reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Ja moje dziecko musiałam odstawic drastycznie farmakologicznie...nie dałam rady sama...dostałam tabletki i po sprawie...znaczy, nie tak do końca po, bo nie obyło sie bez zapalenia piersi i guzkow, ale aż boję sie pomyslec, co by było bez tabletek...półtora roku moim zdaniem to wystarczająco...a przed porodem krzyczalam że max 2-3 miesiące będę karmić :) no i jestem przykładem, że po cc też można długo karmić

reklama
witam
Rolusia,Ewusia 31,Ka.wo-witam w naszym gronie
Karola-wspolczuje zapalenia zatok wiem jak to jest bo tez czesto mam i bez antybiotyku sie nie da tego wyleczyc a bol gorszy jak przy porodzie:baffled:
Dorota-fajnie,ze sie odzywasz,koniecznie mosisz sprawdzic co to za uplawy
Lusia-ciesze sie ,ze USGudane oby wiecej takich wiesci
Kopacz-a to wredne babsko,nie daj sie
Szmaragd-przykro mi z powodu straty,trzymaj sie

Madziorka, z poczucia uczciwości napisałam ojcu, pomimo, iż całkowicie mnie olał, że jedno z dzieci nie przeżyło, a drugie ma się dobrze. Nie był łaskaw odpisać, zerwał całkiem kontakt. Jego wybór, to on traci, a ja sobie jakoś poradzę :-)

szmaragd, nie warto takim sobie głowy zaprzątać

pierników porcja nr 1 upieczona, jutro porcja nr 2, tym razem z kakao albo większą ilością przyprawy :) przepis wstawiłam, jakby któraś chciała skorzystać. Oli spodobało się wykrawanie, a najbardziej robienie dziurek, hihi

Kopacz współczuje szefowej.... moja też może nie jest miła i ze względu na to że jestem najmłodsza w swoim zespole to też inaczej mnie traktowała, ona jest starsza ode mnie gdzieś ok 9 lat i jeszcze nie ma dzieci a myślę że się stara więc chyba dlatego jak się dowiedziała że jestem w ciąży to nawet mi pogratulowała i nawet nie dała mi odczuć że jest zła jak szłam na L4 :D no ale jak przychodzę do pracy żeby np dostarczyć kolejne L4 to nawet nie zapyta jak się czuję :D takie są baby hehe

Ja dzisiaj pół dnia pierniczki roiłam.... normalnie wysiadam, jestem wykończona ... Dzisiaj dopiero zamówiłam ozdoby do pierników więc zdobić będę może w przyszłym tygodniu :)

Szmaragd przykro mi że jeden dzidziuś nie dał rady ale może wzmocni to drugiego Misiaka :D

szmaragd nie informuj gada o niczym, zachował się jak smarkacz moim zdaniem i nie zasługuje na żadne informacje.

I jeszcze takie pytanie do Ciebie mam: dlaczego wycofali fenoterol? jest jakiś zamiennik?

kopacz - idź do prawnika :tak:zapytasz u źródła jak z tego wybrnąć. trzymam kciuki!!
jagódka - zwalczaj choróbsko!

dziewczyny - ;) gdzie zapinacie spodnie, macie pas/gumkę od spodni? tzn. na jakiej wysokości? mnie ciągle coś na tym brzuchu przeszkadza :/

poza tym w nocy bolą mnie kolana. nie wiem czy iść z tym do internisty, ortopedy czy ginekologa... nie wiem czy ciąża ma cokolwiek z tym wspólnego, ale martwię się o to :/

Czeeeść!
Ja dziś fatalnie się czuję. Cały dzień jest mi tak nijak, że sama nie umiem określić co mi się dzieje. Muli ale nie wymiotuję, łażę senna, rozbita i obolała. Sama na siebie zła jestem za to narzekanie. Wierzę, że mi przejdzie.
Mąż mnie dziś rozbawił do łez :-D Mówię do niego, że mnie brzuch na dole boli... a on na to "MIEDNICA ci się stawia"...
a ja na to.... :eek::eek::eek:??? A on mi tłumaczy z poważną miną, że to fachowym językiem powiedziane bo czytał... Dopiero po chwili załapałam, że chodziło mu o MACICĘ tylko słowo przekręcił :rofl2::-D:-D pół drogi płakałam ze śmiechu

Doczytuję wasze posty i dodam swoje 3 grosze, a co tam ;-)
Madziorka87 mnie tak gorąco jak opisujesz to było przy pierwszej ciąży. Dlatego też mam nadzieję, że wróci to ciepełko bo zeświruję niedługo. Chociaż jak sobie pomyślę, że mam rodzić w lecie... w upał (o ile będzie bo z naszą pogodą bywa różnie) to tylko się pomodlić pozostaje :-D
Małgorzatkar miejmy nadzieję, że niedługo przyjdzie taki dzień w którym będzie nam po prostu ciepło eh! Masz stwierdzone coś z nerkami czy po prostu czujesz ból w okolicy nerek?
Gosia i Bartek współczuję akcji z piersiami i całego maratonu. Wychodzi na to, że niepotrzebny stres ale z drugiej strony lepiej wyjaśnić sprawę od razu. A co masz wpisane na L4? Kod "B" czyli ciąża, czy zwykłe zwolnienie? Tak z ciekawości pytam.
MaMaMuto prawda dwulatek poznaje świat i musi wypróbować wszystko. Są w związku z tym zabawne sytuacja. Ciężka sprawa jest wychowywać dziecko w każdym wieku, wierzę w to. Sporo jeszcze przede mną, wiele się muszę uczyć z moją córką wzajemnie siebie. A ciężkie czasy jeszcze nadejdę ehh.
Jagódka :baffled: współczuję chorób. Mnie (odpukać) omijają szerokim łukiem, chociaż wiecznie mam dreszcze i jest mi zimno - zaczynam się przyzwyczajać, że to normalny stan.

Ostatnia edycja:
póki co chodzę w domu w dresach i tam gdzie sobie wisza tam jest dobrze. W jeansy jeszcze wchodzę, ale tylko jak mam chodzić, jak siadam to rozpinam guzik.
Oczywiście rano jeszcze mam w miarę normalny brzuch, ale wieczorem to już taka kulka wyskakuje, że masakra :szok:

reklama
póki co chodzę w domu w dresach i tam gdzie sobie wisza tam jest dobrze. W jeansy jeszcze wchodzę, ale tylko jak mam chodzić, jak siadam to rozpinam guzik.
Oczywiście rano jeszcze mam w miarę normalny brzuch, ale wieczorem to już taka kulka wyskakuje, że masakra :szok:

Ja mam podobnie. Jeszcze się mieszczę w spodnie ale na wdechu i to ostrym. Coś czuję, że trzeba będzie się przeprosić niedługo z ciążowymi ubraniami bo nie wyrobię. Też wieczorami odczuwam powiększający się brzuch. Ale w sumie cały czas teraz wyglądam jakbym dobrze pojadła hehe

Do góry