reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

No niby to logiczne ze np 14 tydz I 4dzien to juz 15 ale mozna sie pogubic kiedy na necie pisze ze "jesli lekarz mowi ze jestes w np.10 to tak naprawde jestes w 8" bo jak wiadomo owulacja itp to tak naprawde czlowiek moze sie zakrecic co nie? Bo teraz jak mam rozumiec ze moje dziecko jest w fazie rozwoju 13tyg czy 16 np??

reklama
Tynka, na moje oko to rozciąganie więzadeł, jak najbardziej prawidłowe na tym etapie ciąży, ale każdy bol warto zawsze skonsultować z lekarzem.

Bo jest coś takiego jak długość ciąży i wiek ciąży. Wiek ciąży liczymy od zapłodnienia - jakieś standardowe 2 tygodnie mniej - ale! nie każda ma owulację 14 dni cyklu. A długość ciąży liczymy od ostatniej miesiączki (a najlepiej liczyć wg terminu pierwszego usg). Patrzysz na opisy dla 15, za chwilę dla 16 tygodnia.

Bo jest coś takiego jak długość ciąży i wiek ciąży. Wiek ciąży liczymy od zapłodnienia - jakieś standardowe 2 tygodnie mniej - ale! nie każda ma owulację 14 dni cyklu. A długość ciąży liczymy od ostatniej miesiączki (a najlepiej liczyć wg terminu pierwszego usg). Patrzysz na opisy dla 15, za chwilę dla 16 tygodnia.
Dziekuje jagodka :tak:

blueberry jak rodzinka zareagowala na wiesci swiateczne?

Kum powodzenia z szefem. Prawda jest taka, że jak będzie chciał to Ci przedłuży na stałe, jak nie to do porodu masz zawsze umowę. Nic nie poradzisz, wszystko zależy od szefa. Ale jak będzie z włym humorze to odpuść, bo ja już znam swoją szefową że ledwo na nią spojrze to wiem czy warto jakiekolwiek tematy poruszać czy omijać z daleka.

minisia też się uśmiałam z tego 5dniowego tygodnia. U mnie zapłodnienie też było szybciej niż książkowo więc ustawiłam OM na 1.10 zamiast na 4.10 i mam póki co suwaczek zgodny z ush z 9tyg, z usg sprzed dwoch tyg wiem ze jest juz i tak 3dni do przodu, ale zmienie sobie jutro po kolejnym usg i suwaczek będę miała ta czasie. Jutro moja pierwsza oficjalna wizyta w maternity hospital i to z tych pomiarów będą wyzanczać datę porodu i resztę wizyt. także myślę, że termin OM już przestaje być taki ważny.

tynka123 ja teraz mam bóle z racji rozciągania się więzadeł i macicy. Ale jak się zerwe albo szybko coś zrobię to też mocno zakłuje więc myślę ze nie masz się co zamartwiać tylko zwolnić tempo :D

ada,- wieki Cie nie było, wydaje mi się, że w 2 tygodnie kiedy malec urośnie ze 2-3cm to chyba aż tak dużej różnocy w wyniku nie będzie. Ponoc im póżniej tym zanika więc jak będzie nisko to chyba powinno być dobrze.

minisia różnica polega na tym czy mówimy o ciąży czy o płodzie. Płod ma m.w. dwa tyg mniej jak trwa ciąza. Ale widze ze jagódka wyjaśniła.

U mnie objawowo mdłości, ból krzyża, prawdoporobniw zgada, zmęczenie, uczucie jak balon zamiast brzucha.

Witam nowe mamusie

Jutro wizyta na 16 :) Tylko rano do pracy i od razu do szpitala

aNilewe poprostu jagodka nie zrozumiala mnie ja napisalam ze inny tydz wychodzi z moich obliczen a inny wyszedl poloznej a nie ze tydz ma 5 dni...wedlug niej jutro juz 15tydz weslug suwaczka od czwartki stad ta roznica 2 dni ..
W kazdym razie wyjasnione tyg ciazy I plodu;)

Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte I reszte mam ktore w tym tyg maja wizyty!

mam juz kilka wiad na pw w sprawie watku poczekam kilka dni I wysle liste do moderatora :)

Witam

Milczalam bo w mala depresje wpadlam:( ale juz sie ogarnelam i stwierdzilam ze na szybko szukam jutro lekarza i ide zeby jeszcze raz zmierzyl NT i zobaczyl czy jest kosc nosowa itd....bo do poniedzialku to ja niewytrzymie;/

Sokoja przeziebienie niema wplywy na wynik NT

Ada kochana przez ostatnie dni tylko czytalam fora i artykuly o NT ;/ a wiec mierzy sie je do 13 t 6d i jak dziecko niema wiecej niz 85mm,pozniej NT zanika i niemozna zmierzyc... Tyle ja wycztylam... i ciagle te opinie sie potwierdzaly...

Dziewczyny widze ze bardzo mecza Was klucia, bole brzucha mam nadzieje ze szybko wam to minie! Dbajcie o siebie!

reklama
Do góry