• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2014

Dzien dobry!
U nas noc spokojna. Pobudka o 6ej, wyglupy do7.30 :/
Teraz kupa obudzila, juz druga dzis.

Laura juz chyba lepiej, nawet jak lezala od 6ej to caly czas tylko sie smiala. Takze jestem mega zadowolona:D :D

Milego dnia!

Ka.wo, masakra z tym 9 pietrem:) ja przy 2 juz bym odpoczynek robila :D

reklama
Witam. Moj starszak oglada bajke a malutek przysypia, a matka lezy...
Tusiaczku przykro mi, ale zmiany skorne to dluga walka...
ka.wo z nawlizaczy to obecnie mam svr topialyse czy jakos tak To jeszcze moj z czasow ciazy, ale dzieci moga uzywac. Do buzki mam krem emolientowy allerco. Obecne czekam na dostawe emolium. - To jest moj nr 1 do codziennego stosowania. Ja sama uzywam la roche posay. Mediderm tez slyszalam-ze dobry.

Graża vit C nie przedawkujesz w razie czego, więc możesz spokojnie 2x3 dawać. Najlepsza jest witamina C która w składzie ma kwas L-askorbinowy, a nie sam askorbinowy.
Adaś wreszcie padł po długiej walce. Doszły ulewania, obstawiam ten budyń w ciastku francuskim:-p

Floriana my przechodziliśmy na mm stopniowo, tzn w taki sposób, że ograniczałam podawanie piersi na rzecz mm, a pierś przystawiałam tylko do uczucia ulgi, nigdy nie do spodu. Jeśli mały był po piersi jeszcze głodny dostawał butlę. Z dnia na dzień tych karmień było coraz mniej. U nas zajęło to niecały tydzień. Myślałam, że będzie gorzej, ale poszło łatwo, z tym że moja laktacja była nie specjalnie rozkręcona, Szymek już kilka tygodni wcześniej dostawał butlę na noc.
Rzecz jasna dzieć nie wypije Ci od razu całej porcji i w takich odstępach czasu jak jest to rozpisane na opakowaniu. Dziecko cyckowe jest przyzwyczajone, że pije ile chce i kiedy chce i tak mu trzeba podawać. Z czasem nauczy się pić coraz więcej i robić coraz dłuższe przerwy między kamieniami.

Ka.wo opisywałam moją wizytę dwa dni temu. Stanęło na moim, mleka nie zmieniamy, idziemy w stronę alergii. Póki co steryd plus Fenistil w kroplach, żeby ulżyć objawom, bo niestety dopiero od pół roku możemy konkretnie leczyć w kierunku alergii.

Żeby nieszczęść było mało to jeszcze jestem już niemal pewna, że Malutkowi idą zęby.
A ja jestem chora, ten kto wymyślił zatoki, miał na bank na celu ukarać ludzkość

Jagodka ile tej vit. C moge podawac?na ulotce podano 5-8kropli na dobe, czyli jakbym podzielila to na pol 4rano, 4 wieczorem? Czy mozesz mi napisac ile razy dziennie wykonywalas inhalacje Adasiowi i ile kropel soli fizjo na 1 mozna podac?

Graza, ja w fazie dużego kataru inhalowalam małego 3-4 razy dziennie. Soli fizjologicznej wlewalam na oko. Pediatra cos mówił o 10 kroplach ale ja napewno dawałam wiecej, jakies 2-2,5 ml na raz.
Polecam ci tez sól morska w atomizerze. Dociera głębiej.

Dzien dobry. Mój najdroższy syn przespał dzis 10 h :)

czesc:)

zdrowka dla malych i duzych chorowitkow:)))

Floriana do jakiego lekarza idziesz?ma mnadzieje ze szybko pomoze bo sie wykonczysz kobieto

limonka juz wole @ co meisiac niz 6 tyg pologu ,non stop lecialo ze mnei:baffled:

jagodka ja pzry 3 dzieciakow tez ledwo ogarniam ich ubranai,jedna segregacje skoncze ,poukladam ,popiore itp a tu od nowa:-Doby Adasiowi nic nie bylo i mogla w koncu 'cos dobrego' wcinac

kawo wspolczuje awarii windy,kiedy naprawia?wiesz cos?

malgorztaka ja tez chyab jeszce na zakupy dzis wyskocze ale obstawiam tlumy:sorry:

wiecej nie pamietam;/

Hania tez zxaczyna powoli obroty,wczoraj zbrzuszka na plecki sie obrocila,ale byla w szoku:-D

pochmurno dzis i tak sennie,nawet Hania pospala z godzinke:szok:

milego dnai:)

Agulam dzięki Ci dobra kobieto za przypomnienie. Jak zwykle zapomniałam, że święto równa się zamkniętym sklepom i tłumom wszędzie. A jeszcze pewnie jutro będziemy mieć gości, chociaż mam nadzieję że nie, bo już mnie trafia. Kuzyni M pewnie przyjadą na cmentarz a oni jeszcze Małego nie wiedzieli. A u nas sajgon, ja chora, Niutek też w średniej formie. Eh tak mi to potrzebne, że hej.

Pisanie postu podejście drugie.
Dzień dobry, my zaczęłysmy dzień o 8.30. Malenka budzila się co trzy godziny. Rano rozmowa z moją mamą, ściąganie pokarmu na później i zabawa na macie. Myślałam że moje dziecko zasnie spokojnie, a ja odkurze, ale nie chciala spać, wiec odkurzylam gdy ona marudzila przy karuzeli. Teraz przysypia przy piersi bo juz ze zmęczenia w histerie wpadala. Ja lecę zaraz do łazienki na wieczorna randkę się przygotować. Swoją drogą umowilam się na randkę z mężem z. czystej złośliwości :) Ha ha ha ale o tym może później.

reklama
Agulam w mieście to samo. Nie kumam tego jeden dzień święto a ludność robi zapasy jak przed atakiem nuklearnym.
Już Wam pisałam zdaje się koło Wielkanocy, że mieszkam w zagłębiu marketowym, w najbliższym sąsiedztwie mam Biedronkę, Carrefour i Lidla i jedynie mały osiedlowy sklepik gdzie nic nie ma. Skutkuje to tym że po każdą małą rzecz muszę iść do marketu. I właśnie w Wielki Piątek jeszcze w ciąży stałam z jedną rzeczą 40minut w kolejce. Dlatego teraz już na samą myśl o świętach dostaje spazmów:eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry