Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
I już po spaniu ku..a! 10 min spania. Zdążyłam sie tylko ubrać[emoji36]
Agula super. Co robisz ze Ci teraz spi bo wiem ze pisałaś ze zeby jej idąAga -współczuję Ci. Ania miała takie noce, ze budziła sie co 30min i wstawała o 6. Masakra.
Dziewczyny! Mam wyniki badań i Ania nie ma żadnej wady ukł.moczowego. Zdrowa jak ryba.![]()
Giuliaa, chodzi chyba o układ pokarmowy, że po 4 mies. już teoretycznie jest gotowy, żeby przyjąć nowe składniki, ale zaleca się, żeby jeszcze te 2 mies. poczekać. Dotyczy to zwłaszcza kp. ale wyczytałam ostatnio, że również mm. Zaleca się, żeby stałe pokarmy (zwróć uwage, że to już inna konsystencja) wprowadzać między 17 a 27 tygodniem życia. Z tych grup na fb to Wam napiszę, że dziewczyny piszą, że niektóre dzieci 7 mies. albo wymiotują, bo im nie pasuje konsystencja nie płynna albo mają zaparcia, więc ja nie daję wcześniej małej niż 6 mies., zwłaszcza, że ma ten odruch wypychania językiem, a to oznacza, że nie jest gotowa. Więc nie martw się, zawsze mów, że WHO zaleca tak i tak i Ty się tego trzymasz - autentyczna kłótnia mojej przyjaciółki z lekarką, która chciała ją namówić na gluten i warzywa, mimo, że ona jest kp i zależy jej bardzo, żeby karmić jak najdłużej.A ja znow z wyzaleniem sie i zarazem pytaniem. Tyle sie slyszy teraz ze WHO zaleca po 6 miesiacu rozszerzac diete. A wczoraj lekarka powiediala mi ze to juz czas zeby wprowadzic marchewke itd. I oczywiscie ja bardzo chce zaczac wprowadzac, wiem ze jak ja te "pare" lat temu () jak bylam w jej wieku to juz jadlam warzywka, wszyscy zalecaja zeby do 6miesiaca juz powprowadzac rozne rzeczy. To skad te zalecenia WHO? Czemu jedni mowia tak a inni inaczej. Co zlego w warzywkach? Mi sie wydaje ze to nawet lepiej na perystaltyke, kupe dziecku latwiej zrobic itd