były nie mogłam się doczekać kiedy się skończą.

Daga witaj. Śliczną masz córę:)

Witam..
U nas noc nieprzespana w polowie,eh…..nie pytajcie czemu ale w żaden sposób dziecie „nie zwawinilo” …
Asica- a odprawilas czary ??? :-)
Monia – ale mala ma apetyt! Mi się dzis udalo „wcisnąć” 120 ml na 2 razy ..
Daga – no to dzis pelen relax .. ;-)

poki co zabieram sie za odgruzowywanie mieszkania, do tego jutro idziemy na roczek wiec trzeba zapakowac prezenty..

reklama
Witajcie :)

Kicrym - śliczne laurki i jakie pomysłowe :)

U nas nocka znów szarpana. Ewa jakby głodna była. Próbuje jej przed spaniem wcisnąć kaszkę albo mleko zagęszczone, ale ona tego nie chce. Zjada 3-5 łyżeczej kaszki i to wszystko. Wczoraj zrobiłam jej butlę mleka to wyciągnęła 20 ml z czego połowa wylądowała na bluzeczce, bo zamiast połykać to wypluwała... :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry