reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2016

Tak się prezentujemy tyko jeszcze dociagnac nie umiem dobrze

Załączniki

• 20160816_120801.jpg
    20160816_120801.jpg
    373 KB · Wyświetleń: 109
  • 20160821_122626.jpg
    20160821_122626.jpg
    410,1 KB · Wyświetleń: 106
reklama
Ja też kupiłam chustę tylko kółkową tzn z takim kółkiem ale jeszcze nie próbowałam. Mała mi nie dała jeszcze poprobowac bo jest niedobra.

U mnie bardzo źle. Mała płacze cały dzień wczoraj też w nocy mało spała. W dzień wogóle nie śpi. Teraz się męcze z nią. Próbuje zasnąć ale brzuszek jej nie da niestety. Odliczam dni kiedy skończy ten magiczny 3-4 miesiąc. To mi tylko zostało. [emoji17]

Tak się prezentujemy tyko jeszcze dociagnac nie umiem dobrze
To wasze zdjęcie razem to pozycja brzuszkiem do brzuszka?.
Swoją drogą słodko śpi.

Już zamówiłam elastyczną.

Mam zastój pokarmu w obu piersiach i dziś pierwszy raz od porodu płakałam przy karmieniu. Karmienie piersią jest do doopy.:(

U mnie bardzo źle. Mała płacze cały dzień wczoraj też w nocy mało spała. W dzień wogóle nie śpi. Teraz się męcze z nią. Próbuje zasnąć ale brzuszek jej nie da niestety. Odliczam dni kiedy skończy ten magiczny 3-4 miesiąc. To mi tylko zostało. [emoji17]

To może teraz spróbuj ją wsadzić do tej chusty. I tak płacze

Nieufna mój mąż po całonocnym noszeniu Nikodem powiedział "szczęście, że człowiek te swoje lata już ma bo cierpliwości jakos więcej" i coś w tym jest. Ja przy córach szybciej traciłam nerwy z niewyspania, płakać chciało się nie raz a teraz mimo że czasami kilka nocy z rzędu nie śpię to jakoś nie uskarżam się. Dajmy więc się poużalać młodym mamom;) takie prawo natury.
Pamiętam jeszcze jak dziewczynki były malutkie to patrzyłam na nie i nie mogłam się doczekać gaworzenia, siadania, póżniej raczkowania etc a ostatnio jak odstawiałam do kartonu kolejne za małe śpioszki Nikosia to mi się jakoś tak smutno zrobiło, że ten czas tak zasuwa. Niki już nawet nie jest taki leciutki w noszeniu jak po urodzeniu i już mi za tym tęskno.. wariacje starej matki:)

Kamejka jak dziecię przybiera ładnie na wadze to niech sobie śpi, ja bym nie wybudzała w nocy na karmienie.
My ostatnio dokarmiamy mm. To ze względu na to że przestałam podawać wit. K. Jeśli nawet przez to Mały odrzuci pierś- trudno. Wolę żeby był na mm szczesliwy niż do czasu podawania K (3 miesiące) co noc płakał, że go brzuszek boli. I najchętniej pogadałabym sobie z tym fachowcem co jednorazowe podawanie K w zastrzyku w szpitalu zmienił na te stopniowe dawkowanie.. co im kuźwa dawny sposób przeszkadzał...

Ja mam tez chuste tkana i dzis na spacerze wyprobowalam. Wszystko super i wygodnie tylko raz, ze bylo nam troche za cieplo, a dwa czulam sie jak w ciazy i troche plecy mi doskwieraly :)
Małemu sie podobalo, spal sobie, ale do domu wrocilismy wczesniej bo sobie kupke zrobil w trakcie :)

reklama
Do góry