• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

reklama
Cześć :-)

daga - przeprowadzka to dobry moment, żeby przenieść maluszka do swojego pokoju. To zależy jednak od tego jak mała śpi w nocy, Milenka budzi się tylko raz, na jedzonko, jakbym się teraz przeprowadzała to spokojnie do drugiego pokoju.

Buziaki dla wszystkich solenizantów! :-)

Mateuszkowa oby to nic poważnego i szybko przeszło:)
daga no u mnie mała od pierwszych dni śpi u siebie w pokoju i jakoś jestem tak wyczulona, że każdy ruch usłyszę;) a z karmieniem to mam tam wygodny fotel i mi to odpowiada... i myślę, że jak kkasiulka pisze, jak i tak będą zmiany to może to dobry moment...
a ja w końcu nie wytrzymałam bo mała przez ostatnie 3 tygodnie przybrała zaledwie 35g i poszłam do lekarza.... nie było łatwo ale akurat ktoś odwołał wizytę i pani zadzwoniła, że mogę przyjechać (oczywiście akurat jak ciasto do piekarnika trafiło;) ) No i lekarz obstawia refluks więc dał nam debridat i sierowanie do gastroendrologa no i kolejne badanie krwi z żelazem i tsh.... i za 2 tygodnie niecałe mamy kontrolę... zobaczymy...

Właśnie mój mąż mówi żeby też około roku ją przenieść. W czerwcu jedziemy na wakacje do Polski, wracamy w sierpniu. Tam będzie spała z nami w pokoju, więc nie wiem czy warto teraz ją przenosić do innego pokoju, później brać do siebie i znowu odstawiać.

Dziewczyny macie może do polecenia jakiegoś dobrego gastroenterologa w warszawie lub okolicach?
Magia twój starszy syn chyba miał refluks o ile dobrze pamiętam - gdzie się leczyliście?

Witam:)
My po wizycie kontrolnej u okulisty, umówieni na zabieg na piątek, więc proszę o kciuki:)

Daga i pierwszy syn i teraz Liwka od pierwszych chwil śpią u siebie. Wg mnie to nie wpływa na bezpieczeństwo malucha:) Przy synku miałam wygodniej bo miałam sofę w pokoju więc jak było za dużo pobudek to się kładłam u niego, teraz już sofy nie ma,no bo stoi łóżeczko Liwki:-pkursuję kilka razy w nocy i tyle, zdążyłam się przyzwyczaić:) wg mnie rok to za późno, pamiętaj, że mała też się przyzwyczaja, że śpi z Wami:)
Basieniak oby wyniki były prawidłowe!trzymam mocno kciuki, żeby nic poważnego się nie ujawniło:)
Zuzu oby to nie płuca:) zdrówka i daj znać co tak Was męczy:)
Monia to trzymam kciuki, zeby zmiany się już nie pokazały:) no i powodzenia u dentysty:)
Basieniak mi się marzy zmywarka, tylko mam tak małą kuchnię, że nie mam jej gdzie wstawić:eek:też bym pośmigała na łyżwach:) super:)trzymam kciuki za wizytę u dermatologa:)
Ela dobrze, że już choroby odpuszczają!no i brawa dla M:)
Mateuszkowa daj znać co lekarka powie:tak:zdrówka!

Już mi dzień zleciał, muszę lecieć po starszaka:) papa

I jesteśmy.....ufffffff plucka oszkrzela czyste! ten okrpny kaszel to z katartku..... mowi ze gesrty i dlatego....... tylko ze ja nie zauwazylam zeby mial splywający....... no cóz ..... tylk sól morska do noska i frida..... tylko jak zobaczy fridę to zanosi się z placzem wyrywa sie itp .......echhh biedaczek! Dzięki za kciukasy pomogly. Chcialam dac mu butle.... zrobilam 100 mm i dupa 10 min placzów az się zanosil i cycek poszedl...... nie wiem jak go znów nauczyć raz wypije raz nie....... a szkoda mi jak placze

Ja też wpadam na chwilkę, miałam być u dentysty, ale niestety musiałam odwołać wizytę, bo mała tak strasznie zaczęła plakać - chyba bolał ją brzuszek bo to było okropne darcie. Dałam jej Espumisan i Viburcol, zwymiotowała trochę potem i się uspokoiła. Normalnie szok - już dawno tak nie płakała...

zuzu, fajnie, że to nic poważnego, zdrówka jeszcze raz...

kicrym, &&&&&&& za piątek!

basieniak
, ja niestety nie z Twoich okolic więc Ci nie pomogę odnośnie lekarza.

Magia ciesze sie ze odnalazlas alegren :-)
Wydrusia widze ze Lilcia to taka przylepka mamusi ;-) Jestem pewna ze jakbym teraz zostawila Jowite na caly dzien to byloby to samo co u ciebie :-)
Teska trzymam mocno kciuki &&&
Silvia jak Alex bedzie starszy to bedzie bronil mamusi :-D
Orchidea super ze Michasia jest grzeczna
kicrym &&&
Zdrowka dla wszystkich!

My zaraz wybieramy sie na spracer. Dopiero przestalo padac i sloneczko wyszlo, wiec uciekamy. Milego wieczoru.

reklama
hej,
my mielismy dzien pelny na obrotach. rano 2h francuskiego. potem zakupy i zabawa z Alessandrem. dzisiaj wyjatkowo mega aktywny. dotego nie mam zbyttnio czasu na bb - szykuje sie do egzaminu wiec kazda chwila jest mi potrzebna. egzamin bedzie miedzy 19-23 lutym jak bede w Rzymie. czekam na odp prof. wiec mam malo czasu.

zuzu ciesze sie ze nic powaznego i zdrowka zyczymy.
kicrym kciukasy zacisniete za piatek
mateuszkowa &&&&&miejmy nadzieje ze to przez zabki. daj znac co i jak
monia,basieniak,kkasiula :*
daga jak pisaly dziewczyny to dobry moment by przenies niunie do swojego pokoju. moj Aleksik spi u nas w pokoju z nami w lozku. a stalo sie to dlatego ze my duzo podrozujemy. hotele,w gosciach i maly spal razem z nami. i tak sie przyzwyczail ze lozeczko traktuje teraz jak plac zabaw. zjednej strony jestem przeszczesliwa ze spi znami. niedopisania emocje jake przechodze jak sie we mnie wtuli i glaszcze mnie po twarzy( pomine te zamachy jakie zrobi :-)) zdrugiej wiem ze to jest zle bo im starszy to jest wiekszy problem by spal sam. probowalam metody ktora zastosowala Corin, ale juz pisalam ze sie to odbiilo na malym i na nas. dotego mam wymowke: lekarz mi powiedzial by lepiej aby dziecko doo roku czasu spalo znami w pokoju, dla bezpieczenstwa- historia smierci lozeczkowej. mialam juz kilka nocy gdzie maly mi sie zakrztusil slina i nie mogl oddychac. dobrze ze jeszcze nie spalam i zareagowalam odrazu. bede cierpliwa sprobuje latem go przenies do swojego pokoju, jak nie to bede cieprliwa jak sam zdecyduje. mowi sie trudno.

milego wieczoru

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry