Witam wszystkie mamusie i dzieciaczki
Moi faceci na spacerku , a ja musiałam trochę w mieszkanku posprzątać!
Jakoś nie mogłam się zebrać do napisania, jakiś gorszy czas mam ostatnio, ale to pewnie przez pracę mojego faceta (a właściwie jej brak przez jakiś czas). Całe szczęście jutro już idzie chociaż pieniądze z tego niewielkie i czekamy na odp. z innej. Pierwszy etap przeszedł pomyślnie, a teraz czekamy na odp. po drugim etapie chociaż ja już tracę nadzieję , że się odezwą. Powiedzieli, że zrobią to w ciągu dwóch tyg. Co prawda minął tydzień, ale coś mam złe przeczucia, ale już nie marudzę!

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi związane z wózeczkiem. Chyba już coś wybrałam, ale wszystko jeszcze może się zmienić

Szczególnie, że z zakupem przez pracę będziemy musieli poczekać bo pieniążki przeznaczone na wózek już zostały troszkę ruszone

a zanim sprzedam stary to i tak muszę mieć już nowy, ale mam nadzieję, że do października się wyrobimy.
Wybrałam coś takiego
Stroller Jané Nanuq P59 Fragment | eBay
lub
Stroller Jané Nanuq P52 Chromatic | eBay
Zdjęcia z ebay.uk , ale będę kupowała u nas bo jest tańszy tylko ten niebieski ciężko dostać, ale można.
My w październiku też jedziemy na wesele i mały pierwszy raz zostanie sam z dziadkami na noc. Już się denerwuję bo nie dość że zmiana miejsca to jeszcze bez rodziców. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Pocieszam się tym , że w razie czego mamy blisko z miejsca wesela do rodziców i najwyżej podejdę , aby go położyć i wrócę na wesele. Gorzej będzie jak przebudzi się w nocy.
Konwalianko i jak z jedzonkiem Tymusia?
Ja zauważyłam ,że nasz synek coraz więcej je i zastanawiam się nad zwiększeniem porcji mleczka rano i wieczorem z 210 na 240. Porcje obiadku już zwiększyłam bo było mu mało. A co do wózka Tymusia to nadal podoba mi się najbardziej, ale jak pisałaś , że jakieś problemy ze zmianą oparcia to zaczęłąm szukać czegoś innego.
Maqunio u mnie to samo. Codziennie mówię sobie , że położę się wcześniej, a ostatni to wcześniej tj. 1-2 w nocy! No cóż wieczór to jedyna chwila kiedy mam troszkę spokoju i jak już trochę w domu ogarnę to chciałabym mieć troszkę czasu tylko dla siebie i tak mi jakoś mija czas do tej 1- 2
My cały czas na bebilon pepti 2 chociaż od tygodnia dodaję jedną miarkę rano i wieczorem bebilonu ha i jak na razie jest ok, Jutro zwiększam do 2 miarek. Strasznie chciałabym aby małemu minęła ta alergia abym mogła mu dawać jakiś nabiał!
Od kilku dni synuś robi 2-3 kroczki. Co prawda jeszcze nieporadnie i tylko do nas , ale już jakiś postęp

Najbardziej lubi jak siadamy z tatusiem naprzeciwko siebie i chodzi raz do mnie- raz do taty i tak w kółko, a jak się wtedy cieszy

Ostatni najlepsza zabawa
Pozdrawiam wszystkie mamy i życzę miłej niedzieli!