reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

reklama
Heh moja teściowa jedynie co jakiś czas wtrąci "a może jakbyś przepajała to by tak nie wisiała" na co ja standardowo odpowiadam że cyc to jedzenie picie i smoczek.

jakbym moją mamusię słyszała :dry:

Tyle piszecie o tych chustach że może i ja się skusze?? Od razu można nosić dzieciątko czy jak?

Pomalowałam pazurki :-D :-D :-D taka głupia rzecz a cieszy :-)

Czuję się mega zmęczona, ale do tego stopnia że gdybym się położyła to i tak nie zasnę.

Kiedy pierwszy raz poszłyście na spacer z Maluszkami??
A te które mają swój kawałek ziemi to czy od,razu wystawiałyście na zewnątrz dzieciaczki??

Pamięta ktoś to? :-D

Katka, wyszliśmy w dniu wypisania ze szpitala na jakieś 20 minut, potem coraz dłużej, a dzisiaj prawie cały dzień na dworze.

Czy tylko ja nie zamierzam nosić chusty????

Byliśmy dzisiaj w ZOO. Maluszek się wyspał,córka poszalała z kuzynami. Stwierdzam,że karmienie piersią jest super wygodne. Siadam na ławce, wyciągam cyc i po kłopocie.

Odnoszę wrażenie,że aktywność forum znacznie spadła.Raptem jeden wątek jakoś tam działa, a reszta pusta:-(
Co się z nami stanie ? Przenoszą gdzieś forum jak dojdą nowe ciężarówki?

Dziewczyny po cc. Pozwalacie sobie na gorącą ,długą kąpiel?
Ja mam straszną ochotę. W ciąży miałam szlaban, do niedawna jeszcze plamiłam i miałam opory. Teraz już chyba jest czysto i tak się zaczęłam zastanawiać nad relaksem w wannie

My dzisiaj w parku z dinozaurami i atrakcjami dla dzieci. Ja też ławeczka, pieluszka i dzieć nakarmiony. Tylko jedna stara baba dziwnie się popatrzyła (wręcz stanęła, żeby się pogapić chyba....) fuknęła i poszła. Chciałam już się zapytać czy oczekuje, że dziecku hamburgera kupię?

Co do kąpieli to wanny nie posiadam, ale gorrrący prysznic jak najbardziej stosuję :tak:

Darunia - No i co, ja nie widzę w tym nic złego :-)

A dziś przeglądałam te wszystkie ulotki co w szpitalu dają i zonk. Była ulotka o tym żeby zacząć ćwiczyć już po powrocie ze szpitala i pokazane były ćwiczenia... Kurna... Leżąc na brzuchu... Na BRZUCHU!!! Ja się pytam co ja z cycami mam zrobić bo ich na plecy nie przerzucę a normalnie jak chodzę to mnie bolą a tu raaady wielkie by ćwiczyć leżąc na brzuchu...... Pogięło kogoś

Katka- Problem z puszczaniem bakow (chyba) i kolka.. Nadal go usypiam.. Meza wyslalam zeby sie wykapal.. Zaraz sama pojde.. Katka mam nadzieje ze Twoj dziec bedzie spokojny bez kolek i tych wszytskich swinstw! Zaden maluszek na to nie zasluguje.. Ehh..

Darunia- Mimo to bardzo kochamy nasze bobaski. Ja np bez mojego Hubiego juz sobie zycia nie wyobrazam mimo to ze tak mnie wymeczy:( Bedzie straszy bedzie lepiej.. Tak mysle.. I te kolki niech przejda.. To mega udreka:( Zmienia moje dziecko nie do poznania.. :(

Ojoj, cały dzień nadrabiam plotki ze szwagierka i z dzieciakami. Trzy dziewuszki 13,8 i 7 lat. Super opiekuja się Zolka a ja mogę odpocząć. Dzisiaj najstarsza dwa razy po karmieniu tak długo nosiła Lusie na ręce az ta zasnęła. Obiad gotowy wręcz pod nos. Fajnie mieć taka rodzinę. I jeszcze mogłam spokojniena tesciowa ponarzekac bo ona wie jaka ma matkę. Tylko na kompie nie pozwala siedzieć bo niepo to pprzyjechałam na wieś do niej żeby tylko w internecie siedzieć. Ma racje.

Z tego powodu będę tylko wieczorem nadrabiac, i w nocy.

Daria dwa bobasy na dwa boki i możesz nosic chyba kd 6m-cy. Karmisz na zmianę szkraby? Tj jak Hania pierwsza to przy nasteonym karmieniu Niko pierwszy czy też Hania?

Katka pytaj nawet jak już temat był poruszany. Nie obraz się ale jestes trochę opóźniona :p

Lilla, no już daj dziewczynie spokój. Nie dość wycierpiała czekając na swoją kolej;-)

A tak poważnie , Katka, pytaj spokojnie. My ciągle przerabiamy to samo na różne sposoby. Ulewania, kupki, brak kupek, kolki, bąki ( za dużo bądź za mało).

Sokoja, byliście w Parku dinozaurów w Bałtowie czy jakiś inny?

Ja nie zauważyłam zgorszenia przy karmieniu publicznym,albo może nie zwracam uwagi. Ale niech tylko ktoś spróbuje komentować....
Jestem bardzo waleczna jako podwójna matka.

reklama
Gosia Dziękuję za uświadomienie. A to nie ja. Ponoć mam wredne spojrzenie ale na Twe dziecię nie rzuciłam okiem;)

Mika ja juz od dłuższego czasu wyleguje się w wannie. Nieliczna przyjemność w ciągu dnia.

Katka nastrój mam dzisiaj nie teges to suchary rzucam. Nic osobistego:p
Smoczka nie używamy, było kilka prób, szału nie czynił wiec uczyć nie będę.

Dzieciu mój cały dzień grzeczny to teraz spać nie chce. Mała maruda.
Do zobaczenia na nocnej

Do góry