reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Makota - ja nie mam problemu z pokarmem. Mała zjada ile trzeba tylko męczy mnie wielkość cyców i to ze ich dotknąć nie idzie bo takie bolące. Trzeba to przetrwa :-(

Małgorzata - a wiesz że o ładnym staniku pomyślałam ;-) i zakładam dziś! Przed ciążą ze swoich zrobiłam karmniki. Już mam dość tych bawełnianych :-( tylko na noc będę zakładać.

Graza- przy 3 h idzie się wyspać w miarę. Wiem bo sama mam pobudkę co 3.

reklama
graza nie sa podawane tylko to takie badanie przesiewowe w kierunku 3 chorob: jakas na f, ta zwiazana z plucami( czarna dziura jak chodzi o nazwy:) sorry i wlasnie tarczycy. Jesli wyniki sa ok to nie kontaktuja sie z matka (Kontakt albo listowny albo telefoniczny). Nie wypelnialas w szpitalu takiej malej karteczki gdzie podawalas swoje dane kontaktowe?

Pierwszy kontakt wzrokowy kolo 5tyg, jakos tez w tym czasie unormowaly mi się cycki.
Rano zasnęłam jeszcze. Obudzilam sie przed 9 i zajrzalam do dziecka, a tak kupsko takie ze i body i spodnie przemokly. Dziecku to nie przeszkadzało bo spalo w najlepsze. Teraz znowu karmie i zostawiam dziecko z mężem a sama jade ze szwagierka i dziewczynkami na plac zabaw do wsi obok.
Czy wasze dzieci tez się usmiechaja przez sen z sutkiem w buzi?

Lilla tak, śmiesznie to wygląda:-D
Kornela fenyloketonuria;-)wrodzona niedoczynność tarczycy i mukowiscydoza. Dziewczynom chodziło o badanie hormonów tarczycy a to co innego i nie jest robione wszystkim jak leci.

Lilla - tak :) dzis o 4 jak chcialam mu zmieniac pieluche on chcial sie ewidentne bawic :-D

jak czesto wyparzacie smoczki i butelki?

chcialam tez zapytac jak dlugo kapiecie

Haj
Co noc to lepiej. Dziś 6 h bez pobudki. Aczkolwiek rano jak zwykle stękanie :/ potem 3h do 10. Dzieci tak wstają to i ja. Jak Aru pójdzie do przedszkola to trzeba będzie się budzić.

Teraz właśnie siedzę i bujam małą w foteliku. Na bujaczek jest za mała głowa jej leci.

Makota przed każdym użyciem butelki wyparzam. Kąpie 5-10 min bo woda się wychładza.

Lilla tak tak. Często ten uśmiech mi mówi że ssak już śpi

Ostatnia edycja:
makota- butelki zalewam wrzatkiem po każdym myciu, a smoczka to raz na kilka dni, ewentulanie płucze pod wodą :tak:, kąpiele u Nas są krótkie, bo Julka za nimi nie przepada póki co...

U Nas uśmiecha się przez sen i robi czasem śmieszne minki :D
A czy wasze dzieci płaczą przez sen? U Nas kilka razy się zdarzyło.

My już spakowane i zaraz wyruszamy w drogę. Malutka śpi już ponad 2 godziny, więc mogłam Nas na spokojnie spakować. Ciekawe jak zniesie podróż, jedziemy 100 km to jej pierwsza dłuższa wyprawa.

Fajna pogoda się zrobiła, mam nadzieję, że się utrzyma do niedzieli, może w końcu trochę się opalę, bo blada jestem okropnie....

moja Ola nie miała robionych badań tarczycy, sama jej robiłam jak miała tak ze 3 miesiące, a potem co pół roku kontroluję. ja mam graves-basedova, znaczy obecnie niedoczynność po leczeniu jodem. Zuzia miała robione wyniki tydzień po porodzie, wyszły w normie, mam skontrolować gdzieś za pół roku

wróciłyśmy od neurologa, Zuzia ma napięcie w normie, ale dostałyśmy skierowanie na 3 spotkania z rehabilitantem, bo ma ciut za sztywną główkę, za wysoko ją trzyma i jak lekarz ją trzymał tak na przedramieniu oczkami w dół, to główka jej nie opadała w dół, tylko trzymała ją mocno prosto...

Małgorzata moja bardzo odchyla głowę ale myślałam że to normalne jest. Ja nie umiem odróżnić napięcia. Pediatra nic nie mówiła.

Idziemy na spacer bo zbiera się na deszcz.

reklama
nam pediatra o tej głowie też nic nie mówiła, ja chciałam skierowanie, bo Zuzia się w C wyginała w prawą stronę i częściej głowę na prawo niż lewo przekręca i chciałam to skontrolować.

Do góry