reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

reklama
Wiem dziewczyny, że na wszystko przyjdzie pora tylko ja po prostu jestem zmęczona. Właśnie karmiłam Mateusza i tak sobie myślałam i uświadomiłam sobie, że takie pobudki co 2 godziny w nocy trwają już równo 2 miesiące :/
Pisałyście o ilości drzemek w ciągu dnia. U nas zazwyczaj są to 3 drzemki ok 10-11, potem ok 13-14 i trzecia ok 17. Wszystkie trwają ok 30 minut, czasem 20 czasem 40 min. Dzisiaj natomiast Mateusz jak się obudził o 13 to nie spał aż do teraz!!!!! 6 godzin!! Mam nadzieję, że dzięki temu ładnie i spokojnie prześpi nockę. Jak nie to ja już nie mam pomysłów na to jego spanie :/

Co jeszcze... acha.. czy trzymacie się sztywno schematu żywieniowego? chodzi mi o żółtko co drugi dzień. Bo u nas to różnie wychodzi..

aaa zauważyłam, że psotka wróciła ;)
Marzenka - pisałaś, że w Klimontowie macie wizyty poumawiane. Ja tam parę razy już byłam m.in. na tym dwudniowym pobycie w szpitalu.

Ok idę zrobić sobie kolację :) może wreszcie wypiję pierwszą gorącą herbatę DZISIAJ....

daga doskonale Cie rozumiem tyle ze u mnie troche wiecej sklepow ;-)

malamii wspolczuje nocek! Oby szybko sie to unormowalo i moglas wkoncu wypoczac. Mateuszek budzi sieco 2h na jedzenie czy tak ogolnie?
Sto latek dla Szkraba!

Ania jak nocka? Spalas cos wczoraj? Jak brzuszek?

Sunset - Mateusz budzi się co dwie godziny i je ok 5-8 minut po czym go odkładam i zazwyczaj zasypia (ale wcześniej parę razy muszę przychodzić i smoka mu dawać) chociaż był też okres, że się darł i był problem z zaśnięciem.

Dzięki dziewczyny za życzenia!!! :)

malamii to moze bys sprobowala cos konkretniejszego na noc do jedzonka jakas kaszke lub mleczko zageszczone czy Ty dalej na piersi? A jak ze spacerami? Nasz pediatra twierdzi ze dzieci lepiej spia i jedza po.. I ja to potwierdzam przynajmniej u nas pomoglo.

Trzymam kciuki abys sie wyspala!

sunset - przed kąpielą daję sinlac Mateuszowi i widzisz, efektu nie ma :/ Odnośnie spacerów to też mam mieszane uczucia. Ostatnio faktycznie rzadziej wychodzimy bo trochę chorowaliśmy, albo ja albo Mateusz. Ale nie raz po długim spacerze mówiliśmy sobie z mężem , że teraz to będzie Mateusz spaaaaał i zonk :/ nie wiem nie wiem co o tym myśleć, tak ładnie przecież spał dobre 5 miesięcy! Prawie całe noce przesypiał. ech..

Uciekam bo mąż wrócił,
spokojnej nocki!!!

Hej dziewczynki:) Ja tylko na chwilkę bo chcę się pochwalić że moje szczęście dzisiaj stanęło:-) No i od dwóch dni siedzi ładnie wyprostowany. Uciekam się kąpać i spać.
Kolorowych snów i przespanej nocki wszystkim życzę!

anetka gratki dla Bartoliniego:)

Teska, tak jak dziewczyny pisza kazde dziecko ma swoje tempo. Wazne ze sie rozwijaja a ze w roznym tempie to inna bajka:) I to kazda z nas by chciala zeby jej dziecko bylo z tych szybciej sie rozijajacych to tez inna sprawa:)

Sunset noc kiepska, kilka pobudek. Za to dzien dzisiaj bardzo udany, mala w dobrym humorze wreszcie! Wiec moze i noc dzisiaj bedzie lepsza? Zobaczymy, bo jedna pobudka juz byla. I milo ze o nas pamietasz!:*

reklama
Do góry