reklama

Lipiec 2011

reklama
Mateuszkowa Nil u nas są 2 czasem 3 ale normalnie... Wkurza mnie tylko fakt że ok 6-7 walnie sobie kupke i już się kręci wtedy :-) Mateuszkowa czytałam ulotke i tam tylko pisze że może wystepować nadpobudliwośc i bezsenność kurde to moje dziecie jakieś inne :-D Asica witaj! jak u Ciebie?! Miczka buziolki dla zięciulka:***

Niestety nie udało się L:-( Tylko ½ etatu. Rozmowa miała ciekawy przebieg i dość osobisty charakter a argumenty dlaczego ½ etatu zabiły mnie. Szkoda gadać. Tylko jakoś to słabo widzę bo będę miała jakieś 700zł minus 200zł na dojazdy. Czyli 500zł na czysto. :confused::baffled:
A, zaczynam od 1 lutego.
[h=1]Monia ­100 lat.:-p[/h]Mateuszkowa :rolleyes2:
Konwalianka - dokładnie to miałam na myśli pisząc kiedyś o tańczącym Błażeju, on jeszcze na boki się kiwa maksymalnie J Buziam Tymusia
Kicrym, malamii, Wisienka, Monia, Mateuszkowa, Anetka, daga, Magia, Miczka - dziękuję :* :* :*
NIL, Monia – powodzenia u dentysty, NIL &&& za usunięcie!
Kwoka – witaj
Wydrusia – raczej średnio niestety… Leki przeciwalergiczne są lekko nasenne – wiem bo jak biorę to tylko na noc J :*:-)

Hej mamuśki :)

Dopiero południe a ja padam ze zmęczenia, oczy mi się zamykają.. prawie nic nie spałam :/ od pierwszej do 3 Mateusz darł się w niebogłosy, nijak nie mogliśmy go uspokoić, ani cyc, ani dentinox, ani noszenie i przytulanie :/ MASAKRA!! Wreszcie udało się go uśpić w foteliku samochodowym i spał 3 godziny obok naszego łóżka. Już sama nie wiem co mu jest :( czy zęby, czy brzuszek, czy katar? :/// kurcze jak patrzę na jego dziąsełka to wydają mi się rozpulchnione ale ja się nie znam w końcu to moje pierwsze dziecię. W nocy puszcza bączki strasznie :((( boli go ten brzuszek, ech normalnie odstawiłabym wszystko i zostawiła cyca jak patrzę jak go boli. Dziewczyny czy alergia może objawiać się wzdęciami??? Odstawiłam to mleko modyfikowane, daję mu sinlac a bączki go męczą dalej. Wczoraj jadł dynię z indykiem i po raz pierwszy zjadł pół żółtka. Ech... słów i sił mi już brak.
Jak się mały obudzi to będziemy się zbierać powoli na rehabilitacje. Dzwoniłam i pytałam czy z katarkiem możemy przyjechać, ale z racji że nie jest on jakiś strasznie wielki i jest biały wodnisty to możemy jechać.

Magia - suuuuper :) to musi być piękne uczucie usłyszeć "mama" od swojego dziecka :))) ja ciągle czekam, ale u nas nie zapowiada się szybko, Mateusz póki co skrzeczy jak papuga a z głosek co najwyżej powie "aguuuu" :)))
monia - najlepszego droga Lipcóweczko :) ładny wiek :)))
wydrusia - mój robi jedną kupkę dziennie.
Mateuszkowa - to mnie zaskoczyłaś z tą ilością kupek łooo.. co do sapki to ja się nie znam ale wiem, że Mateusz nie ma :) bo to tylko mu się zdarza teraz jak z jęzorem wywieszonym jest, lub jak ma katar.
Miczka - jaki kojec zamówiłaś? masz może jakiegoś linka? Też muszę zamówić.
asica - szkoda, że się nie udało z całym etatem :(( Ale trzeba się skupić na pozytywach - jest pół etatu!!!! :))

Uciekam się przygotować bo jak się Mateusz obudzi to będzie jazda, ostatnio nic tylko rączki a już trochę waży.. 7320 g a ja już go czuję, a przecież większość z Lipcowych dzieciaczków to już lekko powyżej 8kg więc ja Wam dziewczyny współczuję ;) noszenia tych kochanych kilogramów :)

Miłego dnia kochane!

asica - ;-):-p
malami - nooo mnie tez maly zaskakuje, kiedys byla jedna na 2 dni albo 1 dziennie..a teraz jakies bobki albo male kawalki ;/ niestety dzialanie warzyw i owocow.. i kaszek zapewne..zdarzy sie ze sa np. 3 na dzien ale czesciej raczy mnie zmiana pieluchy kupkowej wiecej razy na dobe :P dobrze ze usnal wreszcie w tym foteliku, moze meczylo go to zoltko ktore zjadl ? mysle ze wzdecia mogl miec po nim wlasnie.. a moze mial duzo wrazen dnia poprzedniego ?

monia spelnienia marzen!

Wydrusiu Ty sie tutaj wbij nie mozesz? No prosze Cie przeciez Ty stara wyjadaczka jestes:-)

U nas noc ciezka, mala obudzila sie po 1 zjadla, odkladam ja do lozeczka i poszlam do swojego wyrka jak zawsze... Bylo troche ciszy a potem nagle w krzyk i co sie okazalo? Dziecie kupa meczyla:baffled: Az plakala jak robila:( Parła jak my przy porodzie:-D wyszly dwa bobki twarde jak kamienie:angry: Prawie dwie godziny na te kupkowe nocne problemy nam zeszly. i o 7;30 pobudka na nastepna kupe, ale poszla juz latwiej.

a co do porwanaia tej Madzi to masakra jakas... Po co ktos porywa dziecko? Moja mama wczoraj do mnie dzwonila czy ja "oby na pewno dobrze pilnuje jej wnuczki";-)

Bartolini śpi po wielkich bojach. Jest tak ruchliwy że aż mnie przeraża. Już teraz nie można go zostawić na chwilę, a co to będzie jak zacznie raczkować. Na razie przemieszcza się czołgając jak żołnierz mieszając to z elementami raczkowania.
Dogina jak zły:-DWszystko jest ciekawe tylko nie zabawki, najlepsze są kapcie, kable, suszarka no i kot.

Mateuszkowa z tym spaniem nie jest tak kolorowo. Bardzo rzadko zdaża się taki sen. A jak już się zdarzy to cieszę się jak dziecko:)
Magia super! Staś zrobił Ci prezent na 7 miesięcy:)
Asica nie ma co się załamywać. Trzeba pozytywnie podejść do tematu i cieszyć się że jest pół etatu i tak jak któraś z dziewczyn (przepraszam nie pamiętam) napisała możesz w międzyczasie szukać czegoś innego. Wiadomo kasa, ale to tylko stan przejściowy który za chwilę się poprawi. Wiem łatwo mi mówić, ale trzeba być dobrej myśli. Trzymam kciuki.

Magia, właśnie zapomniałam pogratulować.. mama to najpiękniejsze słowo w ustach malucha... Tymkowi tam do mowy się nie spieszy:-)
wydrus, hm..
Nil, u nas jest jedna kupka, czasem dwie.. nie wiem od czego to zalezy, bo daję mu np. przez 2 dni ten sam obiadek a jednego dnia zrobi 2 a innego 1 i to twardą.. daję mu teraz 2xdziennie owoce i jest lepiej troszkę..
malamii, może faktycznie zęby, ja bym dała mu cos przeciwbólowego.. kiedyś się tego bałam, ale mam to gdzies, jak widzę że moje dziecko cierpi, to daję i tak od 3 dni jedziemy na viburcolu i panadolu
asica, no szkoda, ze nie cały etat, ale przynajmniej na spokojnie będziesz mogla szukać pracy.. a co to za argumenty?? NO i masz z kim zostawić małego? BO szczerze mowiąc ja za takie pieniadze bym nie wracała do pracy.. u mnie żłobek to koszt 1350zł+obiady..
aa bo zapomniałam tutaj się pochwalić, że mamy 3-go ząbka, tym razem trójeczka wyszła..dziwne, ze trójka:confused::rofl2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry