reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

U Nas też nocka średnia, Julka na dobre zasnęła ok 2, wcześniej co chwila się budziła więc nawet oka nie zmrużylam a o 6 zrobiła pobudkę i do tej pory nie śpi... Mogłaby pójść na trochę spać, bo muszę Nas spakować na wyjazd, umyć włosy itd....

jagódka- zazdroszczę uśmiechów, ja czekam na to z niecierpliwością :)

miłego! ;)

reklama
No to dzień dobry. Standardowo jak Tata wyszedł do pracy to Malutek nie widzi powodu aby dalej spać. No i tak się bujamy od 8. Na szczęście Malutek się już zbączył jak dziki, więc jest szansa, że teraz chwilę pośpi. Kawa mi się marzy

U nas nocka w miarę. O 6.30 pobudka i trzeba było wstawać. Teraz sobie szkraby zasnęły. Zdążę może zjeść śniadanie. Wczoraj jak tak zasnęły to spały po 3h.

Moja Mania dzisiaj w nocy też przyszła do mnie, bo miała straszny sen. Zapaliłam jej lampkę w pokoju i spała dalej.

Bliźniaki też się fajnie uśmiechają :) Hania to całą paszczę otwiera jak się cieszy :D

U nas wczoraj koszmarny dzień. Lało jak z cebra i dupa była ze spaceru - efekt był taki, ze Wojtek przez cały dzień zmrużył oko na DOSŁOWNIE 30 min i to jeszcze w wózku zanim zaczęło lać. Reszta dnia cyc, pielucha, wycie, cyc, pielucha, wycie.
Była u nas pierwszy raz na cały dzień teściowa i zamiast mnie pocieszyć to jeszcze dodatkowo denerwowała. No bo dlaczego on nie śpi, przecież dzieci w dzień powinny spać, może go coś boli, może głodny, może nie najada się piersią...
Na odczepne zrobiłam Małemu butlę bebilonu a on dalej po niej marudził a po pół godzinie zaczął płakać.
Swoją drogą też trochę się zmartwiłam, że nie jestem w stanie go uspać nawet na pół h poza spacerem w wózku...
Czy to się kiedyś zmieni?
Noc w miarę. Spał od 21-3 karmienie o 6 pobudka na bąki, położyłam go na brzuszku i tak jeszcze drzemał do 7.
Rano poszła kupa taka, że pielucha przebrała i bodziak i śpiochy wylądowały w pralce.

Macie jakieś pomysły dlaczego ten szkrab nie śpi? Taki typ? Czy coś robię źle?

Dobrze, że dzisiaj pogoda to zaraz go spakuję do wózka i w plener...

Pytania mam :-):-):-) w sumie 3.

Jak wam dzieci tak długo śpią to wam cyce nie eksploduja????????? Czy w późniejszym etapie nie ma już takich akcji jakie ja mam że muszę się mleka pozbyć z którejś piersi?

Czy poczuję się w końcu normalnie w cycach czy już wiecznie będę jak Pamela Anderson?

Kiedy dzieci zaczynają być kontaktowe? Ja już nie pamiętam. Tak szybko się to zapomina :-(

Zaraz karmienie, mąż przewija.

Tusiaczek - miliony za kawę!!! Jeszcze ktoś mógłby mnie do pionu postawić, umyć włosy, zrobić fryzurę, pomalować i jeszcze naszykować jakieś ciuchy do ubrania :p

Małgorzata - uuu noc faktycznie na wysokich obrotach. Jak już się to zmęczenie rozchodzi to potem już dobrze, tyle że wieczorem się pada na pyszczek.

Wreszcie doczytalam!
Ale niewiele pamietam co komu mialam napisac :/ :-)

Malgorzatkar gdzie kupujesz te pampersy?
Ktos cos pytam o ciemieniuche to ja znow polece pianke do mycia wlosow musteli, u nas ciemieniucha byla duza i pianka pomogla.

Tusiaczek ty chyba pisalas o syropku laculosum, pokazesz jak wyglada? Bo ja mialam taki dla siebie w ciazy i nie wiem czy to to samo.
A i u nas problemy z kupa :/ ostatnio nie bylo przez 4 dni a jak poszla to dosc ciemna i rzadka, przedwczoraj to tak mi dziecko plakalo pp dwoch dniach bez kupy ze spakowalam do wozka, do apteki i kupilam czopki glocerynowe. Kolo 18 poszedl czopek a kupa kolo 2 w nocy- wczoraj juz normalne dziecko radosne i bez syreny.
No i ja zaczynam rozmyslac nad zrobieniem zapasow z mleka, tylko ja prawie nigdy nie mam twardych cyckow i nie wiem w koncu kiedy najlepiej to zrobic :/ bo moja mala w ciagu dnia to lubi co dwie godzinu cycka, w nocy za to mamy jedno karmienie ale jakos nie chce mi sie specjalnie wstawac po to by sciagac pokarm - co radzicie?

Kasia Sierpień skok rozwojowy? Mój też czasem ma takie dni, że w nosie na sen.
Katka laktacja się normuje ok 3-4m-ca i wtedy cycki nie twardnieją, a mleko jest dalej.
Darunia - Adaś też tak pełną gębą:-D
Dałam cycka na leżąco i się zmyłam, wierci się troszkę, ale dałam radę zrobić śniadanie i je zjeść. Muszę się rozejrzeć za jakimś ciut bardziej eleganckim ubrankiem na wesele dla Adasia. Jeszcze brakuje mi butów dla Klaudii, żakietu dla mnie, swoje szpilki muszę przymierzyć, no i do fryzjera się umówić, bo pewnie już terminów jak na lekarstwo - chociaż jakby mnie dobrze obcięli to i sama je ułożę może..

Witam sie i ja.

Znowu mam kryzys. Albo raczej lenia.

Przez ten pobyt u mamy rozleniwilam sie w opiece nad Adasiem. Jak placze, mama go bierze i po chwili jest spokoj. Duzo spi. Chyba moj spokoj sie jemu udziela.

Dzis szarpie sie z cycem i ulewa. Mam nadzieje, ze nie jest chory. Kupy wygladaja na unormowane. Chociaz cos.

Wspolczuje wam nocek :/ u nas nocki odpukac przebiegaja bezstresowo. Dzis kolo 4 Adas chcial sie bawic, ale udalo mi sie wybic mu to z glowki :p

Katka - poczatki laktacji sa katorga dla cyckow :( moze odciagaj sobie recznie? Mnie jest tak wygodniej. Karmie prawie 2 miesiace. W nocy mam twarde cyce, ale nie tak twarde jak np miesiac temu.

Milego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiuchna jeżdżę na marywilską, hala H, wejście 26 i w lewo :) ale tym razem drogo było, za 120szt zapłaciłam 70zł pampersów premium2, więc po 58gr, ostatnio wyszło po 53gr... widocznie słabsza promocja na zachodzie była, bo ceny mają ruchome, w zależności od tego, po ile kupią..

Kasia Sierpień, niektóre dzieci tak mają, że mało śpią, może mu się to jeszcze zmienić na tygodniach i odeśpi :)

Katka mi już po woli się stabilizuje laktacja i w dzień mam normalne cycki, chyba że Zuzia ma dzień cycowisielca, tedy na drugi dzień znów pamele... kup sobie ładny stanik, poprawia samopoczucie, bo pamele fajnie wyglądają :p

Do góry