• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

czesc dziewczynki!!!

oj tam oj tam od piratow mnie tu zwyzywaja:-D:-D:-D ja po prostu spieszylam sie do róziny:-D:-D:-D:-D
tesiu noc kurce całkiem fajna ha! oby wiecej takich, jesli moja teoria sie sprawdzi powinno byc dobrze,ale poki co nie zapeszam. ty juz pewnie po kawusi a ja własnie swoja pije. Rozia jak Nadia - z oka jej spuscic nie mozna, normalnie czort straszny
aniu zglosiłam sie jako potencjalny dawca szpiku, a co to DKMS - prosze link:Dawca: Fundacja DKMS Baza Dawców Komórek Macierzystych Polska). Rozina tez jeszcze nie chodzi,ale przez 3/4 swojej zabawy stoi. Chodzi tylko przy meblach, próbuje sie puszczal,ale i tak widze ze najwygodniej jej na czworaka. Buty specjalnei kupilam wieksze, zeby na dłuzej starczyly. moja rehab. mi mowiła ze warto kupic jakies profilaktyczne obuwie bo to chodzi o stawy skokowe i prawidlowe ułozenie stópki.wisienka mi mowiła ze ponoc w daichmanie jest taka seria butkow dla najmłodszych i sa w bardzo dobrych cenach.
miczka haha racja jak na prawdziwa kobitke przystało rozia zaczyna lubic zakupy. Drżyj mój portfelu jak podrośnie:-)

miłego dnia!!

Ostatnia edycja:
reklama
tak tak Maqnio ja juz dawno po kawce bo Nadinka wstaje od 6 godziny swiatek piatek czy niedziela,chwala komus kto wymyslil kaawe:tak:ale za to od 19 juz spi cos za cos ,wieczorkiem chodz troche czasu dla siebie mam .Twoja Rozina to juz lazikuje raczkuje zapitala po mieszkaniu ,moja narzie tylko stoi i obraca sie jak szlona ale juz prubuje wiele rzeczy np sie trzymac jedna reka ze stania usiasc ale jescze niewie o co kaman z tymi nozkami jak chce pokazac jak sie tupta ,kreci bioderkami i tany tany wychodzi:-D

hej kochane..

rozpisujecie się o butkach, więc powiem Wam to co mi powiedział ortopeda.. dziecko powinno chodzić na boso tak często jak się da! Ba nawet latem lepiej jak chodzi po trawie bez butów, więc u mnie mały śmiga w skarpetkach, tylko na ulicę mu zakładam i to dopiero jak jesteśmy na placu zabaw tudzież chodzimy za rączkę.. Ja mam parkiet a mały śmiga w skarpetkach bez abs-u i nie zdarzają nam się wypadki.. dziecku łatwiej chodzić w butach, ale chodzi o to aby nauczyło się trzymać równowagę paluszkami, dlatego zaleca się miękkie podeszwy.. no i tyle:)

kurcze, u nas po 2 pięknych nockach (tylko 2 pobudki), kolejne już standardowe:-( no nic, walczymy dalej..

całuski

Nasz też chodzi na bosaka :)
A w butkach tylko na wyjścia :)

Aaaaa poza tym mam dla Was śmieszną informację :) Mój Szymuś dziś pocałował mamusię !!!!!!!!!!
łahahahahaha superosko no nie??

Poza tym dziewczynki dzieciaczki przecudne w tamtym temacie zdjęć :) prześmieszne, przcudne :)

Nadrobię następnym razem ---- za dużo pracy :D
Pozdrawiam wszystkie :)

Witam sie w ten niedzielny deszczowy pochmurny dzien!!!!Pogoda brzydka ale humor dopisuje ,wczorajsze mini party udne posiedzielismy prawie do 24 ,upieklismy pizze ,ciacho zakupilismy ,piwko wypilismy i jest okej 25 LAT" OCHRZCZONE" :-)Nadia tez grzeczna byla mimo ze maz niepil tylko pilnowal jej to i tak byla grzeczna ,aaa i noramlnie zaszokowala siebie i nas bo sama wstala do stania ,szkoda niewidzialyscie jej miny sama byla zdziwiona ze v tak mozna :-Dcorcia nasza sie rozkreca nam:tak:samea moja Nadia tez daje mi buzizki ale mowie ci takie soczyste cala buzia jakby chciala mnie ugryzc a mnie ona laskocze jak tak buzia:-Dkonwalianko moja buciki na wyjscia zaklda po domu w skarpetkach albo papuciach:tak:maqnio zapomnialam wczesniej napisac gratulacje decyzji w sprawie dawcy szpiku :tak:wraz z moja poranna kawa wysylam usmiech do was ,milego dnia :)

Załączniki

• nadusia skarb 037.jpg
    nadusia skarb 037.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 78
Ostatnia edycja:
Hej, hej :)

Wpadlam na chwilke powiedziec, ze zyjemy i mamy sie dobrze!

Maly jest slodki, bardzo rozgadany i kontaktowy, troszke gorzej z tym rozwojem motorycznym (jeszcze nie raczkuje, nadal turla sie po podlodze). Zaliczylismy pierwszy pobyt w szpitalu niestety (adenowirus). Maly jest bardzo dlugi i dosc szczuply, po tej chorobie byl jeszcze szczuplejszy.... W wieku dokladnie 9 miesiecy mierzyl 79 cm przy 8,5 kg wagi. Od miesiaca jest na sztucznym mleczku, bo juz mialam dosc tego odciagania. Okazalo sie ze przestac karmic nie jest latwo i zajelo mi troche czasu wygaszenie laktacji.
Poza tym zaliczylismy 2 urlopy i moge powiedziec, ze mamy fajnego podroznika:-D

Zalaczam aktualne zdjecie

DSC02768.jpg

Caluje serdecznie

Ostatnia edycja:
hej babeczki!

u na super weekend i co wazniejsze lepsze spanie!!!!:-Dwczoraj to juz wogóle super, Rózina w dzień normalnie anioł! Pieknie sie bawiła, grzeczniutka, super. Potem dłłłuuugi spacerek, w miedzy czasie jedzonko i spanie. Kurcze oby wiecej takich dni!!!

tesiu super, ze imprezka sie udała!!!i brawo dla Nadulki - super, zobaczysz za chwilke bedzie chodziłą!!!:*
kociatka!!! witaj kochana!! super, z eu Was wsio ok!!Mały jest booski!!!

miłego dnia!!!

Hej!

U nas weekend szybko zleciał, byliśmy wczoraj na obiadku u moich teściów, no i oczywiście Kinia do nikogo na rączki nie pójdzie tylko "mamama", no i ewentualnie tata :tak:

Nadal robimy kupki w nocniczek, tylko wczoraj nie udało mi się "złapać", bo Kinia zrobiła bardziej "po cichu" :tak::-) Aaaa, i od piątku mała pokazuje paluszkiem "tu sroczka kaszkę ważyła" i powtarza po mnie jak papuga :-D np. jak powiem "tata", koko, huhu (to ona śmieje się i zaraz powtórzy) :-D

Maqnio, ja też od piątku mam tajemny sposób na lepsze spanie w nocy Kinii i póki co odpukać się sprawdza :-D mamy w nocy 3 pobudki i Kinga już nie wstaje na mleczko :-) Jak jeszcze kilka nocy tak będzie to napiszę jaki to mój sposób, no i Ty koniecznie nam napisz swój!!!!!!!!!!

Tesiu, super że 25owa imorezka udana!!!!

kociatka, hej! Syneczek super! Wpadaj częsciej!

reklama
tesiu, monia u nas sposób - banalny: Rózina po prostu za duzo jadła na noc. Przejadała się i na 1005 cierpiała na niestrawność, męczyła się bidulka co noc, spac nie mogła, brzucho bolał. Teraz na kolacje je tylko mleczko, a ok 17 podwieczorek i basta. Ma mniej obciazony żoładeczek i zdecydowanie lepiej sypia. To jak jak u dorosłego, jak sie objem na noc to za chiny spac nie moge.
moniu ja tez myslałam, ze Rózina taka nieśmiała jest,a okazało sie wczoraj ze bardzo garnie sie obcych ludzi a w szczególnosci do dzieci. Siedziałysmy wczoraj na starym Rynku w Toruniu i zaczepiała obce osoby, wyciągała rączki i wogóle. Podeszła do nas taka ok 5 letnia dziewczynka z mama to rózia oszalała, dotykała ją po rączkach, smiałą sie, szok. ewidentnie brakuje jej kontaktu z dziecmi. a Twój sposób na lepszy sen?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry