reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Makota niewypal ze wzgledu na rozmiar?

tak. noszę M a M okazało się sporo za małe. wejdę w to po ciąży... MOŻE...

Podtrzymującego?!:szok: ale po co? Przecież to nie tkanka tłuszczowa i skóra się nie rozciąga jak na piersiach.. Ciuchy ciążowe wcale brzucha nie podtrzymują, raczej go otulają..

to właśnie miałam na myśli... widywałam spodnie z panelem i bez. zastanawiałam się, czy panel jest wygodniejszy

a ja miałam dziś okropny sen, śniło mi się że krwawiłam i nie mogłam dojechać do szpitala, wsiadałam do złych pociągów, obudziłam się zlana potem i z dużym bólem, i biegiem do łazienki sprawdzić, ale wszystko ok, po magnezie przeszło. Okropne uczucie, od kilku dni bardziej mnie boli ale trzymam się kurczowo zostania w domu, żeby nie wylądować w szpitalu, do 10 lutego muszę zmienić mieszkanie, a nawet nie zaczęłam szukać, bo wciąż mdłości.

może to banalne ale spróbuj imbir. jak tylko mnie męczy piję herbatkę z imbirem i jem skórkę od chleba - pomaga :tak:

reklama
Dałam mężowi meeega listę zakupów i wysłałam do sklepu, zobaczył co jest na liście "eee..czy my jakichś gości w weekend mamy?" Powiedziałam tylko, że dowie się wszystkiego w swoim czasie;-)

Dzień wolny dziś bo miałam wizytę u lekarza swojego prowadzącego i Pani dr mnie zaskoczyła bo dała posłuchać serduszka. Ale się zestresowałam bo długo szukała i cisza, cisza i nic. Nagle usłyszałam bicie, ale wolne i dr się śmiała, że to ja i szukała dalej. Ale uff na szczęście w końcu znalazła i mały musi czuć się dobrze bo pięknie serduszko mu biło :) Swoją drogą u lekarza sprzęt wychwyci już bicie a te do kupienia w sklepach pokazują, że po 25-28tyg słychać serce. Najważniejsze, że mój dzień dziś nabrał kolorów :))

Byliśmy z M też na zakupach i prawie kupiliśmy farbę do pokoiku dziecięcego. Mój M to już by tam stukał i malował bo od roku jak się wprowadziliśmy to są puste białe ściany. Chcemy żółty ale tyle jest odcieni, potem znaleźliśmy zielony śliczny i już sami zgłupieliśmy i wyszliśmy bez farby.

U nas zima, mroźno a u mnie po 10st na plusie i od paru dni piękne przedwiośnie :) Ale u nas zawsze wszystko szybciej. O ile nie pada to każda pogoda mi odpowiada :D

Byliśmy z M też na zakupach i prawie kupiliśmy farbę do pokoiku dziecięcego. Mój M to już by tam stukał i malował bo od roku jak się wprowadziliśmy to są puste białe ściany. Chcemy żółty ale tyle jest odcieni, potem znaleźliśmy zielony śliczny i już sami zgłupieliśmy i wyszliśmy bez farby.

My się najpierw namyślaliśmy w domu co do koloru, a odcień wybieraliśmy już w sklepie:tak: Kupujecie fary antyalergiczne specjalnie dla dzieci? Bo u nas to było główne kryterium, miała być bezpieczna dla dziecka i zmywalna. Padło na mandarynkowego Beckersa antyalergicznego Beckers Designer Colour | Farby lateksowe i antyalergiczne w różnych kolorach - Beckers By drogi, ale wcale nie śmierdział, pięknie krył - już jedna warstwa wystarczała i da się z niego zmyć wszystko plus naklejki też schodzą bez problemu ,także ja jestem fanką i polecam.

joł :)

u mnie.. masakra ;) tj ciągły brak czasu i zmęczenie i twardniejący brzuchol..
stąd dopiero tydzień po wizycie zdołałam się nią pochwalić - ale wszystko ok, więcej na wątku wizytowym.

Niestety nie mieszczę się już w część ciuchów... mam 3 pary spodni na zmianę :/ w tym 1 ciążówki z panelem.. chyba będę O G R O M N A... no i z kurtką / płaszczem był problem.. bratowa poratowała mnie narciarskim "spadochronem", ale wreszcie mogę się w czymś zapiąć :-D:-D

moja macica niestety nadal twarda, na usg krwiaka nie widać, ale brzuch ciągle się stawia, więc luteinę mi zostawiła, ale przy kolejnym opakowaniu mam zmniejszać dawkę o połowę... magnezu łykam na tony i STARAM SIĘ odpoczywać, ale ostatnie 10 dni to porażka... dużo pracy :( więc daję z siebie 100% a wieczorem idę wcześniej spać... gorzej po potem budzę się o 5 wyspana i czytam ksiązkę mężowi prosto w oczy świecąc lampką ;)

cieszę się, bo znajoma obiecała mi ubranka po synku (skończył niedawno roczek) i zawsze to fajnie mieć z czego wybierać :)

bóle pleców też mi dokuczają - nic z tym nie zrobimy poza delikatnym masowaniem.. są też fizjoterapeuci którzy specjalizują się w masażu kobiet w ciąży.. ale trochę bałabym się ryzykować przy mojej niedobrej tzn twardniejącej ciągle macicy.

pozdrawiam Was serdecznie i idę podczytywać Wasze newsy :)

witam

Makota ja tez wizyte mam 13 lutego i juz sie nie moge doczekac a to jeszcze tyle czasu.
Minisia co do odczuwania ruchow dziecka jako plywania szefowa mi opowiadala ze u niej przez cala ciaze tak bylo. Czula tylko jak sie odbija z jednej albo z drugiej strony. A normalnych kopniec ponoc bardzo malo. A wszystko bylo wporzadku takze nie martw sie:)

U mnie co dzien to samo pomijajac toze mysle tylko i wylacznie o spaniu:/ Jestem takim leniem ze masakra tez tak macie ze byscie caly dzien na kanapie siedzialy?? No len totalny:/
Co do ruchow malucha to chyba jeszcze nic nie czuje czasem tylko takie pekajace pecherzyki powietrza z jednej strony nie wiem czy to to a co do pozostalych odczuc to sama nie wiem czy cos mi sie przelewa w brzuchu czy to maluch plywa hehe.

Ide poudawac ze cos robie bo ile mozna tak siedziec hehe :)

Limonka ja mam tak z tym siedzeniem na kanapie :D tez bym sie leniła i leniła, i spała. :)

A co do ruchów to tak jak pisałam, czekam na wiecej znaków, bo narazie niedowierzam i cały czas mysle o tym kopniaczku wczoraj wieczorem i tym parciem z bólem na lewy bok koło żeber. :)
Mi tak sie przelało (z tydzien temu) raz z prawego boku na lewy jak rybka jakaś w wodzie, a potem czułam parcie na lewy bok, aż zabolało..

S.michalina jutro wkleje bo dziś już na kompie mnie nie ma....

Makota z panelem na zimę są ok, bo zasłaniają nerki, panel można opuścić sobie, podwinac jak jest ciepłej, no a na lato lepsze bez panelu... Panel ma jeszcze ten plus, ze jak wkladasz bluzkę przedciazowa i kończy sie ona gdzieś koło pepka, to gołym brzuchem nie swiecisz :)
Mi też chce sie spać ciągle...ale ja do kawy przyzwyczajona a ta co mam mi nie smakuje....muszę znów sobie kupić moja ulubioną to będę żyć...mam taka nadzieję....jutro mam wizytę u endo. U gina dopiero 13.02 i to bez usg prawdopodobnie

Hej, u mnie wizyta za tydzień, wg USG będzie to początek 17 tygodnia. Dziś robiłam badanie moczu i niestety wyszedł mi wysoki poziom bakterii, chyba 430 a norma jest do 130. Czy u Wy miałyście infekcje/jak je leczyłyście? mnie w sumie nic nie boli, ani nie piecze, tylko sam wynik taki zły i teraz nie wiem co robić? biec do lekarza czy poczekać jeszcze ten tydzień do wizyty...
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie, czas leci i niedługo będzie połowa:)

reklama
Hej, u mnie wizyta za tydzień, wg USG będzie to początek 17 tygodnia. Dziś robiłam badanie moczu i niestety wyszedł mi wysoki poziom bakterii, chyba 430 a norma jest do 130. Czy u Wy miałyście infekcje/jak je leczyłyście? mnie w sumie nic nie boli, ani nie piecze, tylko sam wynik taki zły i teraz nie wiem co robić? biec do lekarza czy poczekać jeszcze ten tydzień do wizyty...
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie, czas leci i niedługo będzie połowa:)

ja mam dość liczne bakterie w moczu, też bez żadnych dolegliwości, ale lekarz powiedział mi, że póki nie ma azotyn to jest wszystko ok, także chyba nie masz się czym martwić i możesz spokojnie czekać do wizyty :-)

Do góry