reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2016

Agula2016 zdrówka dla małej, a dla Ciebie dużo sił i wytrwałości, oby wszystko jak najszybciej się ułożylo:-*

Basiajulia ja owijam w ciągu dnia jak śpi w pieluszke flanelowa bo ubieram jej tylko body i skarpetki, a w nocy w rożek bo się strasznie rozkopuje. Dzisiaj ja na noc przykrylam kocem ale jak wstałam to cała była rozkopana więc wracam do rozka.

Dziewczyny a czym myjecie główkę tzn włosy? Bo ja mylam najpierw sama woda, potem mydelkiem, płynem do kąpieli ale na rano ma tłuste spowrotem a czupryne ma bujną, byłam w Rossmannie dziś ale nie ma typowo sszamponu dla niemowląt.??

reklama
Agula2016 zdrówka dla małej, a dla Ciebie dużo sił i wytrwałości, oby wszystko jak najszybciej się ułożylo:-*

Basiajulia ja owijam w ciągu dnia jak śpi w pieluszke flanelowa bo ubieram jej tylko body i skarpetki, a w nocy w rożek bo się strasznie rozkopuje. Dzisiaj ja na noc przykrylam kocem ale jak wstałam to cała była rozkopana więc wracam do rozka.

Dziewczyny a czym myjecie główkę tzn włosy? Bo ja mylam najpierw sama woda, potem mydelkiem, płynem do kąpieli ale na rano ma tłuste spowrotem a czupryne ma bujną, byłam w Rossmannie dziś ale nie ma typowo sszamponu dla niemowląt.??
Jest szampon z Nivea. Ja muszę mieć osobno do wszystkiego. Do mycia ciała mam mydełko. Taki używam od początku i nie ma ciemieniuchy.
uploadfromtaptalk1471347195703.png

Załączniki

• uploadfromtaptalk1471347195703.png
    uploadfromtaptalk1471347195703.png
    23,5 KB · Wyświetleń: 471

No właśnie większość firm ma szampony, kojarzę nivea, jonson&jonson, baby dream chyba też, a z tych droższych to emolium tylko nie wiem czy to dla niemowląt.

Z mężem też nie jest radośnie. Błędne koło: z małą jest ok- mąż szczęśliwy i bez problemów, mała ryczy lub choruje- mąż wymawia wszystko, nie ma cierpliwości ja dostaje za WSZYSTKO od słabego mleka (nie ściągam już, bo mam 10ml z 2 cyców), padły już słowa rozwód nawet i szczerze jak tak to dłużej potrwa to ja mam dość. Najgorzej, że nie mam NIC. nie mam na kogo liczyć...wychodzę za drzwi i stoję goła i wesoła, więc dziecko on by pewnie dostał.

Agula, zaciskam kciuki żebyście się dogadali. U nas też nie zawsze różowo. Najbardziej mnie wkurza, że życie małżonka niewiele się zmieniło i zawsze jest czas na siłownię, piwko, grę na kompie. A jak mały płacze, to często udaje, że nie słyszy, albo ponosi minutę i odkłada, bo przecież gra w czołgi czeka, a dziecko wreszcie kiedyś się uspokoi przecież.

Dziewczyny a czym myjecie główkę tzn włosy?

Ja mam żel do mycia ciała i włosów Hipp, kupiłam w Rossmanie. Ale wiem, że w różnych Rossmanach nie zawsze są dostępne te same marki.

Dziewczyny padam dzis na pysk, spalam moze z 3 godziny, ale jak mam gorszy dzien to czytam to Link do: Nigdy nie wiesz kiedy zrobisz to ostatni raz, zaciskam zeby i mimo okropnego zmeczenia daje rade :)

Oczywiście prawie się poryczałam czytając to. A na reklamie Procter@Gamble (z dumą wspieramy mamy) płaczę za każdym razem, jak psychol jakiś. Uciekam wtedy do łazienki, żeby się ze mnie nie śmiali. A w ciąży buczałam za każdym razem na reklamie z Mikołajem (jak dziecko jest coraz starsze i dostaje prezenty od taty przebranego za Mikołaja, a potem sam daje swojemu dziecku).

Ja dziś czuję się jak zombie już drugi dzień z rzędu, Nawet kawę wypiłam, pierwszy raz z kofeiną. Młody całą noc stęka, jęczy, popłakuje, bo próbuje kupę wycisnąć. Ja to wszystko słyszę i mimo, że go nie ruszam, póki nie zaczyna płakać, to jednak nie śpię. A teraz też usnął dopiero o 13 od rana, bo kupa męczy. A najdziwniejsze jest to, że on robi dużo kupek dziennie, więc raczej nic mu tam nie zalega.

Wpisz sobie w google i porownaj, a z mojego doświadczenia to tradzik to bardziej pojedyncze krostki a potowki to male krosteczki ktorych jest ich wiecej ale gdzie nie gdzie moga wystepowac pojedyncze jakby pryszczyki. Dodam tylko ze moj ma potowki i mial tylko na twarzy, teraz z twarzy mu zeszlo i ma na brzuszku ;)

Tak, rozwarstwia sie mleko.. wystarczy delikatnie wymieszać pozniej (nigdy nie robimy tego mocno)

Mozna wymieszać ale najpierw musza być w tej samej temperaturze, czyli jak pierwsze odciagniete mleczko masz w lpdowce to drugie tez musisz wstawic do lodowki i jak sie schlodzi to wtedy zlac razem.

Mi zawsze mowiono ze nie wolno, ze jak nie wypije to trzeba wylac.

Kochana nie myl gaworzenia z gluzeniem ;) raczej nie mozliwe zeby teraz zaczelo dziecie gaworzyc ;)
Gaworzenie to wydawanie sylab np. Ba ba, da itp a gluzenie to pojedyncze dzwieki ktore wlasnie zaczynaja wydawac nasze dzieciaczki :) :)

Dziękuję, trochę mnie uspokoilas.. choc przed chwila zaniepokoilam sie bardziej bo mam zywa krew i nawet skrzep się pojawil :/ nie wiem co o tym myslec..

Trzymam kciuki by to nie bylo to... ani nic poważnego...

Mi się cudem hybryde udalo zrobic na stopach w zeszlym tyg ( sama robie) i wczoraj udalo mi się wlosy pofarbowac (tez farbuje sama) calkiem inaczej sie czuje bo nie farbowalam cala ciaze, wiec moje siwe wlosy byly dosc widoczne ;)
Milej nocki kobitki :*

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Jest ma, au i ga, więc wiesz ....
Poza tym, jak się do niej mówi to się śmieje i otwiera dziobek i wtedy gada z nami. Mistrzostwo po prostu.

Hej.
Agula, mam nadzieję, że wszystko będzie dużo lepiej jak najszybciej :*
Dziewczyny, czym przykrywacie Wasze dzieci? Używacie kocyków, otulaczy, rożków? Robi się coraz chłodniej, a moja mała dość przemieszcza się w łóżeczku i nie chciałabym, żeby mi wjechała pod kocyk...
Ja ją zawijam w rożek, ale wyciąnęłam kołderkę, bo twierdziłam, że jak ja śpię pod kołdrą to sam rożek jej nie wystarczy.

Agula, bedzie dobrze!!!

Moja śpi w pajacyku pod pieluchą taką większą bambusową albo pod cieniutką kołderką a i tak ma potówki. Co do rozkopywania to nie rozkopuje się bo jak beczy cały dzień i nie śpi to wieczorem pada ze zmęczenia i śpi jak zabita.

reklama
Dziewczyny padam dzis na pysk, spalam moze z 3 godziny, ale jak mam gorszy dzien to czytam to Link do: Nigdy nie wiesz kiedy zrobisz to ostatni raz, zaciskam zeby i mimo okropnego zmeczenia daje rade :)
Oj coś wiem na ten temat;)
Jeszcze jak nie było małej i oglądałam zdjęcia syna, jak był malutki to miałam w sobie tyle żalu, że to tak szybko minęło, że z tego słodziaka wyrosło takie chłopisko, że długo musiałam z nim spać, masować plecki i często wydawało mi się to uciązliwe, a teraz nawet przytulić się nie da..... także mi obecnie też nie jest lekko, ale zaciskam zęby i cieszę się każdym dniem, każdym jej spojrzeniem, tym, jak z dnia na dzień się zmienia. Będzie nam tego na pewno brakować ....

Do góry