reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Mika- chyba spoznione ale najlepszego:))!

Moj bobas tez ulewa przy odbijaniu ale nie za kazdym razem. Ciemieniucha tez byla na brwiach, teraz cos luszczy sie na glowce.. I na uszkach i za uszkami ma troche. Czy to tez ciemieniucha?? Na uszkach?

Ja juz wyszlam z anemii uff.. Ale za to ze w ciazy tak dlugo lezalam to teraz jestem mega oslabiona..

Co do krwawienia to ja juz mam plamienia jasno zolte i to 2 razy dziennie odrobina. Mialam isc w pt do Gin ale ide we wt. Bylam w pon zbyt padnieta po ciezkich nocach.

Katka- mam nadzieje ze juz niedlugo lepiej sie poczujesz:) I zrob badanie krwi.

Dzis przyjechalam do mamy, pozniej szybkie zakupki i do domu.

Wcisnelam dzis ze zlosci obraczke slubna na palec:p Teraz nie moge jej sciagnac. Chyba ktos mnoe przed tym uprzedzal.. Chyba Makota albo Michalina:p Ehh

Maz mnie dzis tak zdenerwowal.. Na szczescie nigdy sie na siebie nie obrazamy i b krotko zloscimy.

Za okolo tydzien idziemy na 1 szczepienie malego.. Az sie boje:D Tak samo jak Ginekologa

reklama
Ale mnie delikatnie wk.... polozna - przyszla dzisiaj na wizyte bo mieszka niedaleko a na tyg nie miala czasu i pytam z ta ciemieniucha i mowie ze probowalam gazkiem i pieuszka ale chyba szorstkie a ta zlapala olwke i naoliwila mu glowe, wziela gazik i jak nie zaczela trzec, pytam nie za mocno a ta w smiech ze ja to bede mu to glaskac kilka tygodn zanim zejdzie, fakt zluszczylo sie duzo i maly nie plakal ale skora sie zaczerwienila jeszcze gorzej. I obczajecie maly ma 5 tyg i 4 dni i dalej kikut siedzi, dostalismy skierowanie od pediatry do chirurga bo twierdzila ze to juz patologiczne ze tak dlugo trzyma i zaczyna sie mazac a chirurg w miech i odeslal nas do domu. Mam dosc tych lekarzy, wymeczylismy tylko maluszka podroza bo w obie strony prawie 150 km

Karola, gratulacje:-)
A na kryzys niewiele więcej możesz zrobic. Pij duzo, przystawiaj często i czekaj. Nie stresuj się pokarm się znowu unormuje z 1-2 dni.

A z tym ubezpieczenie to ja złożyłam wniosek na wszelki wypadek i dostałam 280 zł. Niewiele ale zawsze coś. Ty masz razem za cc i pobyt czy osobno? Bo może jeszcze coś się należy?

PisalamMika spóźnione ale serdeczne NAJLEPSZEGO! Ostatnie dni nie mialam kiedy odpisywac. dzisiaj jedziemy do 3-miasta wiec w aucie pisze. Wracamy jeszcze bardziej zapakowani niz przyjechalismy. Mamy pasazerke dodatkową która trzeba do rodziców odstawić. Meza bratanica 8letnia. Siedzi z tylu i bajkę ogląda, ale równie zerka na Zole i gdy potrzeba to smoczek włożyć, czapke zdejmie i przykryje tetra. Kochana dziewuszka i jak ladnie mowi do Zolki :D

Karola Gratuluję awansu, zdania egzaminow. Co do laktacji to pewnie ci się unormowala i produkujesz na bieżąco a nie na zapas i piersi miękkie sa. Ja juz od dawna nie mam kamieni i wydaje mi się czasem ze mleka nie mam, a jak mloda zaczyna jeesc to widzę mleko na ustach, a dzisiaj to w ogole dalam czadu. O 9.30 nakarmilam ja butelka bk szkoda mi bylo zostawiać u szwagierki mleka które odciagnelam. Pojechaliśmy do szwagra i cycki pelne to sobie sciagnelam i... wylalam do zlewu myslac ze kra karmienia jest za 1,5-2h. Na to dziecko się obudzilo, ja patrze na zegarek a tu 12.45 tj glodne dziecko. Poczekalam 15min,wypilam dwie szklanki wody i nakarmilam jednym cyckiem, pogdm zjadlam obiad i drugim. Mleko produkowalam jakbym wcale nie sciagala. Dziecko najedzone teraz spi.

Karola gratuluję!

Floriana jak dziecko je 5 min to dostaje tylko to pierwsze mleko do picia, na to tłuste do najedzenia jest dopiero po 7 min, może spróbuj ją pobudzać jeszcze zanim zasnie

Katka mi też ciągle zimno i nadal krwawie:/

Mika spóźnione najlepsze życzenia!

Magdalenka pryszcze mu tylko przecieram przygotowana woda, a potowki z ropą nadmanganianem potasu. Niestety robią mu się takie w miejscach, gdzie ma dłużej z nami kontakt, tam gdzie go trzymam do karmienia. Albo jak go przytulam.

Wczoraj mały mial problem ze spaniem, chcial zasnac ale nie mógł. Przysypiał przy cycku i zaraz się wybudzal i strasznie ryczal. Udało się go uśpić dopiero przed 22 i spał do 4!!!

Któraś pisała o spaniu w dzień, u.nas też mam wrażenie, że jest tylko ten płytki sen, bo ciągle się wierci i.wydaje odgłosy.

Hej
Wróciliśmy z festynu. Moja Zuzia przespała bite 4 godziny w wózku tylko z przerwą na karmienie. :)

Karola gratuluję mianowania. Kochana gdzie jesteś ubezpieczona bo w pzu u mnie nic z tego. Cc jest traktowane jak zakończenie ciąży nie operacja.

Ostatnia edycja:
Catsun - ja pisałam kiedyś że zadowolona po pierwszym porodzie założyłam zaręczynowy i już nie zdjęłam... Musieli przecinać. Naprawiony bez problemów ale teraz wolę uważać. Zwłaszcza że ja tak bardzo spuchnięta w ciąży byłam. U ciebie wcale nie musi być problemu, mnie palec ropą poszedł :-(

Undomil - no to witaj w klubie krwawiących zmarźluchów...

Lilla - dużo wam jeszcze urlopu w Pl zostało? Ciężko się będzie wracać czy na luzie?

Doczytam jeszcze później....

Elifit ja mam grupowe w pracy z PZU i dostałam za urodzenie dziecka i drugie za pobyt w szpitalu chyba. Ale nie wiem czy tylko pobyt czy operacja też?
Muszę się dowiedzieć...
Jak pisałam wcześniej, też myslałam ,że się nie należy, ale złożyłam na wszelki wypadek. I dostałam.
Może powinnam złożyć też za córkę, chyba ,że już się przedawniło.

reklama
Ja dostałam za pobyt w szpitalu, za cc nie. Ale wyliczyli mi 5 dob, a ja byłam od około 1 w nocy 1 lipca, do 12 w dzień 4 lipca...ale nie wniósł, zawsze to więcej kasy dla mnie :)

Mam już bluzkę na chrzciny, mohito przyjmuje zwroty i robi wymiany bez problemu :) dodatkowo w orsay kupiłam bluzkę za...16zl :)

Do góry