reklama

Lipiec 2016

reklama
Mój lekarz też mówił 37tc, że donoszona i dziecko ma mieć 2,5kg :)
Właśnie wsunęłam gofra z bitą śmietaną i truskawką i mały szaleje ;) idziemy oglądać zawody dzieciaków na małej skoczni. Najmłodszy zawodnik ma... 5lat! Szacunek dla młodych za ciężką pracę...

Witam Was. Wybrałam się dziś do sklepu i min w Smyku są przeceny 50% na wybrane rzeczy, warto podjechać (wrzuciłam fotki w odpowiednim wątku), na 56 nic już nie potzrebuję, więc kupiłam większe.
Coraz gorzej mi się chodzi, najchętniej bym w domu siedziała, bo się ciepło robi a ja nie mam w czym chodzić :( Poza brzuchem urosła mi du..a (zawsze tak mam), co mnie dodatkowo męczy. Mam 15 kg na plusie i więcej niż 3 kg już nie mogę przytyć. Jem bardzo mało, nawet mi mąż zwraca uwagę, że za mało, więc nie wiem skąd te kg, może za mało ruchu. Ale nic to, zrzucimy szybko :D
Czekam na 16.00 i na meczyk:D

Do 40tc zostało mi 68 dni, a do 37tc 47 dni :D

Dziewczyny jak Wy liczycie donoszoną ciąże? Donoszona ciąża to nie 38 tygodni tylko pełne 37. U mnie dwoje dzieci urodziło się w 37 i 1 dzień i lekarze mówili ,że akurat donoszone a przy trzeciej lekarz zrobił mi cc też na 37 i 1 dzień bo czekał żeby ciąża była donoszona.
kazdy lekarz patrzy innaczej niestety u mnie np jak jest 32t1d to nie 33 tc tylko 32 tc 1d bardzo dokladnie patrza ehh zeby to w czyms przeszkadzalo ze to 33 tc juz jest no ale sie nie spieram z nim.

Ja dzis mam jeden z tych zlych dni ledwo chodze zle sie czuje na szczescie maz pomalowal juz dzieciecy pokoj zostalo nam tylko kupic lozeczko i jakies ciuszki i bede miala wsio :) moze sie rodzic nawet za miesiac ;p

Dotychczas byłam przekonana, że skończony 37 tydzien to donoszona ciąża. A to nie jest czasem kwestia liczenia tygodni? Skończony 37 tydzień to w zasadzie 38 tydzień, tyle że rozpoczęty.

Mi do terminu zostało 80 dni :)

Dotychczas byłam przekonana, że skończony 37 tydzien to donoszona ciąża. A to nie jest czasem kwestia liczenia tygodni? Skończony 37 tydzień to w zasadzie 38 tydzień, tyle że rozpoczęty.

Mi do terminu zostało 80 dni :)
Wg mnie tak powinno byc ale to chyba od lekarza zalezy bo ja juz sama nie wiem jak ide do lekarza i mowie 32tc np no to on i tak sam se liczy ze 31 i tak dalej

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry