reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

O matko racuchy! Chyba zaraz będę nad patelnią stała :-D
Dziewczyny przeprszam, że na tym wątku ale mam pytanie dotyczące przeziębienia. Czy mogę stosować syrop prawoślazowy i maść rozgrzewającą (ziołową) na klatkę piersiową?

reklama
Hej Dziewczyny :D
Ja też byłam dzisiaj na badaniach prenatalnych :D i też wszystko OK. NT 1,2 :D Krew pobrana ale nie wiem kiedy będą wyniki lekarz a mi sms-a wysłać :D maluszek tak się ruszał że lekarzowi ciężko było go zmierzyć :D heheh oczywiście lekarz cały czas twierdzi że będzie chłopiec :)
Jestem szczęśliwa :) Na USG był mój mąż i moi rodzice pierwszy raz usłyszeli bicie serduszka maluszka :D
A co do L4 to ja już ponad miesiąc odpoczywam w domu :D a i już 5 tydzień wymiotuję więc nic się nie zmienia hehe. Dzisiaj na obiad racuchy zrobiłam bo już od paru dni za mną chodziły :D
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciukasy za kolejne :D
Gratuluję:)

Hej :) Gratuluję dziewczyny udanych wizyt :)

Mar-tuśka mi lekarz przepisał pini na przeziębienie ( a pini to chyba to samo co prawoślazowy :) ), więc chyba jest ok. co do maści to nie wiem, proponowane miałam bańki :)

lusia7 myślałam, że takie rzeczy to tylko u nas, ale widać, że nie :/ współczuję sytuacji :(

dziś pokonałam swego lenia - umyłam 4 okna, zmieniłam firanki i pościel i zaczęłam sprzątać łazienkę na górze. No i teraz brzuch tak mnie boli, że szok :( jutro czeka na mnie bigos, w weekend ciasto, a w poniedziałek ryba w cieście, karp i sałatka i już koniec. resztę sprzątania mężowi zostawiam :)

O matko racuchy! Chyba zaraz będę nad patelnią stała :-D
Dziewczyny przeprszam, że na tym wątku ale mam pytanie dotyczące przeziębienia. Czy mogę stosować syrop prawoślazowy i maść rozgrzewającą (ziołową) na klatkę piersiową?

Hej :) Gratuluję dziewczyny udanych wizyt :)

Mar-tuśka mi lekarz przepisał pini na przeziębienie ( a pini to chyba to samo co prawoślazowy :) ), więc chyba jest ok. co do maści to nie wiem, proponowane miałam bańki :)

lusia7 myślałam, że takie rzeczy to tylko u nas, ale widać, że nie :/ współczuję sytuacji :(

dziś pokonałam swego lenia - umyłam 4 okna, zmieniłam firanki i pościel i zaczęłam sprzątać łazienkę na górze. No i teraz brzuch tak mnie boli, że szok :( jutro czeka na mnie bigos, w weekend ciasto, a w poniedziałek ryba w cieście, karp i sałatka i już koniec. resztę sprzątania mężowi zostawiam :)

Pini to nie jest to samo, ale prawoślazowy syrop można. Z maścią poradziłabym się jakiegoś farmaceuty lub lekarza..

venus27 zdegradowali Cie jak powiedziałaś o ciaży?
Jak u nas w firmie jedna poszła na zwolnienie w 4mc a potem pol roku macierzynskiego i wrociła po ponad roku do pracy to szefowa powiedziala ze nie ma calego etatu i przystala na jej powrot na pol etatu. Dla mnie to chore bo przeciez ona tylko byla w ciazy. Ale zanim ja odejde to bede rozmawiac z szefowa ze jak wroce to chce caly etat, w koncu jestem tam zarzadzajaca a nie zwyklym pracownikiem (chociaz co to za roznica w tym przypadku - zadna), tylko wlasnie na moje miejsce musi kogos znalezc na 8 miesiecy tak okolo. i stad moje obawy.

angelika2014 ja bedę miała w 14t1d więc musi byc dobrze. nie ma miejsc zeby przyjac mnie wczesniej. taki okres swiateczny i musze czekac na szpital

mój kręgosłup mnie wykończy, do jutra muszę odpocząć :D

Martuśka, gratuluje udanej wizyty :) to był szczęśliwy dzien dla nas :)
Ja z radości powiedziałam o ciąży przyjaciółce i siostrze :) rodzina męża dowie sie podczas wigilii. Mieliśmy w planie powiedzieć im po kolacji ale teraz nie wiemy czy sie wczesniej nie wyda bo od kilku dni brzusio jest juz bardzo ciazowo okraglutki :)))

hej dziewczyny. Po wczorajszej wizycie wszystko ok. Tzn dalej mam brać duphaston, ale dzidziolek urósł i machał rączkami i nóżkami. Z radości jak byliśmy w sklepie kupiliśmy Mu na zachętę pierwsze ubranko ;-). Wprawdzie mój Okruszek maleńki jest bo w 10 tygodniu ma 2,7 cm, ale nie przejmuję się, bo Synek tak samo rósł jak porównałam usg. Taki urok moich dzieci, że malutkie i szczuplutkie to od samego początku :-).

Prenatalne mam 8 stycznia i nie mogę się doczekać.

Miłego dnia życzę dziewczynki, bo ja teraz zmykam do kosmetyczki, a potem zabieram się za porządki, bo ze względu na wczorajsze całodniowe wymioty nie zrobiłam nic i dzisiaj muszę nadgonić.

gratuluję udanych wizyt :)

dziś moja, na której okaże się, czy wszystko dobrze i czy muszę wrócić do pracy,

pół nocy było mi niedobrze. nie zdążyłam nawet dojeść śniadania :/ teraz boję się cokolwiek jeść :/ jestem ciekawa czy mój M. zdąży dziś na moją wizytę i czy będzie chciał brać udział w USG. mam na 16:40. niecierpliwie odmierzam czas ;)

pozdrawiam i życzę miłego dnia

reklama
Do góry