reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Sokoja ale piżamki czy koszule? No i czy takie, że cycka bez problemu wyjmiesz? No właśnie ja mam misiowy gruby, drugi cieńszy welurowy i satynowy do takich sexi koszulek, którego będzie mi szkoda do szpitala. Dlatego kupię bawełniany z krótkim rękawem.
Jaka będzie pogoda w lipcu? No pewnie cieplejsza niż teraz:rofl2: Rodziłam końcem sierpnia wtedy, ciepło było. W szpitalu czy zima, czy lato, to tak samo gorąco. Ja wolę jak mi jest za zimno niż za ciepło.

Laleczko
ja też się dziwię, ja przez bite 2 godziny miałam odruch wymiotny non stop i tylko się modliłam, żeby się nie porzygać na czyichś oczach:-p

nie, no koszule :)

A gdybym zwymiotowala, to musialabym to pic drugi raz?

chyba wolę nawet nie wiedzieć :-). ale pewnie tak, kazali by pic jeszcze raz :cool:

Makota no tak, bo by się nie wchłonęło - pewnie od nowa badanie trzeba wtedy innego dnia robić
Ja też mam lab blisko ale u nas nie pozwalają chodzić nawet..

u nas też trzeba siedzieć na tyłku 2 godziny, ale i tak nie miałam ochoty dreptać, bo mdłości brały górę.

reklama
Limonka - ja biore urosept od kilku tygodni. Przepisany przez gina ------czyli jak zwymiotuje to musze isc kolejny raz naczczo i wypic, a nie wypic tego samego dnia :/

Cześć Dziewczyny!
Przepraszam, że dopiero dziś i w dodatku tak późno piszę, ale wczoraj z badania wróćiłam strasznie późno, a w pracy mam teraz praktykanta i nie mam na nic czasu (wyręki też "0", więc tak mi on potrzebny jak zeszłoroczny śnieg :confused2: w dodatku ma siedzieć 5tyg :eek::eek::eek::eek:).
W badaniu wszytsko dobrze, mój mąż się cieszy bo będzie miał syna. Jak się trochę ogarnę to wrzucę jakieś szczegółowe wyniki do odpowiedniego wątku.

Małgorzatkar - to i tobie 100 lat :-D
Makota - porozmawiaj z siostrą, bo takie sytuacje się powtórzą :-(
Jagódka - moja córcia też MLP uwielbia :-D
Cieszę się, że dawno niewidziane mamusie wróciły :-)
Gosia - taka sałatka zrobiona przez synka musi wybornie smakować :tak:
Coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam :zawstydzona/y:

Dobranoc dziewczyny :-)

Dobry wieczór, ja juz po wizycie. U nas wszystko ok. Tzn prawie wszystko poza nisko ułożonym lozyskiem choc moja gin twierdzi ze nie ma powodow do zmartwień i to tylko ja tak panikuje.
Jutro ide na szkole rodzenia a potem na warsztaty poświęcone bezpieczeństwu i zdrowemu rozwojowi dziecka.
Dowiedziałam sie tez ze jutro sa jeszcze jakies inne warsztaty dla ciężarówek i młodych mam ale chyba nie ogarne takiej ilości zajęć w ciagu jednego dnia :)

Ka.wo Gratuluję synka :thumbup:
Limonka ja też mam urosept przepisany na bakterie w moczu. Ginekolog mi przepisał, jemu akurat ufam na tyle że nawet nie przeczytałam ulotki. Zwłaszcza, że nie przepisał z jakimś wielkim namaszczeniem, tylko tekstem, że nie zaszkodzi. Więc chyba nie ma się co dać zwariować, lekarze wiedzą co robią.
Dziewczyny przyznam, że trochę mnie przerażacie tą krzywą, w poniedziałek mam wizytę i pewnie trzeba będzie zrobić. Mąż się śmieje, że w końcu będę mogła powiedzieć że chociaż raz zwymiotowalam w ciąży - średnio śmieszne :what:
Znów wraca do mnie bezsenność i akcja płaczu o wszystko, dziś już chyba z dziesięć razy :banghead: sama nie wiem co mi jest, eh.
Dobrej nocy dziewczyny

Ja brałam Urosept w pierwszym trymestrze, z tego co doktorek mówił jest bezpieczny w ciąży. Ka.wo cieszę się, że wszystko ok. Ja mam do szpitala przygotowane trzy koszule, wszystkie z rękawkiem. Planuję kupić jeszcze wygodną piżamkę do karmienia jak już w domku będziemy. Muszę jeszcze skombinować szlafrok, bo mój sierściuch jest zbyt gruby. W zasadzie mam cały czas przygotowaną okrojoną wersję torby do szpitala ale muszę jeszcze sporo rzeczy dokupić i za jakiś czas przeprać te które już tam wrzuciłam.

reklama
Ka.wo gratuluję syna. Córka cieszy sie z brata?

Ja bralam urosept w pierwszej ciąży, dali mi go w szpitalu ginekologicznym, więc chyba ok jest :)

Pola cieszę sie ze ok na wizycie :)

Dziękujemy z Ola jeszcze raz za życzenia :)
Jutro w zlobku robimy urodzinki, ale zamiast tortu będą mufinki czekoladowe. Słabo wyszły, ale jadalne są na szczęście. Coś w tamtej ciąży lepiej mi w kuchni wszystko wychodziło niż teraz....

Brzuch mi w niedzielę podrosl i nie mieszcze sie już w kurtkę wiosenną, buuuu. Nie podoba mi się, ze już jest taki ogromny....jutro jako ze na basen chyba mi jeszcze nie wolno iść, dopóki te ucho sie nie odetka, pojadę do h&m i c&a kurtki zobaczyć...

Dobranoc

Do góry